Bankvertise

Uppdaterad:
 • Jämför lån på 5 000 kr – 600 000 kr
 • Jämför 39 olika långivare
 • Kostnadsfritt och bindningsfritt
 • 14 dagars ångerrätt
Till Bankvertise

Bankvertise är en ny svensk låneförmedlare som sätter fokus på transparens med ett stort urval långivare att jämföra snabbt och enkelt. Företaget grundades 2021, och erbjuder privatlån och samlingslån.

Använd tjänsten gratis – jämför räntor från ca 40 långivare.

 • Jämför räntor innan lånet tecknas
 • Pressa räntan på nuvarande lån
 • Samlingslån – samla alla smålån i ett gemensamt lån

Nytt lån – eller Samla lån med Bankvertise?

Bankvertise är en ny svensk lånförmedlare som hjälper dig att jämföra räntor från 39 olika banker på bara några klick. Detta sker snabbt och enkelt. Och är dessutom kostnadsfritt och icke-bindande, vilket gör att makten hamnar hos dig som kund. För att jämföra lån hos Bankvertise sker följande:

 • Ansök om lån via hemsidan

Ange belopp och amorteringstid, samt om du i samma veva vill samla dina tidigare lån. Genom att använda sig av de olika grafikerna kan man enkelt jämföra ungefärliga månadskostnader. För de som vill samla lån får man även fylla i hur mycket av lånebeloppet som ska gå till det samlade lånet.

ansök om lån

 • Kreditupplysning

Bankvertise använder sig av Upplysningscentralen, eller UC, för att göra kreditupplysningar på ansökningar som kommer in. Trots att man jämför lån hos flera banker görs endast en kreditupplysning. Samtliga banker får se ansökan och kreditupplysningen för att bedöma hur ett eventuellt låneförslag skulle se ut, ifall de anser att kreditvärdigheten är bra nog.

 • Svar inom 24 timmar

Allt som oftast erbjuder Bankvertise att man får svar inom 24 timmar när man gör en ansökan via deras tjänst. Alltså kan man snabbt se vilken bank som erbjuder det billigaste lånet och därmed ta sitt beslut grundat i fakta.

 • Teckna bästa lånet med 2 veckors ångerrätt

Bankvertise råder alla sina kunder att tänka över de olika förslagen i ett par dagar innan kunderna tar sitt slutgiltiga beslut. Detta då behoven ibland kan förändras, och man kan på så sätt undvika att ta ett lån man inte behöver. Ett lån blir bindande först när man har skrivit under, men med Bankvertise har låntagaren även 14 dagars ångerrätt på sitt lån.

teckna lån

Fördelar

Det finns många fördelar med att använda Bankvertise. För det första är det en kostnadsfri tjänst som är icke-bindande. Sedan är det mycket förmånligt att endast en kreditupplysning tas trots att tjänsten hjälper dig jämföra lån från 39 olika banker. Ju färre kreditupplysningar som finns på dig som kund, desto högre blir din kreditvärdighet och därmed ökar dina chanser att bli beviljad lån.

Fyra vanliga frågor om Bankvertise

Hur mycket pengar kan jag låna hos Bankvertise?

Man kan låna mellan 5 000 kronor och 600 000 kronor.

Hur lång tid tar det innan man får pengarna?

Det skiljer sig mellan de olika bankerna, men det är vanligt att det tar 3 bankdagar sedan låneavtalet skrevs under. Detaljer kring utbetalning av individuella lån finns att hitta i låneavtalet.

Vem kan ansöka om ett lån hos Bankvertise?

För att ansöka om lån hos Bankvertise måste man:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha ett svenskt personnummer
 • Ha ett Bank-ID
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor

Kan man låna även med betalningsanmärkning?

Ja, man kan söka trots betalningsanmärkning hos Kronofogden. Däremot minskar det chanserna att bli beviljad lån hos många aktörer.

Storlek och Amortering

Bankvertise erbjuder ett stort spann vad gäller både belopp och amorteringstid. Man kan nämligen söka mellan 5000 kronor och 600 000 kronor.

Vad gäller amorteringstid så har de ett generöst spann från 1 år till 20 år. Detta gör att det finns många möjligheter att hitta den billigaste månadskostnaden på lånet och du kan välja en löptid på lånet som passar dina önskemål.

Tack vare dess stora belopp-spann och generösa variationer på amorteringstid får Bankvertise högsta betyg.

Betyg: 5/5

Ränta

Då det inte är Bankvertise själva som är långivaren så är det inte heller de som erbjuder ränte-spannet. Detta sköts av bankerna själva, och kommer att stå i låneavtalet. Räntan beräknas på dina förutsättningar som låntagare, där bland annat storlek på lånet, kreditvärdighet, årsinkomst och tidigare lån spelar in. Räntan kan vara både rörlig och fast. Bankvertise tar inga extra utgifter på räntesatser.

Betyg: 4/5

Samarbetspartners

Bankvertise utger sig för att samarbeta med 39 olika långivare, vilket är ett stort utbud. De flesta jämförelsetjänster brukar visa tydligt vilka banker och samarbetspartners de använder. Detta är inte fallet hos Bankvertise. Detta kan bero på att tjänsten är relativt ny, men vi ser det ändå som negativt påverkande. Man kan anta att de använder samma samarbetspartners som deras moderbolag Enklare, men tycker ändå att missen drar ner Bankvertises betyg.

Betyg: 2/5

Krav

Bankvertise hänvisar till att deras samarbetspartners har olika krav, varpå de inte kan sammanställa en komplett lista av krav. Detta leder även till att deras krav-listor på hemsidan har lite olika sammansättningar, vilket kan vara förvirrande. Deras generella krav är:

 • 18 år
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Fast svensk adress
 • Inneha ett Bank-ID

Betyg: 3/5

Erbjuder Bankvertise bolån?

Nej, i dagsläget erbjuder Bankvertise bara privatlån och samlingslån. Önskas jämförelse av bolån rekommenderas istället Ordna Bolån som ni når här.

Försäkring/Låneskydd

Det finns det ingen information på Bankvertises hemsida eller i deras användaravtal angående försäkringar och låneskydd. Därför drar vi slutsatsen att ingen sådan tjänst erbjuds, vilket vi ser som mindre fördelaktigt.

Slutbetyg: 3/5

Sammanfattning

Bankvertise är en ny låneförmedlare på den svenska marknaden. Detta kan vara en anledning till varför några aspekter saknas, och som vi därför ger avdrag på slutbetyget för. Till exempel skulle vi vilja ha klarhet i vilka samarbetspartners företaget har, samt bättre information på sajten.

Däremot är det positivt att de arbetar med så många som 39 olika lånegivare för att ge makten till kunden att välja det som bäst passar deras personliga ekonomi. Vi gillar även att de har skrivit ut varningar och råd angående genomtänksamhet och vad man ska analysera när man har fått sina låneförslag.

Bankvertise: Betyg 6/10