Vanliga betalningsalternativ och valutor på utländska spelbolag

Det blir alltmer populärt att spela på utländska spelbolag. Om du hör till dem som funderar på att prova din lycka bör du dock börja med att sätta dig in i vilka betalningsalternativ och valutor som är vanligast förekommande på dessa spelsajter. Det lägger grunden för spelstunder som är både trygga och smidiga. Här berättar vi det du behöver veta.

Betalningsalternativ på utländska spelsajter

Innan du börjar spela på utländska sajter, undersök betalningsalternativ utomlands på utländskabettingsidor.com. Det finns många olika metoder att välja mellan. Här är några av de mest populära alternativen.

Banköverföring

Banköverföring är en av de äldsta och mest pålitliga metoderna för att föra över pengar till och från spelkonton. Även om det kan ta lite längre tid än andra metoder så är den säkerhet och trygghet som det ger svår att slå.

Kredit- och betalkort

Kredit- och betalkort som Visa och Mastercard är fortfarande väldigt populära för att sätta in pengar på spelkonton och accepteras allmänt av de flesta spelbolag. De ger snabba och säkra transaktioner. Ett möjligt problem med MasterCard kan dock vara att en del spelbolag inte tillåter uttag av vinster med denna metod.

E-plånböcker och digitala betalningsmetoder

E-plånböcker och digitala betalningsmetoder uppskattas ofta tack vare bekvämlighet och snabba transaktionstider. Det kan dock vara värt att veta att svenskgrundade Zimpler har fått föreläggande från svenska Spelinspektionen att inte främja spel på sajter utan svensk licens. Ärendet är ännu inte slutligt avgjort i domstol. Här är en närmare titt på några av de i övrigt mest använda alternativen.

Skrill & Neteller

Skrill och Neteller ägs av samma bolag och är snabba och säkra metoder för att föra över pengar till och från spelkonton. De accepteras av många olika spelbolag och är därför bra om du vill prova på lite olika spelsajter.

PayPal

PayPal är en av de mest kända digitala betalningsmetoderna. Den är säker och enkel och är därför ett populärt val hos onlinespelare. Metoden är känd för snabba överföringstider och därmed snabb tillgång till vinster.

Förbetalda kort och kuponger

Att använda förbetalda kort och kuponger är ett smart sätt att hålla spelutgifterna under kontroll. Du kan köpa ett kort eller en kupong för ett visst belopp och använda det för att sätta in pengar på ditt spelkonto utan att du behöver göra någon koppling till ditt bankkonto eller kreditkort.

Paysafecard

Paysafecard är ett av de mest populära valen i denna kategori. Det är enkelt att använda och finns att köpa online och i många butiker. Du köper ett kort för ett visst belopp och använder koden du får för att sätta in pengar på ditt spelkonto.

Revolut

Revolut är en förbetald kortlösning som också är riktigt bra för spel online. Du kan enkelt sätta in pengar på spelkontot och hålla koll på dina utgifter med hjälp av en användarvänlig app. Revolut ger dig också möjlighet att växla mellan olika valutor till bra kurser.

N26

N26 är ett annat populärt förbetalt kort som ger dig snabba och säkra överföringar. Kortet är kopplat till en app som gör att du enkelt kan hantera dina transaktioner och hålla koll på dina utgifter. Med N26 kan du också växla till låga avgifter, vilket är bra om du spelar på olika sajter, som tar olika valutor.

Kryptovalutor

Kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum är också något som är vanligt på en hel del utländska spelsajter. Som du säkert vet har de många fördelar, men också utmaningar. Fördelarna är bland annat anonymitet och låga transaktionsavgifter. Värdet kan dock vara mycket volatilt, så det vill till att ha kontroll på läget.

Vanliga valutor på utländska spelsajter

Utländska spelbolag får inte ta svenska kronor. De vanligast förekommande valutorna som accepteras är istället euro, amerikanska dollar och brittiska pund.

Euro (EUR)

Euron är en av de mest använda valutorna på utländska spelbolag. Det beror främst på att många av sajterna är baserade i europeiska länder. För svenska spelare innebär det vanligen fördelaktiga växlingskurser och snabba transaktionstider. Dessutom är det enkelt att hålla koll på utgifterna eftersom euron är en stabil valuta.

Amerikanska dollar (USD)

Amerikanska dollar är också en vanlig valuta på många spelsajter, särskilt sajter som riktar sig mot en global publik. Fördelarna med att använda USD är bland annat att det är en valuta som har global acceptans och är stabil. Dock kan växlingsavgifterna vara högre jämfört med för euron, vilket är bra att tänka på.

Brittiska pund (GBP)

För brittiska spelbolag är förstås brittiska pund (GBP) ett vanligt val. GBP har åtminstone tidigare varit känt för att vara stabilt och pålitligt och har därför uppfattats som en bra valuta. Stabiliteten har dock minskat sedan Brexit på grund av ökad osäkerhet och politisk instabilitet. Växlingsavgifterna kan dessutom vara högre jämfört med andra valutor, så det är viktigt att ha i åtanke.