CreditStar

Uppdaterad:
  • Låna 500kr-20.000kr
  • Återbetala på 5-90 dagar
  • Förlängning möjlig
  • Betyg 6/10
Till CreditStar

CreditStar är ett varumärke i CreditStar Group vilka erbjuder konsumentkrediter i sex olika länder. Det som gör att företaget ”sticker ut” lite mot andra snabblåneföretag är den amorteringstid som erbjuds. Låntagaren kan nämligen välja ner till 5 dagars amortering. Som mest kan amortering sker på 3 månader. I övrigt är det mycket likt många andra snabblåneföretag även om de får något lägre betyg på vissa punkter.

creditstar bildStorlek och amortering

Creditstar erbjuder olika stora lån beroende på om det är en ny låntagare eller om man är återkommande kund. Nya låntagare får låna 500kr-5000kr i 5dagar till 3 månader. Återkommande kunder får låna upp till 20.000kr.

Lånet kan även förlängas. Detta sker under ”Mina Sidor” och en förlängning måste ske innan lånet har förfallit. Kostnaden är då lika mycket som ”det ursprungliga lånet skulle vara för samma period”. I realitet tar man därmed ett lån för att täcka det gamla lånet, något som vanligtvis inte rekommenderas.

Att de begränsar utlåningssumman till nya låntagare kan ses som en fördel. Därmed får man först bevisa att ett lån kan skötas och återbetalas i tid innan de större summorna lånas.

Däremot kan man fråga sig om det är lika ansvarigt att låna ut 20.000kr med en återbetalningstid på 5 dagar. Återbetalningstiden bör återspegla summan vilket inte sker i just detta fall.

3/5

 

Ränta

Enligt uppgift på hemsidan har de en kreditränta på 252%. Den effektiva räntan uppges till att vara lägst drygt 910%. Med denna ränta erbjuder även företaget en relativt dyr tjänst. Att låna 1000kr en månad kostar 270kr vilket är medelhögt pris i jämförelse med dess konkurrenter.  Ser man däremot på de högre beloppen så är det mycket dyrt. Att låna 5000 kr i tre månader kostar 2232 kr. Det är därmed dyrare än att låna 5000 kr i 12 månader hos exempelvis Good Cash eller Cash2You. I möjligaste mån bör privatlån väljas med längre amorteringstid. Detta inte minst om det även är ett billigare alternativ.

5/10

creditstar att låna pengar

Ta lån på CreditStar

Som ny kund börjar man med att välja belopp (upp till 5000kr) och amorteringstid (upp till 90dagar). När detta sker presenteras lånets totala kostnad till höger. Ett lån på 1000kr ska exempelvis betalas tillbaka med 1270kr.

Men här finns mycket mer att önska. Det står nämligen enbart återbetalningssumma då de har valt att varken visa räntesats eller effektiv ränta. Det kan anses vara mycket missvisande med årsräntesatser på lån som ska återbetalas på så kort tid men då kunde de i alla fall visat månadsräntan. Detta för att tydligare visa hur kostnaden skapas.

Den som klickar på ”Ansök” går vidare i låneprocessen.

Den första gången som ett lån tecknas hos företaget skapas ett eget konto. Återkommande kunder behöver enbart logga in med användaruppgifter och kan därefter genomföra låneprocessen.

Att ge inloggningsuppgifter och därmed skapa möjlighet att få överblick och kunna administrera lånet via hemsidan är bra.

Om låneansökan blir beviljad skickas pengarna vanligtvis inom 15minuter. Däremot har de bara öppet vardagar vilket gör att överföring av pengar enbart sker dessa dagar.

creditstar låna pengar

4/5

Krav

De CreditStar har som krav på sina låntagare är att de ska:

  • Ha ett giltigt mobilnummer
  • Ha fast inkomst (nämns inte hur mycket)
  • Vara minst 18 år
  • Ha ett ID-kort
  • Ha fast bostadsadress i Sverige
  • Ha möjlighet att identifiera sig via sin internetbank

För det första nämns inte hur mycket som den fasta inkomsten måste vara på. Det gör det svårt att veta om man uppfyller dessa krav eller inte. En sak som även är ovanlig är att man måste ha ett ID-kort, detta trots att identifiering sker via sin internetbank.

4/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja om betalningsanmärkningen är äldre än två år

Låna utan UC? Ja, de använder sig av Bisnode

Helgutbetalningar? Nej.

Lån för person under 20 år? Ja

Slutbetyg: 6

Besök CreditStar
Sammanfattning

Sammanfattning

CreditStar erbjuder mycket korta krediter. De lånar ut 2500kr (10.000kr till återkommande kunder) i 5-30 dagar. Det som gör de annorlunda mot många andra snabblåneföretag är att de erbjuder amorteringstid ner till 5 dagar. Det kan anses vara flexibelt med stor valbarhet men samtidigt kan man fråga sig om det är rimligt att ett lån på 10.000kr ska betalas tillbaka på 5 dagar.

Överlag faller företaget lite på varje recensionspunkt. Räntan är inte speciellt konkurrenskraftig, det saknas fullständig information i låneprocessen gällande räntesats och kraven är inte tillräckligt tydliga gällande vad som krävs av låntagaren för att få lån.

Creditstar är därmed inte ett företag som vi ger en kreditstjärna. De har mer att bevisa först.

 

CreditStar: Betyg 6/10