Credway

Uppdaterad:
  •  Låna upp till 50.000kr
  • Månadsränta från 4,9%
  • Betyg 9/10
Till Credway

Credway byter namn till Northmill. Läs mer om Nortmill.

Läs mer om Northmill

Storlek och Amorteringstid

Northmill erbjuder inte ett lån i ordets rätta mening. De erbjuder bland annat en kontokredit. Det är viktigt att skilja på detta eftersom det finns vissa skillnader. En är att en kontokredit kan betalas tillbaka mer flexibelt än ett lån. Dessutom betalar man enbart för den del av krediten som utnyttjas. Nackdelen är att man kan lockas använda större kredit än man egentligen har behov av.

I mitten av varje månad (14:e) skickas en faktura ut på den kredit som utnyttjats. Den förfaller sedan efter 14 dagar så det gäller att komma ihåg att betala i tid.

I och med att det är en kredit väljer kredittagaren själv hur stort belopp som ska återbetalas. Den minsta summa att betala är däremot 250kr per månad. Självklart kan man även återbetala krediten med större belopp och därmed minska kommande räntekostnader.

Ränta

Northmill erbjuder ränta från 4,9%-19,9%.  Den effektiva räntan blir i detta fall 33,18%.
Effektiv ränta 6,7 % – 25,6 %)

Prisexempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Ta lån via Northmill

Först och främst måste du se till att du uppfyller Northmills grundkrav för att ens kunna ansöka om ett lån. Vill du ansöka om ett samlingslån kan du antingen ansöka via hemsidan eller via appen. Det går inte att ansöka via telefon eller via e-mail då det är för riskabelt.

Såhär gör du

Det är en enkel ansökningsprocess för dig som vill ansöka om ett samlingslån. Du laddar först och främst upp de fakturor som du vill få hjälp med, anger din personliga information som efterfrågas, signerar via BankID och skickar iväg. Inom några timmar har du ett svar ifrån Northmill med deras erbjudanden när det kommer till ränta. Väljer du att tacka nej trots din ansökan betalar du ingenting – det är med andra ord kostnadsfritt att ansöka.

credway idUttag

I de allra flesta fall får du dina pengar utbetalda på ditt konto redan samma dag från det att din kredit, uttag eller höjning har blivit beviljad.

Om din ansökan har beviljats innan kl. 13:30 får du dina pengar på eftermiddagen samma dag. Om din ansökan beviljats efter kl. 13:30 får du pengarna på kontot nästkommande bankdag.

Krav:

Som hos alla andra banker och långivare behöver Northmill någon slags säkerhet för att se att du är kreditvärdig när du ansöker om ett lån. Först och främst så behöver du ha ett giltigt BankID för att över huvudtaget kunna ansöka om ett lån då du mer eller mindre ”legitimerar” dig på nätet via ditt personliga BankID.

Du måste även vara myndig, alltså, ha fyllt 18 år för att kunna ansöka om lån eller öppna sparkonto hos Northmill.
Ett annat krav är att du måste vara folkbokförd i Sverige och det funkar ej med en ”box-adress”.

Sammanfattning

Northmill är den svenska banken som hjälper dig med allt som rör din privatekonomi. Hos Northmill kan du enkelt välja mellan deras olika produkter och ansöka om lån upp till 300.000 kronor. Välj mellan deras försäkringar, sparkonton, kreditkort med mera och sänk din månadskostnad redan idag.

Slutbetyg: 9/10

Credway: Betyg 9/10