Circle K Mastercard

 • 15 öre rabatt per liter
 • Bonus på alla inköp
 • Reseförsäkring och Feltankningsförsäkring
 • 2 betalningsfria månader!
 • Betyg 7,5/10
Till Circle K Mastercard

Med Circle Mastercard får du 0,5 % i bonus på alla inköp, oavsett var de sker, reseförsäkring, flera erbjudanden på Circle K och 15 öre i rabatt på drivmedel. Om du tankar minst 1000 liter per år dubbleras även bonusen. Ett bra bensinkort –  om du tankar mycket på Circle K.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Ränta

15,00%

Effektiv ränta 16,95 % om kredit används till 20 000 kr under 12 månader och att pappersfaktura väljs (35 kr extra per månad).

Inlåningsränta

Circle Mastercard är ett av de få kreditkorten som har sparränta på insatt kapital. Räntan är (2020)  1,32 % vilket är högre än vad som går att få på ett sparkonto på en bank. Däremot får enbart 15 000 kr sättas in på kortet.

statoil appAvgifter

Årsavgift:

0 kr

Uttagsavgift

3 % men minst 35 kr

Uttagsavgift i utlandet

3 % men minst 35 kr plus valutapåslag på 2 %

Det gäller helt enkelt att inte ta ut kontanter för ofta med kortet. Bara genom att göra detta en gång i månaden skulle kostnaden bli 420 kr. En fördel är däremot att kortet är gratis.

Kredit och korttyp

 Korttyp: Mastercard

Kreditgräns: 200 000 kr

Det är inte många kreditkort som har en kreditgräns över 100 000 kr. Här är den dubbelt så hög. Men för att få full kredit krävs en mycket god ekonomi. Oavsett så är det positivt att möjligheten finns.

Betalningsfri månad 

Två gånger per kalenderår kan du välja betalningsfri månad. Under dessa månader behöver ingen inbetalning ske på kreditkortsskulden.

Ansök om Statoil MasterCard

Bonusar & Rabatter

 • Rabatt på alla inköp som sker med kortet

Var än kortet används (ej konkurrerande bensinstationer) ges en bonus på 0,5 %. De som tankar minst 1000 liter per år får denna bonus höjd till 1%.

 • Rabatt på drivmedel

Drivmedel som tankas på en bemannad station ger 15 öre i bonus per tankad liter. En bonus som därmed är på ca 1 % beroende på bensinpriset.

 • Reseförsäkring

I likhet med de flesta andra kreditkort ingår en reseförsäkring i kortet. I reseförsäkringen finns exempelvis olycksfallsförsäkring, avbeställningsskydd, självriskeliminering, bagageförsäkring, förseningsförsäkring och självriskskydd för hyrbil utomlands.

 • Feltankningsförsäkring

Feltankningsförsäkringen ger  ersättning som täcker självrisken på den bilförsäkring som bilägaren har. Skulle bilförsäkringen inte täcka ersätta skadan ersätter kreditkortets försäkring rengöring av tanken och bilbärgning till verkstad. Detta gäller då inom Norden och högsta ersättning är 5 000 kr. Försäkringen gäller enbart om drivmedlet har köpts in på Circle K.

 • Circle K erbjudanden

De som har kreditkort från Circle får löpande erbjudanden från bensinstationen. Utöver det finns stående erbjudanden. Detta är exempelvis ”var 6:e biltvätt gratis” och ”kaffe på köpet”.

 • Startbonus

Som en extra bonus erbjuder Circle K en ”startbonus” för alla som tecknar deras kreditkort. Det innebär att kortägaren får 25 öre (istället för 15 öre) på allt drivmedel som köps inom tre månader efter att kortet skaffades. Det ingår även 30 kr rabatt på en diamanttvätt samt ”kaffe & bulle” för 1 kr.

 • Priceless

Priceless är ett rabattsystem som MasterCard erbjuder alla som har deras kort. Det är erbjudanden och rabatter inom rese- och turistnäringen i flera Europeiska större städer (Ex Stockholm). Läs mer om Priceless

Men…

Vid en första anblick kan det se ut som att Circle K MasterCard är ett mycket bra bensinkreditkort. Detta genom att ge bonus på alla inköp, högre bonus hos Circle K och flera erbjudanden.

Men det finns en bättre väg att gå.

Det går nämligen att koppla valfritt kreditkort till förmånsprogrammet Circle K Extra. Då fås rabatter och erbjudanden – exempelvis 15 öre rabatt per liter. På detta sätt kan ett kreditkort med ett flertal förmåner och hög bonus användas för att få större rabatter hos Circle K.

Ex:

Komplettkortet  med förmånsprogrammet Circle K Extra – Ger 1% på alla inköp + 15 öre liter på Circle K

Circle K Mastercard (under 1000 liter/år) – Ger 0,5% på alla inköp. På drivmedel ges 15 öre/litern

Circle Mastercard (över 1000 l/år) – Ger 1% i bonus. På drivmedel ges 15 öre/litern

För de som tankar under 1000 liter per år är alltså inte Circle K ett rekommenderat kreditkort. Att det är bättre att använda ett annat bolags kreditkort vid köp på Circle K gör att slutbetyget sänks något för detta kort.

 

Circle K MasterCard passar dig som…

Circle K MasterCard passar dig som tankar minst 1000 liter per år på Circle K. Genom att nå denna gräns får du maximal bonus på kortet och det är vad som krävs för att kortet ska rekommenderas. De som tankar en mindre mängd rekommenderas att teckna ex. Kompletts kreditkort och koppla på Circle K program ”Extra” på kortet. Detta tar tre minuter och kan ske i kassan på Circle K.

Slutbetyg: 7,5

Ansök om Statoil MasterCard
Sammanfattning

Sammanfattning

Att få bonus på drivmedel är en stor fördel då drivmedel ofta står för en stor utgiftspost för många familjer. För dig som tankar över 1000 liter drivmedel kan kreditkortet vara ett bra alternativ.

I annat fall är det bättre att teckna ett allmänt kreditkort (ex Komplett eller Everydaycard) och sedan koppla på ”Statoil Extra” på detta. Då får du alla bonusar som bensinstationen erbjuder + de bonusar som kreditkortet har.