Kompar företagslån

Uppdaterad:
  • Låna mellan 20 000 – 10 000 000 kr
  • Löptid upp till 60 månader
  • Jämför över 20 långivare
  • Erbjuder personlig rådgivning
  • Betyg 4/5
Till Kompar företagslån

Kompar är en låneförmedlare som erbjuder företagslån för stora som små och egenföretagare. På deras hemsida kan företagare göra jämförelser av företagslån, företagskort och kredit, och försäkringar. Kompar samarbetar med över 20 partners för att hitta rätt företagslån åt ert företag.

Varför Kompar företagslån?

Det finns flera fördelar med att ansöka om lån via denna förmedlare.

För det första är det en snabb och smidig tjänst där man kan analysera över 20 olika långivare med svar inom 24 timmar. Jämförelsen är helt kostnadsfri och icke-bindande, och hela ansökan resulterar i endast en kreditupplysning hos UC. Detta gör att man sparar både tid, energi, och kreditvärde.

För det andra erbjuder Kompar en personlig lånjämförelse. Företagare kan be Kompar ringa upp för rådgivning, och de erbjuder även ett stort antal blogg-inlägg för att hjälpa stora som små företagare att förstå företagslån och alla dess detaljer och aspekter.

Fyra vanliga frågor om Kompar företagslån

Vem kan ansöka om lån?

Alla som är bosatta och aktiva i Sverige kan söka om företagslån. Kompar medlar lån åt aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och handelsbolag i alla storlekar.

Vad är räntan på företagslån?

Räntan varierar på varje lån. Kompar och långivarna gör bedömningar utifrån summan, storleken och lånhistoriken av varje företag innan de kommer med ett förslag.

Vilka banker och långivarpartners har Kompar?

Idag består Kompars utbud av över 20 banker. Däribland återfinns Marginalen Bank, Qred företagslån, Toborrow, Fedelta, Aros Kapital, Kronan Finans, Capcito, Likvid, Mynt, Approva, med fler. Kompar jobbar även på att utöka sitt sortiment.

Går det att låna trots betalanmärkning?

Ja, Kompar tar varje individuell situation på stort allvar och kan matcha ert företag med rätt mäklare trots betalningsanmärkningar.

Storlek och amorteringstid

Kompar erbjuder ett ovanligt stort lånebelopp där man kan söka mellan 20 000 – 10 000 000 kronor, vilket innebär att såväl stora som små aktörer kan använda tjänsten. Amorteringstiden är som högst 60 månader, eller 5 år, vilket kan anses lågt för de högsta beloppen. Man bör dock aldrig söka om lån om man inte är säker på att man kan betala tillbaka det.

Betyg: 5/5

Ränta

Räntan på företagslån hos Kompar skiljer sig mellan varje individuellt lån. Kompar och dess långivare gör en individuell utvärdering av låntagarens kreditvärdighet och tidigare lånhistorik innan de kommer med ett lån- och ränteerbjudande. Genom att erbjuda över 20 olika långivare kan du se till att ni får den lägsta möjliga räntan.

Betyg: 5/5

Krav

Det är inte lätt att hitta information om lånekrav direkt på hemsidan, varför betyget sänks något, även om det kommer upp direkt när man söker på ”kompar krav”. Även den information som kommer upp i det fallet är inte helt tydlig. De nämner i alla fall några generella krav, inkluderade:

  • Balans och resultatrapporter
  • Anledning till lån och affärsplan (behövs inte hos alla Kompars partners)
  • Personlig borgen
  • Säkerheter

Betyg: 2/5

Ta lån via Kompar företagslån

Med två reglage fyller man i beloppet och amorteringstiden, för att sedan fylla i detaljer som låneanledning, organisationsnummer, samt kontaktuppgifter. Innan man skickar in ansökan får man också information kring kundservicen hos Kompar, i fall man vill höra av sig via email, live chatt, telefon, samt öppettider.

Betyg: 5/5

Slutbetyg: 4/5

Om Kompar företagslån:

Kompar är en lånjämförelsetjänst för företagslån. Eftersom det är en låneförmedlare går et att jämföra flera olika banker och långivare med endast en låneansökan hos UC. Kompar är del av 138an Group AB.

Sammanfattning

Sammantaget är Kompar ett bra alternativ för dig som vill ansöka om ett företagslån. De har både ett stort utbud vad gäller lånebelopp och vad gäller långivare, där de erbjuder över 20 olika partners. Dessutom kan både unga och gamla företag, stora och små, låna med eller utan tidigare betalningsanmärkning.

Dessutom betalas lånen ut snabbt på bara 24 timmar från dess att ansökan är beviljad och påskriven. Däremot kan amorteringstiden på 5 år för belopp så stora som 10 miljoner verka för lite, men det är också upp till företagarna att endast ansöka om lån som de kan betala tillbaka. Det är även svårt att hitta vilka krav som faktiskt gäller, och den enda information som tillhandahålls är generell och otydlig kring vad Kompar kräver.

Kompar har även fördelen med att de har en mycket personlig approach. Deras kundservice är lättillgänglig, och man kan till och med lämna sitt telefonnummer så att de kan ringa upp för rådgivning. Detta kompletteras med deras stora blogg där de erbjuder tips och råd kring allt som har med företagslån att göra. Detta är ett plus för tjänsten.

Överlag tycker vi att Kompar är en god tjänst som vi kan rekommendera, då lättillgänglig kundtjänst kan lösa de flesta problem.

Kompar företagslån: Betyg 4/10