Axofinans

Uppdaterad:
 • Låna 5.000-600.000 via låneförmedlare
 • Även med Skuldsaldo hos KFM 
 • Även med många anmärkningar 
 • Jämför 30 banker helt gratis
 • Enbart en kreditupplysning registreras
 • Betyg 9/10
Till Axofinans

Axo Finans skiljer sig från mängden genom att de har samarbetspartners som hjälper låntagare med Skuldsaldo hos KFM – Kronofogdemyndigheten. Även du som har många betalningsanmärkningar kan få hjälp. Kontakta Axo Finans för en förfrågan – helt utan kostnad och helt utan förbindelser eller krav på dig. Pröva!

Axo Finans är en s.k. låneförmedlare. Det betyder att företaget hjälper privatpersoner att hitta det bästa lånet utifrån de personliga behov som finns. Detta sker genom att de jämför lånevillkor hos nästan alla banker och långivare i Sverige – detta helt gratis.

Besök AxoFinans – Ansökan är ej bindande

Fördelar med Axo Finans

 1. Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med de flesta av Sveriges bästa långivare.
 2. Bra betyg på Trustpilot.
 3. Det sker enbart en kreditupplysning, men du får svar från flera banker.

Varför Axo Finans?

Axo Finans är inte själva någon kreditgivare utan förmedlar lån från flera olika banker och kreditinstitut. De är en s.k. låneförmedlare. Den tjänst som de erbjuder går ut på att privatpersoner kan fylla i hur mycket de vill låna och hur lång amorteringstid som önskas. Därefter skickar företaget denna ansökan till de banker de samarbetar med och inom kort får personen låneförslag från flera olika banker.

Att anlita Axo Finans har därmed två fördelar. För det första underlättar de kontakten med bankerna. Genom en enda ansökan fås förslag från ett flertal banker.  För det andra sker enbart en kreditupplysning. En person som går till 10 banker och gör låneansökan kommer få 10 kreditupplysningar. Det som är negativt med det är att banker kan se hur många kreditupplysningar som tagits och en person som har många ansökningar anses vara mindre kreditvärdig och kommer därmed ha svårare att få ett lån.

En låneförmedlare erbjuder alltså en gratis tjänst som underlättar i jakten på bäst ränta.

Belopp och amorteringstid

Som lägst går det att låna 5.000kr. Det är mycket bra då extremt få behöver låna mindre än 5.000kr då ett privatlån ska tecknas. Som mest kan man låna 600.000kr vilket är det största belopp som går att låna på den svenska marknaden för privatlån.

Även återbetalningstiden är mycket generös där låntagaren kan välja på att betala tillbaka lånet på 1-20 år.
På denna punkt får Axo Finans mycket bra betyg då de är bland de bästa.

axo finans låna 600 000

Ränta

Via de samarbetande bankerna kan man som lägst få en ränta på 2,95%. Räntan är individuell vilket betyder att den sätts utifrån personens ekonomiska situation. Man bör däremot inte räkna med att få bankernas absolut lägsta ränta då det krävs mycket god ekonomi för att kunna få detta. Som mest kan man få en ränta på 26%. Det kan låta mycket högt men det är även mycket få som får den högsta räntan.

Orsaken att det är så stort spann är att de samarbetar med så många olika aktörer. En del specialiserade på mindre summor – andra på större summor osv.

Kapitalkostnad

Många tror att det är räntan som främst påverkar lånets totala kostnad. Men i många fall är det amorteringstiden. Ju längre amorteringstid desto lägre månadskostnad – men högre totalkostnad. Av den anledningen är det en fördel om kreditgivare visar kapitalkostnad redan när lånet ska tecknas. Detta även om det är med en exempelränta (vilket används för att beräkna månadskostnaden).

Här är ett exempellån (149.000kr på 13år).

Annuitetslån 149.000 kr på 13 år.
Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23.
Totalt att betala 161.123kr.
Månadskostnad: 1.339kr.
Startavgift: 495 kr.
Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Ta lån via Axo Finans

Eftersom det inte kostar något att använda sig av tjänsten som Axo Finans erbjuder kan det vara en bra väg att gå för att se om man kan få ner sina lånekostnader. Detta oavsett om man ska teckna ett nytt lån eller om man vill omförhandla och se om räntorna kan sänkas på de lån man redan har.

Första steget är att välja summa samt uppge om någon ytterligare summa ska lånas för att lösa redan befintliga lån. Därefter väljs önskad återbetalningstid på 1-15 år.

Den som söker lånet fyller sedan i uppgifter så som personnummer, kontaktuppgifter samt anställningsform. Om det är två som söker lånet ska även samma uppgifter uppges för den andra personen. I det fall som två söker tillsammans ökar chansen för att lånet ska bli beviljat. Detta eftersom säkerheten ökar för banken.

