Komplett Bank

Uppdaterad:
  • Låna mellan 10 000 – 500 000 kr
  • Flexibel löptid
  • Direkt svar
  • Låna mer vid behov
  • Betyg 9/10
Till Komplett Bank

Komplett Bank erbjuder privatlån, kreditkort och sparkonto till privatpersoner. Banken startades i Norge 2014 men är numera också verksam i Sverige, Finland och Tyskland.

Varför Komplett Bank?

Det finns flera fördelar att ansöka om lån via denna långivare.

Den största fördelen är att du får ett mycket flexibelt lån där du själv väljer amorteringstakten och får därmed en ospecificerad löptid. En annan stor fördel är att du kan få svar direkt på skärmen vid din låneansökan. Blir din låneansökan beviljad får du också pengarna utbetalda till ditt konto snabbt. Ofta kan du få en utbetalning samma dag om det är under bankens öppettider, alternativt inom 1-2 dagar.

Fyra vanliga frågor om Komplett Bank

När får jag svar på min låneansökan?

Du får ett preliminärt besked direkt efter att din ansökan är inskickad. När ansökan är signerad och eventuellt kompletterad vid behov behandlas låneansökan på cirka 1-2 arbetsdagar.

När blir mitt lån utbetalat?

När skuldebrev är signerat brukar pengarna betalas ut inom 1-2 arbetsdagar.

Kan jag låna med betalningsanmärkning hos Komplett Bank?

Nej, om du har en betalningsanmärkning går det inte att bli beviljat ett lån hos Komplett Bank.

Vad innebär ett flexibelt lån?

Det innebär att du får en specifik kreditram och en valfri återbetalningstid. Du kan därmed ta ut mer pengar så länge det är inom kreditramen.

Storlek och amorteringstid

Komplett Bank kan erbjuda låntagare både små och stora lån med lånebelopp på mellan 10 000 – 500 000 kronor. Amorteringstiden är flexibel då det går att betala tillbaka i sin egen takt samt att det går att ta ut mer pengar upp till kreditgränsen.

5/5

Ränta

Räntan som går att få hos Komplett Bank är 6,30% – 17%. Det här är ett räntespann som är betydligt snävare än jämfört med många andra långivare. Det är positivt då det på förhand gå att få en mer realistisk bild över vad räntan kan hamna på om man blir beviljad ett lån.

Den högsta räntan är också betydligt lägre än det högsta för många andra långivare. Även den lägsta gränsen är bra, trots att ännu lägre räntor går att få hos en del andra kreditgivare.

4/5

Ta lån via Komplett Bank

Via ett formulär skriver man själv i hur stort lånebelopp man önskar söka. Eftersom amorteringstiden är flexibel går det inte att visa hur stor månadskostnaden beräknas utifrån lånets storlek. Något som vi anser kan vara en nackdel för den som gärna vill kunna se en tydligare bild över sina utgifter.

I samband med formuläret är det ganska många uppgifter som ska fyllas i som e-postadress, mobilnummer, personnummer, månadsinkomst och antal barn som finns i hushållet. Man väljer också vilken boendeform man har, civilstånd och arbetssituation för om man är anställd, har eget företag, är arbetslös med mera. Låntagaren behöver även fylla i uppgifter om man leasar en bil och har studielån samt godkänner företagets villkor längst ner innan ansökan slutligen skickas in.

4/5

Om Komplett Bank:

Komplett Bank har varit verksamma sedan 2018 i Sverige. Banken är ett varumärke under Komplett Bank ASA med huvudsäte i Norge.

Krav

För att kunna låna hos denna långivare behöver du uppfylla deras grundkrav. Det är viktigt att veta att du inte per automatik blir beviljad ett lån bara för att du uppfyller kraven. En individuell bedömning görs alltid utifrån din ekonomiska situation.

  • Vara minst 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst 36 månader tillbaka
  • Det får inte finnas någon registrerad betalningsanmärkning eller inkassoskuld

4/5

Slutbetyg 9/10

Sammanfattning

Sammantaget är Komplett Bank en mycket bra långivare för både små och stora lån. Du får direkt svar om ditt lån är beviljat och då det är mer en kredit än ett lån där det går att låna mer vid behov. Ett riktigt flexibelt lån och därför är det heller ingen specifik amorteringstid. Nackdelen, som drar ner betyget är trots allt att det inte finns ett tydligt belopp för vad man behöver betala månadsvis.

Ränteläget ligger inom normala nivåer och är i ett lite mindre spann än många andra långivare. Det är bara bra eftersom det bättre ger en tydlig indikation på vilken ränta man kan få om man blir beviljad ett lån.

Det är något mer arbete med att göra en låneansökan genom denna kreditgivare då det är många uppgifter som ska fyllas i. Men allt som allt ger vi denna låneförmedlare ett högt betyg.

Komplett Bank: Betyg 7/10