CreditStar

Uppdaterad:
  • Låna upp till 5.000 – 90.000 kr
  • Återbetalningsperiod mellan 6-24 månader
  • Nonimell ränta 20%
  • Betyg 6/10
Till CreditStar

CreditStar är ett varumärke i CreditStar Group vilka erbjuder olika snabblån till privatpersoner och är verksamma i 8 länder inom Europa. Här är det möjligt att såväl låna mindre belopp, som lite större för exempelvis renovering, bröllop eller resor. Deras nyckelord är främst ansvarsfull utlåning vilket innebär att lån enbart beviljas om CreditStar kan säkerställa att låntagarna har möjlighet att betala tillbaka det lånade beloppet.

creditstar bildStorlek och amortering

Creditstar erbjuder olika stora lån beroende på om vad lånet är tänkt att användas till. Som lägst går det att låna 5.000 kronor, och som högst 90.000 kr uppdelat på en låneperioden mellan 6 till 24 månader. Det sägs även att beloppet man kan låna hos Creditstar beror på om man är ny eller återkommande kund. Dock hittar vi inget om detta på deras hemsida eller i deras villkorsbilagor.

Därtill ska det även finnas möjlighet att förlänga sina lån hos Creditstar. Detta sker under ”Mina Sidor” och en förlängning måste ske innan lånet har förfallit. Kostnaden är då lika mycket som ”det ursprungliga lånet skulle vara för samma period”. I realitet tar man därmed ett lån för att täcka det gamla lånet, något som vanligtvis inte rekommenderas.

Man kan även ställa sig frågande till att de erbjuder korttidslån om minst 5.000 kronor med en återbetalningstid på 24 månader, något som genererar såväl höga kostnader (administrationsavgift på varje faktura) som en hög effektiv ränta.

3/5

Ränta

Enligt uppgift på hemsidan har de en nominell ränta på ca 20% beräknat på ett lån om 30.000 kr och en återbetalningstid om 24 månader. Räntan är dock rörlig och kan därför ändras.  Sett till den effektiva räntan, landar denna på 27-29% procent beroende på lånets storlek och låneperiod. För låneexemplet ovan med 30.000 kr i lån, blir den effektiva räntan i snitt 27,21%. Något som ger en total lånesumma på 37.235,60 SEK.

5/10

creditstar att låna pengar

Ta lån på CreditStar

Som ny kund är det relativt enkelt att ansöka om ett lån hos Creditstar. På deras startsida, likt undersidorna om de olika lånetyperna finns det reglage där man som låntagare kan välja såväl storlek på belopp som period. Utifrån de uppgifter som väljs får man sedan upp hur mycket den månatliga beloppet uppgår till.

Men här finns mycket mer att önska. Det står nämligen enbart återbetalningssumma då de har valt att varken visa räntesats eller effektiv ränta. Det kan anses vara mycket missvisande eftersom det blir svårt att räkna ihop räntor och totala skuldsumman. Det enda exemplet som ges är det vi uppgett ovan.

Den som klickar på ”Ansök” går vidare i låneprocessen.

Den första gången som ett lån tecknas hos företaget skapas ett eget konto. Återkommande kunder behöver enbart logga in med användaruppgifter och kan därefter genomföra låneprocessen.

Att ge inloggningsuppgifter och därmed skapa möjlighet att få överblick och kunna administrera lånet via hemsidan är bra.

Om låneansökan blir beviljad skickas pengarna vanligtvis inom 15minuter. Däremot har de bara öppet vardagar vilket gör att överföring av pengar enbart sker dessa dagar.

4/5

creditstar låna pengar

4/5

Krav

De CreditStar har som krav på sina låntagare är att de ska:

  • Ha ett giltigt mobilnummer
  • Ha fast inkomst (nämns inte hur mycket)
  • Vara minst 18 år
  • Ha ett ID-kort
  • Ha fast bostadsadress i Sverige
  • Ha möjlighet att identifiera sig via sin internetbank

För det första nämns inte hur mycket som den fasta inkomsten måste vara på. Det gör det svårt att veta om man uppfyller dessa krav eller inte. En sak som även är ovanlig är att man måste ha ett ID-kort, detta trots att identifiering sker via sin internetbank.

4/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja om betalningsanmärkningen är äldre än två år

Låna utan UC? Ja, de använder sig av Bisnode

Helgutbetalningar? Nej.

Lån för person under 20 år? Ja

Slutbetyg: 6

Besök CreditStar
Sammanfattning

CreditStar erbjuder på väldigt långa krediter, oasvett om beloppet är stort eller litet, vilket kan vara något knepigt där det går att ex. låna 5.000kr med en återbetalningstid om 24 månader.

Överlag faller företaget lite på varje recensionspunkt. Räntan är inte speciellt konkurrenskraftig, det saknas fullständig information i låneprocessen gällande räntesats och kraven är inte tillräckligt tydliga gällande vad som krävs av låntagaren för att få lån.

Creditstar är därmed inte ett företag som vi ger en kreditstjärna. De har mer att bevisa först.

 

CreditStar: Betyg 6/10