Krea

Uppdaterad:
 • Låna 10 – 5 000 000 kronor
 • Jämför bland många banker på bara några få minuter
 • En ansökan – svar från upp till 20 olika banker
 • Kostnadsfritt
Till Krea

Har du nyss startat ett företag eller behöver extra kapital till ditt företag?
Då hjälper Krea dig att ta ett företagslån utan säkerhet!

Besök Krea för att jämföra företagslån

Varför Krea?

Krea hjälper dig att jämföra mellan olika bankers erbjudanden på bara en enda ansökan. Istället för att du själv ska sitta och leta runt bland det hav av långivare som numera finns som passar just ditt företag hjälper Krea dig på under 48 timmar.

Passar för just ditt företag

Det kan vara svårt för lite mindre företag att gå till en ”vanlig” storbank och få ett lån på grund av dess höga krav. Hos Krea får du ta ett lån utan säkerhet, ett så kallat blancolån som innebär att du får disponera dina lånade pengar precis som du vill. Har du kanske ett aktiebolag eller en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag är du välkommen att använda dig av Kreas jämförelsetjänst.

Lån utan säkerhet

Det är nästintill omöjligt för ett nystartat företag att ta ett lån då det oftast krävs ett större kapital och en form av säkerhet. För att starta upp ditt företag och få det att växa behövs ett visst kapital vilket Krea hjälper dig med i form av schyssta villkor och bra återbetalningsvillkor.

Fyra vanliga frågor om Krea

Kan jag låna utan kreditupplysning?
Svar: Nej, det görs alltid en kreditupplysning i detta fall på borgensmannen

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?
Svar: Nej.

Vilka hjälper Krea?
Svar: De företag som är registrerade som enskilda firmor, aktiebolag och så vidare.

Vad blir räntan?
I och med att Krea själva inte lånar ut pengar är det upp till de olika långivarna och deras räntevillkor. På Kreas hemsida kan du hitta ett räkneexempel som kan vara bra att ha till hands om du vill räkna ut på ett ungefär.

Storlek och amorteringstid

Det är inga blygsamma summor som du kan låna genom Kreas samarbetspartners. Du kan välja att låna mellan 10 000 kronor upp till 5 miljoner kronor vilket är i det högsta skiktet på marknaden. Är du i uppstart av ditt företag har du stora möjligheter till ett lån utan säkerhet som är i det lite högre skiktet.

Bestäm din återbetalningstid

Det är viktigt att du räknar ut vad du möjligtvis kan tänka dig betala i månaden för lånet du tar. Därför kan du välja en amorteringstid på 1 månad upp till 5 år, och det här klickar du i redan i din ansökan. När du gjort det får du en snabb uträkning över hur mycket du ska betala tillbaka på lånet i månaden.

Ränta

Beroende på vilken långivares erbjudande du accepterar blir räntan därefter. Räntan på företagslån är i nästan alla fall rörliga vilket innebär att det kan gå både upp och ner. I många fall kan du även betala tillbaka snabbare vilket gör att din månadskostnad blir billigare.

Reporäntan

Reporäntan är den ränta som betyder något för din ränta, det kan därför vara klokt att hålla koll på hur den ser ut för att se potentiella höjningar och sänkningar. Vill du få en fullständig uträkning kan du kolla på Kreas hemsida där du kan hitta ett räkneexempel över hur räntan kan se ut för ett lån.

Ta lån via Krea

Det är en enkel process att ansöka om lån via Krea. Du börjar med att fylla i de uppgifter som krävs av dig på Kreas hemsida. För att göra processen enklare kan du börja med att säkert logga in via ditt BankID som är en säker metod. Du fyller därefter i hur mycket du vill låna samt hur lång din amorteringstid på lånet ska vara.

Endast en kreditupplysning

Om du själv sitter och gör research hos olika långivare tas det oftast en kreditupplysning hos varje långivare vilket sänker dina lånemöjligheter. Genom att du tar hjälp av Krea tas det endast en enda kreditupplysning som alla långivare de samarbetar med ”delar på”. Det innebär att dina lånevillkor inte sänks och att du slipper ha ett flertal kreditupplysningar i ditt namn.

