Credifi

Uppdaterad:
 • Kontokredit upp till 50 000 kronor
 • Ansök och få svar inom några minuter
 • Ingen kreditupplysning via UC
Till Credifi

Credifi lanserades år 2021 och ingår i kreditgivaren Luma Finans AB:s verksamhet, tillsammans med bland annat Lumify. Hos tjänsten kan du ansöka om en kontokredit om upp till 50 000 kronor, och själv anpassa din återbetalningstakt.

 • Kontokredit mellan 2 000–50 000 kronor
 • Löptid mellan 1–12 månader

Ett alternativ till kontokredit är att ansöka om ett kreditkort. Via tabellen nedan kan du jämföra olika kreditkort och ansöka om det som passar dig bäst.


Så ansöker du om en kontokredit

Credifi är en smidig tjänst att använda. Att ansöka om en kontokredit går snabbt och enkelt, och genomförs helt och hållet digitalt på tjänstens webbplats.

 1. Skapa ett konto hos tjänsten genom att ange dina personuppgifter, eller logga in.
 2. Välj önskat belopp att låna samt löptid.
 3. En kreditupplysning hos Creditsafe genomförs, och du får besked på din ansökan inom några minuter.
 4. Vid godkänd ansökan betalas pengarna ut direkt till ditt bankkonto.

När du ansöker behöver du inte anpassa dig efter öppettider, då utbetalningar sker dygnet runt och även på helger. Vanligtvis får du snabbt besked på din ansökan, men om kreditgivaren bedömer att de behöver kompletterande uppgifter kan ansökningsprocessen ta längre tid.

Fördelar med Credifi

Hos Credifi satsar man på att erbjuda en så smidig lösning som möjligt, vilket ger flera fördelar för dess användare:

 • Snabb och enkel ansökningsprocess
 • Utbetalning dygnet runt
 • Pengarna betalas ut direkt
 • Ingen ränta på det första lånet
 • Kontokredit utan UC

Så mycket kan du låna

Hos Credifi finns relativt brett spann av lånesummor. Minsta summa att låna är 2 000 kronor och högsta summa är 50 000 kronor.

Hur mycket du kan beviljas beror på din ekonomiska situation, som företaget kommer analysera när du skickar in din ansökan. I det fall de gör bedömningen att återbetalning av krediten kommer medföra problem i din privatekonomi kommer din ansökan att nekas.

Löptid och ränta

Hos Credifi kan du vara flexibel i hur lång löptid du vill ha på din kredit. Du kan själv välja mellan att betala tillbaka inom allt från en till 12 månader, beroende på vilket som passar dig bäst.

En av fördelarna med kontokredit är att du endast betalar ränta för den summa av lånebeloppet du faktiskt använder. Din exakta ränta beror på lånat belopp och löptid, men den nominella räntan för tjänstens kontokredit är från 40,50 procent per år.

Till Credifi

Övriga avgifter

Utöver den nominella räntan tillkommer även andra avgifter och kostnader, som gör att den effektiva räntan höjs. Däribland finns en uppläggningsavgift som varierar mellan 515 och 5 405 kronor, beroende på hur stor din kredit är. Det tillkommer även en aviavgift om 60 kronor. Krediten har dock ingen uttagsavgift.

Om du inte skulle betala tillbaka krediten i tid kommer du även debiteras kostnader för det. Dröjsmålsräntan ligger på 40,50 procent per år på det förfallna beloppet. Du kommer därtill få en betalningspåminnelse skickad till dig, och kostnaden för denna avgift är 60 kronor. Eventuell inkassoavgift, för skickat inkassokrav, ligger på 180 kronor.

Om du inte kan återbetala din kredit i tid bör du kontakta kreditgivaren för att se om det finns möjlighet att justera återbetalningsplanen, vilket gör att du kan slippa dröjsmålsavgifterna.