När detta är ifyllt kan man direkt se månadskostnad. Denna är då beräknad på en ränta på 5,5%. Det man däremot ska komma ihåg är att en ränta kan erbjudas som både är lägre och högre än detta. Det ska alltså bara ses som ett riktmärke. Räntan som sätts är helt individuell och grundar sig på bland annat andra lån, inkomst och andra faktorer.

När alla uppgifter är ifyllda skickas ansökan in. Det tar sedan 4 timmar (vardagar) innan svaren har skickats ut.  De som signerar låneavtalet med Bank-ID kan ha sina pengar redan dagen efter att ansökan skickats in.

 

axofinans reklam 2

Om Axo Finans:

Axo Finans hjälper kunder genom att förmedla privatlån och samlingslån hos flera banker och långivare samtidigt. Axo Finans tar fram det bästa erbjudandet så att kunderna själva slipper den tidskrävande processen att ansöka hos flera långivare separat. De har tillstånd av Finansinspektionen för förmedling av konsumentkrediter och under 2019 omsatte företaget över 73 miljoner kronor.

Samarbetar bland annat med

Detta är enbart 14 av alla de banker som Axo Finans samarbetar med (2020). De har många fler samarbetspartners men här är ett axplock från Axo finans.
Detta är Marginalen Bank, Nordax, Santander bank, Frogtail, Collector Bank, Nordax bank, Sevenday , Spring Finance, Forex Bank, Wasa Kredit, Lendify, Bluestep, Nystart Finans och Bank Norwegian,.

Det är alltså några av Axo Finans partners som erbjuder lån till dig med betalningsanmärkningar. Ansöker du och har anmärkningar kommer du inte få 30+ svar utan endast ett fåtal. Dock täcker de stora delar av den marknaden så ditt lönebesked kommer vara ganska tillförlitligt. För dig som har skuld hos KFM idag är det endast genom Nystart Finans som Axo Finans kan hjälpa till. Det är inte garanterat att du får hjälp och bland annat medsökande gör stor skillnad. Ansök för att få veta vilka chanser du har till att få hjälp.

Här har Axofinans tagit ikapp sista åren så de ligger i nivå med andra låneförmedlare. Exempelvis Zmarta erbjuder samma tjänst och de jämför 35 banker. Även Lendo erbjuder partners i de häraderna och det gör också Axo Finans.

De skriver själva på hemsidan att de ”valt att samarbeta med banker med hög standard”.

I och med att låneförmedlarens uppdrag är att jämföra banker åt kunden så är detta en viktig punkt.

Krav

Då det är mycket olika krav hos bankerna gällande vad som krävs för att ett lån ska få tecknas anger Axofinans det lägsta kravet som finns hos kreditgivarna. Den som inte uppfyller dessa bör inte söka privatlån hos Axofinans då chansen att bli beviljad ett lån är minimal.

Det som krävs är att:

 • Åldern ska vara minst 18 år.
 • Inkomsten ska vara på minst 100.000kr per år.
 • Tillåter betalningsanmärkningar och i vissa fall skuldsaldo hos Kronofogden (Genom samarbetet med Nystart Finans).

Övrigt:

 • Förbättrad meny

Sedan senaste uppdateringen av hemsidan har Axo Finans skapat en enklare navigering och struktur i menyn. Detta var något vi tidigare kritiserade företaget för och som helt klart förbättrats. Men det skulle kunna bli ännu bättre. De har exempelvis text om en ”lånekalkyl”. En kalkyl som kan räkna ut om man har råd med ett lån eller inte. Det går att fylla i summa och amorteringstid – men inte testa sig fram med olika räntenivåer.

Dessutom går det både att läsa om blancolån, lån utan säkerhet och renoveringslån (vilket alltså är exakt samma sak)

 • Bäst omdöme

Trustpilot är en recensionssida där kunder får lämna omdömen på företag man har varit i kontakt med. Företaget kan hittas både utifrån namn och bransch. Den som söker på ordet ”Bank” kommer få fram de banker som finns med på recensionssidan. Dessa då sorterade efter hur bra omdöme de fått. På denna lista ligger Axo Finans etta, med ett trustscore på 4,5 av 5 möjliga. Det visar på företagets seriositet och att kunderna uppskattar tjänsten.

Totalbetyg: 9

Besök AxoFinans
Sammanfattning

Sammanfattning

Tanken med Axo Finans är god. Det handlar om att hjälpa (gratis) konsumenter att hitta billigaste privatlånet. Men tjänsten faller på flera punkter. Framförallt jämför de bara åtta kreditgivare. Det är under hälften mot vad Zmarta och Lendo jämför. Därmed bör chansen att hitta bästa lånealternativet minska. För det andra har de en mycket rörig meny som gör att man lätt tror att de erbjuder flera olika slags lån även om så inte är fallet.

Den stora fördelen med Axo Finans är däremot att de kan ordna med lån upp till 600.000kr. Men få lånar så mycket på ett privatlån.

Axofinans: Betyg 9/10