Circle K Mastercard

  • 15 öre rabatt per liter
  • Bonus på alla inköp
  • Reseförsäkring och Feltankningsförsäkring
  • 2 betalningsfria månader!
  • Betyg 7,5/10
Till Circle K Mastercard

Med Circle MasterCard får du 0,5 procent i bonus på alla inköp, oavsett var de sker, tillsammans med reseförsäkring, flera erbjudanden på Circle K och 15 öre i rabatt på drivmedel. Om du tankar minst 1 000 liter per år dubbleras även bonusen. Ett bra bensinkort, helt enkelt – men bara om du tankar mycket på deras bensinstationer.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 dagar

Ränta

15,00 procent

Effektiv ränta är 16,95 procent om kredit används till 20 000 kr under 12 månader och att pappersfaktura väljs (35 kr extra per månad).

Jämfört med andra kreditkort ligger räntan för kortet på en normal nivå, och är varken att betrakta som bra eller dålig. Sett till antal räntefria dagar, däremot, placerar sig kortet något högre än många andra bensinkort.

Inlåningsränta

Circle K MasterCard är ett av de få kreditkorten som har sparränta på insatt kapital. Räntan är 1,32 procent, vilket är högre än vad som går att få på ett sparkonto på en bank. Däremot får man som högst sätta in 15 000 kr på kortet.

Avgifter

Årsavgift:

0 kr

Som tidigare nämnt tillkommer en avgift om 35 kr om du har pappersfaktura. Denna avgift kan dock elimineras genom att välja e-faktura. Det är dessutom lätt att hålla koll på sina fakturor, köp och sitt saldo i SEB:s app Spendwise, som kortinnehavare får tillgång till.

Uttagsavgift

3 procent men minst 35 kr

Uttagsavgift i utlandet

3 procent men minst 35 kr + valutapåslag om 2 procent

Det gäller helt enkelt att inte ta ut kontanter för ofta med kortet. Bara genom att göra detta en gång i månaden skulle kostnaden bli 420 kr på ett år. En stor fördel är däremot att kortet är gratis.

Kredit och korttyp

Korttyp: MasterCard

Kreditgräns: 200 000 kr

Det är inte många kreditkort som har en kreditgräns över 100 000 kr. Här är den dubbelt så hög. Men för att få full kredit krävs en mycket god ekonomi. Oavsett så är det positivt att möjligheten finns.

Betalningsfri månad 

En gång i månaden får du hem en faktura för köpen på ditt Circle MasterCard. Fakturan kan du välja om du vill hel- eller delbetala (lägst 3 procent av den totala skulden), eller om du hellre vill nyttja betalningsfri månad.

Två gånger per kalenderår kan du välja betalningsfri månad. Under dessa månader behöver ingen inbetalning ske på kreditkortsskulden. Dock kan de två betalningsfria månaderna inte nyttjas två månader i rad.

Viktigt att komma ihåg är att betalningsfri månad inte är detsamma som kostnadsfri månad. Avgifter och räntekostnader skjuts i stället upp till nästa månad.

Bonusar & rabatter med Circle MasterCard

Rabatt på alla inköp som sker med kortet

Var än kortet används, dock ej på konkurrerande bensinstationer, ges en bonus på 0,5 procent. De som tankar minst 1 000 liter per år får denna bonus höjd till 1 procent.

Rabatt på drivmedel

Drivmedel som tankas på en bemannad station ger 15 öre i bonus per tankad liter. En bonus som därmed är på ca 1 procent beroende på bensinpriset.

Reseförsäkring

I likhet med de flesta andra kreditkort ingår en reseförsäkring i Circle MasterCard. I reseförsäkringen finns olycksfallsförsäkring, avbeställningsskydd, självriskeliminering, bagageförsäkring, förseningsförsäkring och självriskskydd för hyrbil utomlands.

Reseförsäkringen gäller i 60 dagar för kortinnehavaren, familj och annan person i sällskapet som har kortet. Detta endast om du betalat minst 75 procent av utlandsresan med kortet.

Feltankningsförsäkring

Feltankningsförsäkringen ger ersättning som täcker självrisken på den bilförsäkring som bilägaren har. Skulle bilförsäkringen inte täcka skadan ersätter kreditkortets försäkring rengöring av tanken och bilbärgning till verkstad.

