Circle K MasterCard

 • 15 öre rabatt per liter
 • Bonus på alla inköp
 • Reseförsäkring och Feltankningsförsäkring
 • Betyg 6/10
Till Circle K MasterCard

Statoil MasterCard bytte år 2016 namn till Circle MasterCard. Korten ger exakt samma fördelar och den som har ett gammalt Statoilkort kan fortfarande använda det. De som tecknar ett nytt kreditkort får däremot ett kort från Circle.

Med Circle Mastercard får kortägaren 0,5% i bonus på alla inköp, oavsett om de sker på Circle (och Statoil) eller annan butik (ej andra bensinstationer), en reseförsäkring, flera erbjudanden på Statoil och 15 öre i rabatt på drivmedel. Detta utöver de fördelar som kreditkort har generellt.  Om man tankar minst 1000liter per år dubbleras även bonusen. Ett bra bensinkort och då främst för de som tankar på Circle.

circle reklam

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Klart godkänt. Med andra ord betalas det som köps en månad i slutet av nästa månad.

Ränta

15,00%

Effektiv ränta 16,26% om kredit används till 20 000kr under 12 månader.

Inlåningsränta

Circle Mastercard är ett av de få kreditkorten som har sparränta på insatt kapital. Räntan är (2017) på hela 1,32% vilket är betydligt högre än vad som går att få på ett sparkonto på en bank. Däremot får enbart 15.000kr sättas in på kortet.

Att ge en hög inlåningsränta är riktigt bra. Det minskar även risken att fakturan måste betalas till enbart en viss del och därmed att ränteutgifter tillkommer.

5/5 (Även om om inte räntan är riktigt låg så väger inlåningsräntan upp betyget)

statoil appAvgifter

Årsavgift:

0 kr

Uttagsavgift

3 % men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

3 % men minst 35kr plus valutapåslag på 2%

Det gäller helt enkelt att inte ta ut kontanter för ofta med kortet. Bara genom att göra detta en gång i månaden skulle kostnaden bli 420kr. En fördel är däremot att kortet är gratis.

3/5

Kredit och korttyp

 Korttyp: MasterCard

Kreditgräns: 200.000kr

Det är inte många kreditkort som har en kreditgräns över 100.000kr. Här är den dubbelt så hög. Men för att få full kredit krävs en mycket god ekonomi. Oavsett så är det positivt att möjligheten finns.

5/5

Ansök om Statoil MasterCard

statoil bonusBonusar

 • Rabatt på alla inköp som sker med kortet

Var än kortet används (ej konkurrerande bensinstationer) ges en bonus på 0,5%. De som tankar minst 1000 liter per år får denna bonus höjd till 1%.

 • Rabatt på drivmedel

Drivmedel som tankas på en bemannad station ger 15öre i bonus per tankad liter. En bonus som därmed är på 1-1,5% beroende på bensinpriset.

 • Reseförsäkring

I likhet med de flesta andra kreditkort ingår en reseförsäkring i kortet. I reseförsäkringen finns exempelvis olycksfallsförsäkring, avbeställningsskydd, självriskeliminering, bagageförsäkring, förseningsförsäkring och självriskskydd för hyrbil utomlands.

Försäkringen är ett samarbete mellan Trygg Hansa och Statoil.

 • Feltankningsförsäkring

Feltankningsförsäkringen ger i första hand ersättning som täcker självrisken på den bilförsäkring som bilägaren har. Skulle bilförsäkringen inte täcka ersätta skadan ersätter kreditkortets försäkring rengöring av tanken och bilbärgning till verkstad. Detta gäller då inom Norden och högsta ersättning är 5000kr. Försäkringen gäller enbart om drivmedlet har köpts in på Statoil.

 • Circle erbjudanden

De som har kreditkort från Circlefår löpande erbjudanden från bensinstationen. Utöver det finns stående erbjudanden. Detta är exempelvis ”var 6:e biltvätt gratis” och ”kaffe på köpet”.

