Swedbank Kreditkort

 • Ränta 12,79 %
 • Tre köpförsäkringar
 • Flera tillvalsmöjligheter
 • Betyg 7/10
Till Swedbank Kreditkort

Den största fördelen med Swedbanks kreditkort är att du får hela din ekonomi på samma bank – förutsatt att du har konto hos Swedbank. Kreditkortet har även flera fördelar för de som vill ha ökad säkerhet vid shopping. Detta med både prisgaranti och allrisk i 90 dagar, samt en förlängd garanti som gäller i ett år från inköpsdatum.

Till dess nackdel ligger att inte någon bonus ges när kortet används. Ett bra shoppingkort. Däremot sämre om man vill samla poäng eller ut och resa.

Snabbfakta: Fördelar

 • Låg ränta om 12,79 %
 • Allriskförsäkring i 90 dagar
 • 1 års förlängd garanti på vitvaror och elektronik
 • Prisgaranti i 90 dagar

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

Upp till 55 dagar

De allra flesta kreditkort erbjuder 50–60 räntefria dagar så på denna punkt ligger Swedbank på samma nivå som övriga.

Ränta:

12,79%

Effektiv ränta på 12,74% om en kredit används på 20 000 kr i 12 månader. Den som är nyckelkund hos Swedbank får dock en effektiv ränta om 10,69 %, vilket är att betrakta som mycket lågt. Att bli nyckelkund kostar 39 kronor i månaden.

Med en ränta kring 12% har Swedbank en konkurrenskraftig ränta. De flesta kreditkort har kring 15%. För de som vet med sig att man kommer att delbetala sina fakturor och därmed skjuta upp betalningar är detta en punkt som bör väga tungt. I en tidigare jämförelse av kreditkort, genomförd av Privata Affärer, hade detta kort ”lägst effektiv ränta” tillsammans med Sparbankernas betal- och kreditkort.

Om du väljer att delbetala måste minst 3% av skulden betalas varje månad. Detta då minst med en summa av 150 kr.

5/5

Avgifter

Årsavgift:

195 kr

För nyckelkunder tillkommer ingen årsavgift.

Kontantuttag.

3% men minst 45 kr

Det är få kreditkort som har gratis kontantuttag och även Swedbank tar alltså betalt för detta. Det är ändå synd då detta begränsar användandet av kortet. Men då många andra kreditkort ha samma avgift kan inte Swedbank få något större minus för detta.

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 45 kr

Valutapåslag på 1,65 %

För dig som ska åka utomlands kan det därmed vara bättre ekonomiskt att välja ett annat kreditkort. I Sverige går det att handla med kort nästan överallt men i många länder är det inte alls lika vanligt. Att då har ett kort där du behöver betala för varje uttag blir onödigt dyrt. Det är därmed inte ett ”resekreditkort”.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp: Mastercard

Kredit:  100 000 kr

5/5

(ANSÖK OM SWEDBANK KREDITKORT)

Försäkringar

 • Tre försäkringar – Skydd vid handel

Så länge som en vara är betald med kreditkortet ingår tre delförsäkringar.

För det första en allriskförsäkring. Det betyder att försäkringen kan ersätta samtliga produkter som köpts med kortet om de går sönder genom en olyckshändelse eller blir stulna. Skyddet är giltigt 90 dagar från det datum som de blev inköpta. Värde minst 1 000 kr.

För det andra ingår prisskydd. Detta betyder att försäkringen ersätter mellanskillnaden i det fall som köparen hittar samma vara men till ett lägre ordinarie pris. Detta då inom 90 dagar från att varan köptes och förutsatt att den nya varan är exakt lika och ska då kan köpas in på samma sätt (ex internet eller i fysisk butik).  Värde minst 1 000 kr och prisskillnad på minst 300 kr krävs.

Den tredje försäkringen är ”Förlängd Garanti”. Det innebär att det ges ett års extra garanti på elektronik och vitvaror. Enligt lag är det tre års garanti på dessa produkter men med denna försäkring blir det därmed fyra år. Undantaget är surfplattor, datorer, telefoner och kameror.

 • Kompletterande reseförsäkring

För att reseförsäkring ska vara aktiv måste resan till mer än hälften vara betald med kortet. Det är även möjligt att betalning skett till Bankgiro eller Plusgiro via internetbanken. Därmed finns det en fördel att ha just kreditkort från Swedbank om du har lönekonto på denna bank. Detta eftersom reseförsäkringen aktiveras bara genom att du betalar fakturan från resebolaget via internetbanken.

Bland annat kan ersättning ges från denna reseförsäkring om resan behöver bokas av, avbeställningsskyddet, om bagaget blir försenat eller om du är med om olycka under resan.

Bonus & Rabatter

 • Bonus

Nej, någon bonus fås inte när man använder Swedbanks kreditkort

 • Gratis extrakort

Det är möjligt att beställa ett extrakort som är sammankopplat med detta kreditkort. Om det är två i hushållet som behöver använda kreditkort kan man därmed ha två kort men bara betala för ett.

6/10

Extra tillägg

 • Assistant spärrtjänst

Är plånboken stulen? Lugn – ett samtal räcker. Det är så som Swedbank Assistans Spärrtjänst fungerar. När du ansluter dig till spärrtjänsten får du lägga in allt från personnummer och mobilnummer till nummer på kreditkort och pass. Om något skulle bli stulet är det bara att ringa spärrtjänsten och de hjälper till med att spärra dessa värdehandlingar. Utöver det ingår även ID-skydd d.v.s. hjälp om du skulle få kapad identitet.

 • Betalningsskydd

Betalningsskydd är en tjänst som liknar låneskydd men i detta fall är det ett ekonomiskt skydd gällande den skuld som finns på kreditkortet. Skulden betalas då månadsvis av försäkringen.

Det som krävs för att pengar ska betalas ut via betalskyddet är:

 • Sjukskrivning minst 30 dagar. Sjukskrivningen ska vara på mellan 100 och 50%.
 • Uppsägning som resulterar i ofrivillig arbetslöshet. Detta i minst 90 dagar
 • Personen får en allvarlig sjukdom. Vilka sjukdomar som faller inom ramen för ”allvarlig sjukdom” framgår i försäkringsavtalet.
 • Kreditkortsägaren avlider.

5/5

Swedbank kreditkort passar dig som…

Swedbank kreditkort passar dig som är kund hos Swedbank alternativt söker ett kort med låg ränta. Många uppskattar att ha hela privatekonomin samlad på samma bank och de som har Swedbank som sin bank kan välja detta kreditkort för att hålla allt inom samma bank.

Slutbetyg 7/10  

(ANSÖK OM SWEDBANK KREDITKORT)

Sammanfattning

Det finns två stora fördelar med kreditkortet från Swedbank. För det första är det smidigheten att ha kreditkortet på samma bank som du har din övriga bankverksamhet. Det kan upplevas smidigt att kunna se saldo via bankappen och även lättare få en ekonomisk överblick.

För det andra är det de extra ”shopping”-försäkringarna som ingår. Att få allriskförsäkring de första 90 dagarna, förlängd garanti och prisgaranti är en fördel.  Att det sedan är låg årsavgift och gratis extrakort ger kortet även bättre betyg.

Till dess nackdel kan nämnas att det inte är ett bra resekort. Med uttagsavgifter både i Sverige och utomlands (samt valutapåslag) är det tydligt att detta främst är till för shopping. Ett mycket bra kort för den som söker extra försäkringar när man handlar med kortet. Inte lika bra kort för de som tycker om att samla poäng och få bonusar på kortet.