Detta gäller inom Norden och högsta ersättning är 5 000 kr. Försäkringen gäller enbart om drivmedlet har köpts på deras bensinstationer.

Circle K erbjudanden

De som har kreditkort från Circle får löpande erbjudanden från bensinstationen. Utöver det finns stående erbjudanden. Detta är exempelvis ”var 6:e biltvätt gratis” och ”kaffe på köpet”. Därtill får kortinnehavare erbjudanden från deras samarbetspartners. Det kan vara tillbehör till bilen eller produkter/tjänster från exempelvis Nextory och Best Western.

Startbonus

Som en extra bonus erbjuder Circle K en ”startbonus” för alla som tecknar deras kreditkort. Det innebär att kortägaren får 25 öre (istället för 15 öre) på allt drivmedel som köps inom tre månader efter att kortet skaffades. Det ingår även ett erbjudande om halva priset på valfri biltvätt.

Erbjudanden från Priceless

Priceless är ett rabattsystem som MasterCard erbjuder alla som har deras kort. Det är erbjudanden och rabatter inom rese- och turistnäringen i flera europeiska större städer, exempelvis Stockholm. Läs mer om Priceless.

Betalskydd

Som kortinnehavare får du dessutom möjlighet att teckna en tilläggsförsäkring kallad Betalskydd. Med försäkringen kan dina utestående kostnader täckas i det fall du skulle bli sjuk, arbetslös eller av annan anledning inte kan betala skulden på fakturan. Försäkringen kan endast tecknas av personer mellan 18-62 år och kostar 0,85 procent av det utestående saldot per månad.

Koppla kreditkort till Circle K Extra

Vid en första anblick kan det se ut som att Circle K MasterCard är ett mycket bra bensinkreditkort. Detta genom att ge bonus på alla inköp, högre bonus hos deras egna stationer och flera erbjudanden.

Men det finns en bättre väg att gå.

Det går nämligen att koppla valfritt kreditkort till förmånsprogrammet Circle K Extra. Då kan du ta emot rabatter och erbjudanden såsom 15 öre rabatt per liter. På detta sätt kan ett kreditkort med ett flertal förmåner och hög bonus användas för att få större rabatter på bensinstationerna.

Exempel:

 Komplettkortet med förmånsprogrammet Circle K Extra – Ger 1 procent på alla inköp + 15 öre liter på någon av deras bensinstationer.

Circle K MasterCard (under 1000 liter/år) – Ger 0,5 procent på alla inköp. På drivmedel ges 15 öre/litern.

Circle MasterCard (över 1000 l/år) – Ger 1 procent i bonus. På drivmedel ges 15 öre/litern

För de som tankar under 1 000 liter per år är alltså inte Circle K ett rekommenderat kreditkort.

Att det är bättre att använda ett annat bolags kreditkort vid köp på Circle K gör att slutbetyget sänks något för detta kort.

Circle K MasterCard passar dig som…

Circle K MasterCard passar dig som tankar minst 1 000 liter per år på deras bensinstationer. Genom att nå denna gräns får du maximal bonus på kortet och det är vad som krävs för att kortet ska rekommenderas.

Tankar du däremot en mindre mängd än så rekommenderas du att i stället teckna Kompletts kreditkort, till exempel, och koppla på Circle K Extra på kortet. Detta tar tre minuter och kan göras enkelt i kassan på bensinstationen.

Slutbetyg: 7,5 

Sammanfattning

Att få bonus på drivmedel är en stor fördel då drivmedel ofta står för en stor utgiftspost för många familjer. För dig som tankar över 1 000 liter drivmedel kan kreditkortet därför vara ett bra alternativ.

I annat fall är det bättre att teckna ett allmänt kreditkort (exempelvis Komplett eller Everydaycard) och sedan koppla på Circle K Extra på detta. Då får du alla bonusar som bensinstationen erbjuder + de bonusar som kreditkortet har.

Sammanfattning

Sammanfattning

Att få bonus på drivmedel är en stor fördel då drivmedel ofta står för en stor utgiftspost för många familjer. För dig som tankar över 1 000 liter drivmedel kan kreditkortet därför vara ett bra alternativ.

I annat fall är det bättre att teckna ett allmänt kreditkort (exempelvis Komplett eller Everydaycard) och sedan koppla på Circle K Extra på detta. Då får du alla bonusar som bensinstationen erbjuder + de bonusar som kreditkortet har.