Räkneexempel: En kredit om 9 500 kronor med nominell ränta om 40,50 procent och återbetalningstid om 10 månader, med 10 återbetalningstillfällen, kostar totalt 14 417 kronor. Den genomsnittliga månadskostnaden blir 1441,7 kronor. Med uppläggningsavgiften om 1 155 kronor och sammanlagda aviavgifter om 600 kronor blir den effektiva räntan totalt 186,87 procent.

Första lånet räntefritt

Om du är ny kund hos Credifi kan du få en räntefri kredit den första månaden. Detta gäller om du ansöker, och beviljas, en kredit om minst 16 000 kronor. I detta fall tillkommer inte heller någon uppläggningsavgift, utan bara aviavgiften om 60 kronor.

Om ditt lån fortgår efter den första månaden tillkommer ränta och avgifter enligt de lånevillkor som avtalats.

Lös ut krediten i förhand

Du väljer själv hur mycket du vill betala per månad, men som minst krävs en inbetalning om det angivna ”lägst att betala”-beloppet. Du kan därmed välja att lösa ut hela din kredit direkt om så önskas. Det totala återstående beloppet hittar du när du loggar in på kreditgivarens webbplats.

Utbetalningar

Vid beviljad kontokredit får du pengarna utbetalda inom 15 minuter om du har ett bankkonto hos någon av följande svenska storbanker:

 • Handelsbanken
 • Swedbank
 • Nordea
 • SEB

Om du har en annan bank är utbetalningstiden längre. Beviljas krediten på morgonen eller förmiddagen kan du normalt få pengarna samma dag. Om ansökan beviljas under eftermiddag eller kväll, eller under en helg, får du pengarna till kontot nästföljande helgfria dag.

Grundkrav för att få låna

För att beviljas en kontokredit hos kreditgivaren krävs att du:

 • Är minst 18 år gammal.
 • Har ett svenskt person- och mobilnummer.
 • Har ett konto hos en svensk bank.
 • Har en deklarerad inkomst.
 • Inte har en betalningsanmärkning.
 • Inte har ärenden hos Kronofogden.

Kundtjänst

Vid eventuella frågor kring ansökan, betalning eller annat gällande din kontokredit kan du kontakta Credifis kundtjänst. Öppettiderna är måndagar-fredagar mellan klockan 09.00 och 17.00.

 • Mail: info@credifi.se
 • Telefon: 08 12 11 18 11
Till Credifi

Vanliga frågor om Credifi kontokredit

Hur ansöker jag om en kontokredit?

Ansökan genomförs helt och hållet på kreditgivarens webbplats, och tar endast ett fåtal minuter att genomföra.

Hur mycket kostar en kontokredit?

Nominell ränta är från 40,50 procent. Tillkommer gör även uppläggningsavgift (515–5 405 kr) och aviavgift (60 kr). Den effektiva räntan beror på hur stort kreditbeloppet är och hur lång löptiden är.

Hur lång tid tar det innan pengarna kommer till bankkontot?

Om du är kund hos någon av de utvalda storbankerna finns pengarna på kontot inom 15 minuter. Har du annan bank sker betalningen normalt under samma dag eller dagen efter.

Görs en kreditupplysning via UC?

Nej, Credifi använder sig av tjänsten Creditsafe för kreditupplysningar. Vid en ansökan påverkas därför inte din kreditvärdighet hos UC.

Sammanfattning

Credifi är en snabb och enkel lösning för kontokrediter. Från påbörjad ansökan till beslut går det vanligtvis inte längre tid än några minuter. Du bör dock ta lite tid till att se över räntan och de tillkommande avgifterna, för att undvika negativa överraskningar vid återbetalningen.

Tjänsten är därtill en flexibel sådan, då du själv kan anpassa din återbetalningstakt efter vad som passar dig. Att det inte genomförs en kreditupplysning via UC är positivt även det, eftersom du inte riskerar att försämra din kreditvärdighet genom att ansöka om en kontokredit. Är du i behov av en kontokredit kan Credifi därför vara ett bra alternativ.

Till Credifi
Credifi: Betyg 5/10