LetaLån

Uppdaterad:
 • Låna 10.000-600.000 kr
 • Jämför 35 banker
 • Svar inom 1 minut
 •  Betyg 9/10
Till LetaLån

LetaLån är en av de tjänster på nätet som förmedlar låneansökningar vidare till en större låneförmedlare. I detta fall tas låneansökningarna hand om av Lendo som i sin tur jämför ett stort antal banker. Lendo kan varmt rekommenderas. Däremot är det bättre att göra ansökan direkt på Lendos hemsida då den sidan är bättre och tydligare gällande information kring lånen.

Besök LetaLån

Fördelar med LetaLån

 1. Du behöver bara skicka in en låneansökan och därefter jämför LetaLån flera banker.
 2. Enbart en kreditupplysning kommer att göras.
 3. Det går att låna från 10.000kr – 600.000kr, det spannet gör dem till en av de bästa låneförmedlarna på marknaden.

Varför Leta Lån?

Det finns två stora fördelar med Leta Lån. Den första handlar om den service som de erbjuder (gratis) vilket innebär att de jämför flera banker trots att bara en låneansökan skickas in. Detta kan jämföras mot att själv ta kontakt med ett flertal banker och därefter göra en enskild ansökan till vardera bank.

På detta sätt hittar man alltså den lägsta räntan betydligt snabbare.

”Att jämföra 35 långivare och få svar på bara 1 minut är ett enkelt sätt att få bra lånevillkor”

Den andra fördelen är att det tas en kreditupplysning som sedan bankerna får se en slags kopia på. Genom det tas det alltså bara en upplysning trots att flera banker jämförs. Fördelen med detta handlar om att ens persons kreditvärdighet kan minska om det finns för många kreditupplysningar.

Leta lån låna pengar

Storlek och amorteringstid

Minsta summa som det går att göra låneansökan på är 10.000kr. Den högsta summan är 600.000kr. Det gör att de ligger bland de allra bästa låneförmedlarna.

Amorteringstiden är 1 år upp till 15 år. Frågan är däremot om det verkligen går att få ett lån på 10.000 upplagt på 15 år. Men ansöka går i alla fall. Det hade ju varit bra om de lagt en spärr så att inte ansökningar skickas in som uppenbarligen inte går att matcha av långivarna.

Ränta

Räntan sätts alltid individuellt vilket betyder att personens ekonomiska förutsättningar avgör vilken räntesats som fås. Den är även rörlig vilket betyder att den kan ändras under låneperioden.

Lån från 2,95% ränta

De skriver att den effektiva ränta ”vanligtvis är 2,95 – 29,95%”. Det är mycket positivt att de visar den effektiva räntan då denna speglar låntagarens totala kostnad. Många låneförmedlare visar främst den nominella räntan.

En stor fördel är även att ”exempelräntan” som används för att presentera ”månadskostnaden” varierar beroende på belopp och amorteringstid. Det speglar tydligt att större belopp på längre amorteringstid ger lägre ränta.

Kapitalkostnad:

När man anger belopp och amorteringstid anges både förväntad månadskostnad samt totalkostnad för lånet (kapitalkostnad). Detta uträknat med en exempelränta. Det är positivt att kapitalkostnaden visas då man lättare ser att längre amorteringstid faktiskt skapar ett dyrare lån (men lägre månadskostnad)

Med tydlig information, en flexibel exempelränta och acceptabelt räntespann ges högsta betyg.

Ta lån via LetaLån

Som hos de flesta kreditgivarna och låneförmedlarna är det lånebelopp och lånetid som fylls i först. Den som gör det ser då direkt under dessa reglage hur stor månadskostnad detta lån skulle kunna generera. Detta räkneexempel räknar då med en exempelränta. Man ska alltså komma ihåg att detta bara är ett riktmärke.

Både högre och lägre ränta

Man kan få både högre och lägre ränta än detta på lånet. Det är iallafall en fördel att de räknar med en medelhög ränta i detta exempel. Allt för många kreditgivare räknar med deras absolut lägsta ränta vilket kan bli något missvisande.

Nästa steg innebär att man uppger personnummer, mobiltelefonnummer och epostadress. Därefter signeras ansökan och skickas in.

Svar inom 2 minuter

Inom två minuter kommer sedan svar på låneansökan. Det är då svar från ett flertal banker och låntagaren kan välja ett lån som passar utifrån dessa förslag. Några krav på att ett lån måste tecknas finns däremot inte utan detta ska enbart ses som förslag.

Snabba utbetalningar

Hur lång tid det sedan tar innan pengarna betalas ut beror på vilken bank som väljs. Detta då skuldebrevet signeras på olika sätt. Hos vissa skickas skuldebrevet ut per post. Det ska sedan signeras och returneras och därefter tar det 2-5 arbetsdagar innan pengarna betalas ut. Ett betydligt snabbare sätt är om signering kan ske via BankID. Därefter kan överföringen ske. En möjlighet är även att gå till vald banks bankkontor och skriva på skuldebrevet på plats varpå pengarna överförs till personens konto.

leta lån så fungerar det

Krav

De grundkrav som finns för att lån ska förmedlas via LetaLån är följande – för lån över 30.000:

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Skriven i Sverige
 • Fast inkomst. Detta antingen via arbete eller via pension
 • Årsinkomst som minst uppgår till 110.000kr
 • Skulder får inte finnas hos Kronofogden och om skulder funnits måste dessa varit betalda sedan minst 6 månader.

Om lånet är under 30.000kr blir kraven något mindre. Det som skiljer mot ovan är då att:

 • Årsinkomsten ska minst uppgå till 100.000
 • Fast arbete krävs inte. Det räcker att man jobbar timvikariat är provanställd eller liknande. Är det en tidsbegränsad anställning är kravet att man minst har kvar 6 månader kvar på denna.

Det går att ansöka om lån även om man har betalningsanmärkningar.

Om LetaLån:

LetaLån är jämförelsetjänst som hjälper kunder att hitta de bästa privatlånen genom att jämföra långivares räntor. De är en del av Lendo AB som har tillstånd av Finansinspektionen för förmedling av konsumentkrediter och försäkring. Under 2019 hade de en omsättning på över 710 miljoner kronor.

Samarbetar med

LetaLån är en tjänst som är kopplad till låneförmedlaren Lendo. Alla låneansökningar som sker via LetaLån förvaltas alltså av detta stora låneförmedlingsföretag.

De banker som Lendo samarbetar med är bland annat Avida Finans, Wasa Kredit, Villabanken, Swedbank, Resurs Bank, Credento, Forex Bank, Ikano Bank, MoneyGo, Marginalen Bank, Konsumentkredit, Collector,  Santanter, SevenDay, och Med Mera Bank.

Otydlighet gällande att det är Lendo som tar hand om låneansökningarna ger minus. Däremot är Lendo ett bra företag vilket lyfter upp betyget något.

Slutbetyg 9/10

Besök LetaLån
Sammanfattning

Sammanfattning

LetaLån erbjuder en mycket bra tjänst. Eller rättare sagt – Lendo erbjuder en mycket bra tjänst. Det som sker om en låneansökan skickas in via Leta Lån är att den behandlas av Lendo som jämför över 35 olika banker i jakten på den bästa räntan.

LetaLån ges bra betyg – men detta utifrån att de samarbetar med Lendo. Därmed är det troligtvis enklare och tydligare om ansökan sker direkt via Lendo.

LetaLån: Betyg 9/10