Få svar inom 48 timmar

Efter att du fyllt i hur mycket du vill låna, amorteringstid samt dina personuppgifter skickas din ansökan ut till cirka 20 långivare och banker. Du signerar tryggt och snabbt med ditt personliga BankID. Du får då svar inom 48 timmar på låneförslag och kommer i samband med det få ett mail ifrån Krea som länkar vidare till dina sidor där du kan jämföra de olika låneförslagen med varandra.

Utbetalning av lån

När du bestämt dig för det låneerbjudande som passar just dig kommer du bli kontaktad av långivaren i fråga. Du kommer därifrån behöva komplettera dina uppgifter, få ditt låneavtal och väljer sedan själv om du vill skriva på eller inte. När du gjort dessa steg kontaktar långivaren dig igen för att slutföra uppdraget och betalar därefter ut pengarna.

Kreas samarbetspartners

Det är en lång lista på samarbetspartners hos Krea. En hel del av dessa är bolag som du troligtvis hört talas om tidigare och som har ett gott rykte. De samarbetar bland annat med Aros Kapital som beskriver sig själva som experter på företagsfinansiering och som trycker mycket på sin snabba och enkla process vid lånelöften. Likvid är även ett stort bolag som erbjuder lån upp till 2 miljoner kronor med en löptid på 6 – 18 månader.

Fler samarbetspartners

 • Capital Box
 • Mynt
 • Fedelta
 • Froda
 • Kronan
 • Avida
 • OPR-Företagslån
 • Marginalen bank
 • Qred
 • Capcito
 • Balanzia
 • Approva
 • IMH
 • Qapitala
 • Corpia
 • Svea
 • Billecta

Krav för att låna

Trots att det är enkelt och går snabbt för dig att ta hjälp av Krea finns det några grundläggande krav. Du måste först och främst ha en ordnad ekonomi det vill säga, ha en kontinuerlig inkomst. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar och får heller inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Du behöver dessutom vara svensk medborgare för att få ansöka om ett lån via Krea.

Borgensman

Ett krav som nästan samtliga bolag kräver är att det måste finnas en borgensman. Är du borgensman för företaget tas det en kreditupplysning i ditt namn. En personlig borgen krävs i de flesta fall för att det är en säkerhet för långivaren för att kunna se återbetalningsförmågan och hur den privata ekonomin ser ut.

Övrigt

Krea fokuserar mycket på sin digitala plattform då deras vision är att du som företagskund ska kunna göra allt hemifrån och själv på nätet. Processen går snabbt och deras omhändertagande är något som kunder varit nöjda med.

Lägg till mer på din ansökan för bättre chanser

Ett tips som du kan läsa på Kreas hemsida är just komplettering av information om ditt företag. Ju mer säkerhet som finns vid låntagandet – desto större chans till ett lån. Du kan alltså svara på några frågor samt ladda upp viss information om ditt företag för att komplettera din ansökan. Det som du kan ta med, som faktiskt gör en stor skillnad är om det exempelvis finns några fastigheter i företaget som då blir en extra säkerhet. Du kan även skicka med din bokföring samt den omsättning du tror att ditt företag kommer ha.

Företagskredit

Du kan även ansöka om en företagskredit där du i många fall kommer betala en uppläggningsavgift men också 2 skilda ränteavgifter som innefattar en fast årlig avgift samt ränta på kreditbeloppet. Fördelen med en kredit är att du endast betalar tillbaka för det belopp du använder. Det kan vara en fördel att ansöka om en kredit om man vill ha en slags säkerhet i företaget som en liten buffert då det kan tillkomma oförutsedda utgifter.

Sammanfattning

Krea finns här för dig som behöver ta ett företagslån. De hjälper dig att hitta en långivare som passar just dig och jämför mellan upp till 20 olika banker på bara en ansökan. Du betalar ingenting för din låneansökan och du binder heller inte upp dig när du skickat in ansökan. Du kan låna upp till 5 miljoner kronor, något som kan vara omöjligt hos en storbank.

Krea: Betyg /10