 • Erbjudanden från samarbetspartners

Dessa kan variera något. I början av 2016 var det exempelvis ”En månad gratis träning på Nordic Wellnes”, ”Fritt spel på 20 golfbanor” samt stora rabatter på hyra av semesterhus.

 • Startbonus

Som en extra bonus erbjuder Circleen ”startbonus” för alla som tecknar deras kreditkort. Det innebär att kortägaren får 25öre (istället för 15öre) på allt drivmedel som köps inom tre månader efter att kortet skaffades. Det ingår även 30kr rabatt på en diamanttvätt samt ”kaffe & bulle” för 1kr.

 • Priceless

Priceless är ett rabattsystem som MasterCard erbjuder alla som har deras kort. Det är erbjudanden och rabatter inom rese- och turistnäringen i flera Europeiska större städer (Ex Stockholm). Läs mer om Priceless

Men…

Vid en första anblick kan det se ut som att Circle K MasterCard är ett mycket bra bensinkreditkort. Detta genom bonus på alla inköp, högre bonus hos Statoil och flera erbjudanden. Men det finns en bättre väg att gå.

Det går nämligen att koppla valfritt kreditkort till förmånsprogrammet Circle K Extra. Då fås rabatter och erbjudanden – exempelvis 15öre rabatt per liter. Det som inte ingår är ”bonus på alla inköp”. Men genom att koppla detta program till ett kreditkort med bonus (ex Re:member More) fås alltid 1% på inköpen utöver dessa 15öre i rabatt på drivmedel. Därmed fås högre rabatt med färre kort i plånboken.

Ex:

Re:member More med förmånsprogrammet Circle K Extra – Ger 1% på alla inköp + 15öre litern på Circle

Circle Mastercard (under 1000liter/år) – Ger 0,5% på alla inköp. På drivmedel ges 15öre/litern

Circle Mastercard (över 1000l/år) – Ger 1% i bonus. På drivmedel ges 15öre/litern

För de som tankar under 1000liter per år är alltså inte Circle K ett rekommenderat kreditkort.

Att det är bättre att använda ett annat bolags kreditkort vid köp på Statoil gör att slutbetyget sänks något för detta kort.

5/10

Övrigt

 • Hjälp på vägen

En bensinstation är minst sagt en hjälp på vägen. Med assistanstjänsten ”Hjälp på vägen” blir kortet en ännu större hjälp på vägen. Det är en tjänst som utvecklats tillsammas med Viking Bärgningstjänst och som innebär att hjälpen alltid är nära och snabbt på plats om bilen inte skulle starta/ om den går sönder osv.

Kostnaden är 39kr per månad och då ingår bärgning till verkstad, ersättningsbil, övernattning (hotell) och starthjälp.

I genomsnitt är assistansbolaget på plats inom 44 minuter !

Circle K MasterCard passar dig som…

Circle K MasterCard passar dig som tankar minst 1000 liter per år på Circle K. Genom att nå denna gräns får man maximal bonus på kortet och det är vad som krävs för att kortet ska rekommenderas. De som tankar en mindre mängd rekommenderas att teckna ex. Remember More och koppla på Cirkle K program ”Extra” på kortet. Detta tar tre minuter och kan ske i kassan på Circle K.

Kortet kan även rekommenderas till de som vill ha feltankningsförsäkring och assistansförsäkringen ”Hjälp på vägen”. Den sistnämnda kostar visserligen extra men till ett bra pris för de som har kortet.

Slutbetyg: 6

Ansök om Statoil MasterCard
Sammanfattning

Sammanfattning

Att få bonus på drivmedel är en stor fördel då drivmedel ofta står för en stor utgiftspost för många familjer. För de som tankar mycket på Statoil är den bästa vägen att gå att teckna ett allmänt kreditkort (ex Re:member More) och sedan koppla på ”Statoil Extra” på detta. Då får man alla bonusar som bensinstationen erbjuder + de bonusar som kreditkortet har. Med andra ord är Statoil kreditkort inte den mest fördelaktiga lösningen. Vill man däremot ha ett gratis bensinskreditkort som är enkelt att hantera och som ger en rad fördelar – då kan Statoil MasterCard vare ett bra alternativ.