Banky

Uppdaterad:
 • Låna mellan 20 000 – 100 000 kr
 • Löptid upp till 96 månader
 • Svar direkt
 • Snabb utbetalning
 • Betyg 7/10
Till Banky

Banky är en aktör som kan erbjuda privatlån till låntagare som kan ha svårt att beviljas lån på den svenska marknaden. Det genomförs en grundlig analys av låntagarens ekonomi med fokus på betalningsförmågan. Det är även möjligt att låna med betalningsanmärkning eftersom det behövs en borgensman för lånet.

 

Varför Banky?

Det finns flera fördelar att ansöka om lån via denna långivare.

En stor fördel är att du får svar på din låneansökan direkt på skärmen. Långivaren erbjuder också möjlighet till mycket snabb utbetalning, ofta inom 24 h.

När du ansöker om lån krävs det att du har en borgensman för lånet och fördelen med det är att det är lättare att få ett lån beviljat. Samtidigt kan du som låntagare få mycket mer rimliga villkor än för andra lån utan borgensman.

Fyra vanliga frågor om Banky

Tas det en kreditupplysning via UC?

Nej, långivaren använder sig av Bisnode för att göra en kreditprövning.

Hur snabbt kan pengarna betalas ut?

Ofta kan du få pengarna utbetalda till ditt konto inom 24 h.

Accepterar Banky betalningsanmärkningar?

Ja, det finns möjlighet att du kan låna pengar genom Banky eftersom de kräver en borgensman för lånet.

Måste man ha en borgensman för att få låna?

Ja, ett av kraven för att kunna få ett beviljat lån hos denna långivare är att man har en godkänd person som kan gå i borgen för lånet.

Storlek och amorteringstid

Banky kan erbjuda både små och medelstora lån. De lånebelopp som aktören kan erbjuda är mellan 20 000 – 100 000 kronor. Amorteringstiden är upp till 8 år, vilket ändå kan vara lagom tid eftersom det inte rör sig om så stora lån.

3/5

Ränta

Räntan som går att få hos Banky är rörlig och i skrivande stund ligger den på 29,77%. Det är ganska högt och ligger väldigt nära gränsen till en högkostnadskredit. Det kan då vara extra viktigt att betala tillbaka lånet i tid för att undvika några extra kostnader.

2/5

Ta lån via Banky

Genom ett enkelt reglage går det att välja hur stort lånebelopp man vill ansöka om. Därefter går det att med hjälp av två knappar justera amorteringstiden upp och ner. Efterhand beloppet och lånetiden ändras presenteras en ungefärlig kostnad per månad. Därefter fyller man i uppgifter som lånets syfte, personnummer, e-post och mobilnummer för att sedan skicka in sin låneansökan.

5/5

Om Banky:

Banky som företag sköter kundhanteringen och det är Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget som är deras kreditgivare och gör själva kreditbedömningen.

Krav

För att kunna låna hos denna förmedlare krävs det att vissa krav uppfylls. Även om du uppfyller kraven görs en bedömning utifrån din ekonomiska situation om ett lån beviljas eller inte.

 • Borgensman krävs
 • Vara minst 20 år
 • Ha en inkomst före skatt på minst 10 000 kr per månad
 • Inte vara arbetslös eller student
 • Vara folkbokförd i Sverige med fysisk adress
 • Ha giltiga kontaktuppgifter

4/5

Slutbetyg 7/10

Sammanfattning

Sammantaget är Banky en bra långivare för mindre och medelstora lån när man snabbt behöver svar och snabb utbetalning. Det som är viktigt att tänka på är att de erbjuder en mycket hög ränta, även om det inte räknas som en högkostnadskredit ligger de ändå strax under gränsen. Räntan är också det som drar ner vårt betyg mycket.

Att ansöka om lån är en enkel process och det är möjligt att låna med betalningsanmärkning eftersom aktören kräver en borgensman. Det är en fördel för att enklare kunna få lån om man blir nekad hos andra långivare. Samtidigt kan det ses som en nackdel då inte alla kan ordna en borgensman.

Banky kan sammanfattat vara ett bra alternativ för den som har svårt att få lån men samtidigt vill undvika högkostnadskrediter. Eftersom de använder Bisnode i sina kreditprövningar kan det också lättare gå att få lån om man har många förfrågningar via UC.

Banky: Betyg 5/10