Freedom Finance

Uppdaterad:
  • Låna 5000-600.000kr
  • Jämför ca 30 banker snabbt och effektivt
  • Även om du har betalningsanmärkning
  • 10/10
Till Freedom Finance

Freedom Finance är en av de större låneförmedlarna i Sverige. Deras tjänst är enkel att använda och hjälper dig att jämföra räntor från över 30 långivare.

1.En ansökan –    2. En kreditupplysning –    3.Svar från upp till 30 långivare

Varför Freedom Finance?

Välj Freedom Finance, eller annan låneförmedlare för att jämföra och pressa räntan på privatlån, samlingslån och billån.

  • Spar tid – Skicka en enda ansökan men få svar från många långivare
  • Spar kreditvärdighet – Med många kreditupplysningar kan din kreditvärdighet försämras. Med Freedom Finance tas bara en upplysning oavsett hur många långivare som ger förslag.
Besök Freedom Finance

freedom finance fördelar

Storlek och Amorteringstid

Tack vare att Freedom Finance har samarbete med banker och låneinstitut som fokuserar på allt från små lån till större lån kan de erbjuda ett brett utbud gällande lånesumma och amorteringstid.

Privatlånet kan tecknas på från 5 000 kr upp till 600 000 kr vilket är ett av de bredaste spann som erbjuds på den svenska lånemarknaden. Lånet kan sedan amorteras på mellan 1 och 20 år vilket även det är generösa siffror.

5/5

Freedom samla lån

Ränta

Räntan på lån som jämförs via Freedom Finance är 2,99 % – 34,36 %.

De högre räntesatserna ges främst till personer med betalningsanmärkningar. Det är en fördel att Freedom Finance även samarbetar med banker som tillåter dessa anmärkningar. Detta för att man ska kunna lösa dyrare skulder och få en lägre månadskostnad på lånen.

Alla räntor är rörliga och sätts individuellt beroende på flera faktorer. Efter att du genomfört en ansökan får du förslag från flera banker där aktuell ränta presenteras.

Kapitalkostnad:

Någon kapitalkostnad visas inte när belopp och amorteringstid anges. Med kapitalkostnad menas hur mycket lånet kommer att kosta över hela löptiden. Det hade varit bra eftersom det tydliggör vad lånet egentligen kostar. Detta har exempelvis Lendo.

3/5

Ta privatlån via Freedom Finance

Genom tre enkla steg genomför du låneansökan via Freedom Finance. Det är helt gratis och du binder sig inte till att ta något lån.

freedom finance välja lån

Första steget – Avgör lånebelopp och amorteringstid  Prova dig fram med olika amorteringstider för att på så sätt hitta en ungefärlig månadskostnad som passar din ekonomi. Kom ihåg att detta enbart är preliminärt. Exakt månadskostnad presenteras efter att ansökan skickats in.

Andra steget – Ska andra lån lösas? Fyll i om detta ska vara ett samlingslån. Med andra ord att andra lån ska lösas med detta lån.

Tredje steget – Personuppgifter – Fyll i personuppgifter, inkomst samt eventuell medsökande.

Sista steget är att läsa igenom, bekräfta och skicka in låneansökan.

Efter att skuldebrevet undertecknats och skickats tillbaka kommer pengarna att betalas ut inom 3-5 bankdagar.

5/5

Besök Freedom Finance

freedom jämföra lån

Samarbetar med

Freedom Finance presenterar, på ett exemplariskt sätt, de långivare de samarbetar med. Detta med 40-50 ord om varje långivare. Det är alltså både fördelaktigt att de visar upp vilka de samarbetar med samt att de presenterar de olika långivarna. Här finns storbanker, nischade banker, P2P-banker och långivare som ger lån trots betalningsanmärkningar.

10/10

Krav

Då kraven är olika hos olika banker kan det betyda att vissa låntagare bara får erbjudande från några enstaka banker efter jämförelsen trots att Freedom Finance jämför över 30 banker. Men de generella krav som företaget har för att genomföra en jämförelse är:

  1. Låntagaren ska vara minst 18 år.
  2. Årsinkomsten ska vara minst 100 000kr
  3. Det får inte finnas skuld hos kronofogden.

Att ha betalningsanmärkning är däremot inte något som stoppar lånet även om det kan innebära erbjudanden från färre banker.

5/5

10/10

Besök Freedom Finance
Sammanfattning

Sammanfattning

Tjänsten som Freedom Finance erbjuder är mycket användbar för privatpersoner som söker ett billigt privatlån. De anger att de jämför ca 20 banker vilket är mycket i jämförelse med andra lånförmedlare. Genom att man enbart behöver ta en enda kreditupplysning är det även fördelaktigt för personer att göra jämförelsen istället för att jämföra själv.

Dess styrka ligger i att man är så tydlig. Man kan lätt se exempel på månadskostnad och kapitalkostnad. Det går även att se både nominell ränta och effektiv ränta samt vilka banker de samarbetar med. Snyggt !

 

Freedom Finance: Betyg 10/10