Resurs Bank

Uppdaterad:
  • Låna 10.000-500.000kr
  • Betalförsäkring som tillägg
  • Möjlighet att höja lånesumman efterhand
  • Betyg 8/10
Till Resurs Bank

Nichbankernas framfart på svenska lånemarknaden är ingen slump. Enkel ansökan, snabb handläggning och bra kundservice. Ansök hos Resurs Bank idag, ansökan kostar 0 kr.

Besök Resurs Bank för att sänka dina lånekostnader

Resurs Bank är en nischbank som enbart erbjuder kreditkort (Supreme Card), privatlån och sparande. Kreditkorten får överlag höga betyg och privatlånet får ett bra betyg i en jämförelse mot andra privatlån. Resurs Bank kan vara ett alternativ när man jämför räntor hos flera olika kreditgivare.Vår rekommendation – Gå via Lendo och gör en räntejämförelse där Resurs Bank är en av aktörerna som jämförs. Pröva också att ansöka direkt hos Resurs Bank för att få en heltäckande bild av vad du kan låna.

Summa och amorteringstid

Resurs Bank erbjuder privatlån där lånesumman kan vara från 10.000kr upp till 500.000kr. De flesta som behöver låna pengar klarar sig med dessa summor men med tanke på att det går att låna upp till 600.000kr hos andra långivare ges inte högsta betyget gällande summa.

Amorteringstiden styrs delvis av lånat belopp. Lånas 10.000kr kan man välja att amortera p 2-5år. Lånar man istället 35.000kr upp till 150.000kr kan man amortera i upp till 12år. Belopp från 150.000kr till 500.000kr kan amorteras i upp till 15 år. Detta är helt rimligt då ett lån på 10.000kr knappast ska betalas på mer än ett par år.

4/5

Höja lånesumman

De som redan har ett lån hos Resurs Bank kan välja att höja lånebeloppet i efterhand. En ny ansökan sker då och man anger det totala belopp man vill låna. Om en person förr lånat 50.000kr och nu vill låna 40.000kr ska man ange 90.000kr som lånebelopp. I det fall som låneansökan blir godkänd kommer Resurs Bank att lösa det gamla lånet och därmed skapa ett nytt lån på det nya beloppet.

I och med att en ny kreditprövning sker kan förutsättningarna ändras på lånet gällande ränta.

Idag finns det långivare som erbjuder utökning av lån utan ny kreditprövning. Något som ökar risken för banken men kan vara bra för dig som enskild låntagare.

Kravet för att kunna höja lånesumman är en årsinkomst på 100.000kr, att man inte är långtidssjukskriven samt att man inte har betalningsanmärkning. Dessutom krävs det att man genomfört fyra inbetalningar på lånet utan anmärkningar innan höjning kan ske.

Jämför räntan hos Resurs Bank mot 20 andra banker via Lendo här –

Ränta

Privatlånet hos Resurs Bank har individuell och rörlig ränta. Det är därmed låntagarens ekonomiska situation som avgör ränta. Räntan kan även ändras under låneperioden även detta sker mycket sällan.

Om lånebeloppet är 10.000kr till 30.000 är den ränta som erbjuds 15,65% till 19,25%

Om lånebeloppet är 31.000kr till 300.000 är räntan 5,27% till 12,22%

I likhet med amorteringstid så kan det alltså var bättre att låna ett något större belopp än vad man tänkt från början. Den som vill låna 20-30.000 kan med fördel välja att låna 31.000 istället. Detta för at få tillgång till de lägre räntesatserna. Skillnaden är trots allt riktigt stor bara man kommer över 30.000kr i lånebelopp.

En rekommendation är därför att jämföra räntesatsen mot andra banker och välja det billigaste alternativet. Lendo är en av de låneförmedlare som jämför Resurs Bank och ca 20 andra kreditgivare. Därmed bör det vara bättre att göra en låneansökan via Lendo än Resurs Bank direkt. Detta för att på ett snabbt sätt genomföra en jämförelse av räntenivåerna.

En nackdel med Resurs Bank är att man utöver ränta måste betala administrationsavgift på 19kr per månad och uppläggningsavgift på 399kr.

8/10
resurs bank ränta

Låna hos Resurs Bank

Med hjälp av ett reglage väljer man hur stor summa som ska lånas. Detta från 10.000kr upp till 500.000kr. Direkt under kan man sedan ange hur lång amorteringstid som önskas. Som nämnts tidigare är valbar amorteringstid beroende på lånesumma.  Vill man låna 150.000kr går det maximalt att låna 12år men väljer man istället 155.000kr går det att amortera på 15år. I vissa fall bör man alltså testa att öka lånebeloppet för att få en mer passande amorteringstid.

När belopp och önskad amorteringstid är angiven visas förväntade månadskostnaden på lånet. Detta utifrån en effektiv ränta som anges i samband med månadskostnaden. Man ska komma ihåg att Resurs Bank sätter räntan individuellt och att detta bara är ett riktmärke att räkna med. Väljer man att låna 100.000kr under 10år anges exempelvis att effektiv ränta kan vara 8,79%. Men den kan både bli lägre och högre.

Den som klickar på Fyll i Ansökan går vidare i låneprocessen och fyller då i personnummer och övriga personuppgifter samt information om den egna ekonomin. Låneavtalet signeras med E-legitimation vilket gör det snabbt och enkelt att skicka iväg ansökan.

Svaret kommer mycket snabbt och det erbjudande som skickas ut är sedan gällande i 30 dagar. Anser man att avtalet är bra signeras det och skickas in varpå pengarna betalas ut inom 1-3 bankdagar.

5/5

 resursbank låna pengar

Krav

  • 20 år
  • Fast inkomst
  • Ej långtidssjukskriven
  • Ej ha betalningsanmärkningar

 

En nackdel är att Resurs Bank är så otydlig gällande inkomst. Det framgår bara att man måste ha ”fast inkomst” men inte på hur mycket. Om en höjning av lånebeloppet ska ske är kravet en inkomst på 100.000kr så man kan eventuellt utgå från att detta krav även gäller när första lånet ska tecknas.

4/5      

Övrigt

Betalförsäkring

En person som blir sjukskriven eller arbetslös får en betydligt lägre inkomst än vad man är van med. För vissa kan det innebära att man har svårt att betala lånekostnaden. För att undvika den situationen kan man teckna försäkringen Betalförsäkring. En försäkring som därmed ger ersättning om personen blir sjukskriven eller arbetslös under en längre tid.

När försäkringen ger ersättning innebär det att man får månadskostnaden för lånet betald (amortering och ränta) i upp till 12 månader. Om personen avlider skrivs hela skulden av upp till 50.000kr.

Slutbetyg 8/10

Besök Resurs Bank för att sänka dina lånekostnader
Sammanfattning

Sammanfattning

Resurs Bank erbjuder lån på summor mellan 10.000kr och 500.000kr. Det finns flera kreditföretag lånar ut mycket mer – men även de som lånar ut betydligt mindre. Resurs Bank lägger sig därmed på medelnivå. Detta i likhet med ränta, amorteringstid och allmänna krav.

En fördel är att de erbjuder Betalförsäkring och att låneprocessen är så enkel. Nackdelen är att räntenivån varierar så kraftigt mellan ett lån på 30.000 och 31.000 samt att information saknas gällande krav för att få låna.

Resurs Bank: Betyg 8/10