CreditStar – Ny långivare hos Sverigekontanter

creditstar storrutaCreditStar är ett varumärke i den stora företagsgruppen CreditStar Group. Denna aktör har utlåningsverksamhet i sex länder med flera olika varumärken. Under varumärket CreditStar lånar de ut från 500kr upp till 2500kr till nya låntagare och upp till 10.000kr till återkommande kunder. Återbetalningstiden är valbar mellan 5 och 30 dagar. Lånet kan även förlängas.

Mycket bra recensioner eller?

Företaget har fått mycket goda recensioner av sina användare genom åren. Enligt dem själva säger exempelvis 94% att deras kunder att deras tjänst varit ”hjälpsam under den svåra tiden” och 93% att de fått ”bra information om deras lånevillkor”.

I vår recension ger vi däremot inte lika bra betyg. Deras tjänst kan mycket väl vara ”hjälpsam under den svåra tiden”. Med andra ord att man snabbt kan låna pengar i en ekonomiskt svår situation. Men det finns billigare alternativ.

Däremot håller vi inte med om att de ger tillräckligt bra information om deras lånevillkor. Det saknas räntesats i början av låneprocessen och gällande krav för att kunna ta lån står det enbart ”Fast inkomst”. Det framgår inte hur stor inkomst som krävs.

Om CreditStar

Storlek – Nya låntagare kan låna 500kr-2500kr. Är man en återkommande kund går det att låna upp till 10.000kr.

Amorteringstid – Amorteringstid är 5dagar upp till 3 månader.

Förlängning – Lånet går att förlänga. Kostnaden för detta är exakt samma som om ett nytt lån hade tecknats för att täcka första skulden. Att låna för att betala skulder är enbart bra vid ett tillfälle – om man kan sänka sina lånekostnader. Förlängning på CreditStar rekommenderas därför inte just eftersom det finns billigare alternativ. Den som har många smslån bör i möjligaste mån teckna ett privatlån som överlag har lägre räntesats och längre återbetalningstid.

Ränta – Räntan som används är 0,9% per dag vilket motsvarar en månadsränta på 27%. Den som lånar 1000kr under månad får därmed betala 270kr för detta. Den som lånar 10.000kr i tre månader kommer få betala ca 6000kr för detta lån. Det är en av orsakerna till att företaget får ett lågt betyg i vår recension under ”Ränta”. Andra orsaken är att de inte är tillräckligt tydliga med räntesatsen.

Enkelhet att ta lånet – De allra flesta snabblån är extremt enkla att teckna och så är även fallet med Creditstar. Däremot är de även här otydliga med räntor. Det framgår inte vilken räntesats de räknat med när kostnaden för lånet visas.

Krav – Även här får företaget ett litet minus. Detta eftersom de skriver att låntagare måste ha inkomst för att få låna – men inte hur stor inkomst. I övrigt presenteras kravspecifikationerna tydilgt. De krav som finns är att personen måste vara minst 18år, ha ett eget ID-kort, ha en fast inkomst och ett eget mobiltelefonnummer. Utöver det måste man ha en fast bostadsadress i Sverige samt ha möjligheten att identifiera sig via sin internetbank. Det är möjligt att låna med betalningsanmärkning förutsatt att den minst är två år.

CreditStar tar kreditupplysning via Bisnode och har ingen utbetalning på helgerna.

Vi har valt att ge företaget 6 av 10 poäng och det som drar ner betyget är främst räntan och otydlig information.