Enkelfinans

Uppdaterad:
  • Låna mellan 5 000 – 600 000 kr
  • Löptid upp till 20 år
  • Jämför upp till 39 långivare
  • Betalningsanmärkning kan accepteras
  • Betyg 8/10
Till Enkelfinans

Enkelfinans är en låneförmedlare med ett stort utbud av långivare som kan erbjuda privatlån. Företaget är ett varumärke hos låneförmedlaren Enklare Ekonomi Sverige AB som använder sig av samma samarbetande banker.

Varför Enkelfinans?

Det finns flera fördelar att ansöka om lån via denna låneförmedlare.

En stor fördel är att du med en enda låneansökan kan få låneerbjudanden från flera aktörer samtidigt. Du får en bra översikt och kan enkelt jämföra vad varje bank och långivare kan erbjuda för ränta och andra villkor. Ytterligare en fördel är att det bara blir en enda kreditupplysning hos UC. Om fler ansökningar om lån planeras inom det närmsta året är det lättare att få ett lån beviljat med så få kreditupplysningar som möjligt.

Fyra vanliga frågor om Enkelfinans

Tar de kreditupplysning hos UC?

Ja, när du ansöker om lån görs en kreditprövning genom UC.

Får jag låneerbjudande av alla långivare?

Din låneansökan hamnar hos samtliga samarbetande långivare. Sedan är det upp till var och en att välja om de vill ge ett låneerbjudande eller inte.

Accepterar Enkelfinans betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att låna pengar hos Enkelfinans trots betalningsanmärkningar.

Hur snabbt kan jag få erbjudande av lån?

De första låneerbjudanden brukar komma inom 24 h och många fall redan de första timmarna.

Storlek och amorteringstid

Enkelfinans passar många då långivaren kan erbjuda både små och stora lån med lånebelopp mellan 5 000 – 600 000 kronor. Amorteringstiden är upp till 20 år och väl tilltagen.

5/5

Ränta

Räntan som går att få hos Enkelfinans är 2,95% – 26,50%. Lägsta ränta är mycket låg och den högsta ligger en liten bit under 30% till skillnad mot många andra kreditgivare.

5/5

Ta lån via Enkelfinans

Genom ett enkelt reglage går det att välja hur stort lånebelopp man vill ansöka om, och hur lång amorteringstiden ska vara. Därefter visas en ungefärlig månadskostnad för hela lånet. Enkelfinans gör det också möjligt att samla lån, vilket kan hjälpa till att sänka totala räntekostnaderna om man har många smålån. För att ansöka om ett samlingslån anger man endast vilken summa som ska användas för att lösa lånen.

5/5

Om Enkelfinans:

Enkelfinans är en låneförmedlare och ett varumärke som tillhör företaget Enklare Ekonomi Sverige AB. Båda företagen jämför därför samma långivare vid en låneansökan.

Krav

När vi läser på låneförmedlarens hemsida saknas information om deras grundkrav. Något vi inte tycker är bra, eftersom det är viktiga punkter vid en låneansökan. Vid kontroll hos andra jämförelsetjänster påstås kraven vara enligt följande:

  • Du är minst 18 år.
  • Svensk medborgare och bosatt i Sverige
  • Har en fast månadsinkomst med en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Dock är detta inget vi kan bekräfta om det stämmer.

1/5

Slutbetyg 8/10

Sammanfattning

Utifrån det vi ser är Enkelfinans en bra långivare för både små och stora lån. Räntan ligger på en bra och rimlig nivå. Men det som drar ner betyget är att det saknas grundkrav på låntagaren. Något som både kan klassas farligt och oseriöst.

Enkelfinans: Betyg 5/10