Northmill

Uppdaterad:
  • Låna upp till 300.000
  • Även med betalningsanmärkningar
  • Hjälper dig att snabbt sänka räntan
  • Få koll på din privatekonomi
  • Kostnadsfri rådgivning

 

Till Northmill

”Din privatekonomi ska inte kännas krånglig. Northmill är en bank för alla som vill få hjälp med sin privatekonomi i raketfart”

Besök Northmill för mer information

Varför Northmill?

Northmill har funnits sedan 2006 då den svenska banken slog upp sina portar i Stockholm. Du som vill få koll på din privatekonomi och behöver lite hjälp på vägen kan söka dig till Northmill som vill att kunderna ska kunna känna sig trygga i deras händer och är måna om att beskriva att kundernas integritet tas på största allvar.

Reduce TM (samlingslån)

Du som idag betalar onödiga pengar på ränta kan söka dig till Northmillls produkt ”Reduce TM”. Där får du hjälp med att lösa dina krediter, delbetalningar eller lån. På så sätt sänker du din ränta. Proceduren är enkel. Du laddar upp din senaste månadsfaktura på hemsidan, därefter görs det en kreditupplysning i ditt namn. När du laddat upp dina dokument och kreditupplysningen gått igenom återkommer Northmill med förslag på avtal till dig som presenterar den lägsta räntan. Du väljer själv om du accepterar erbjudandet eller inte.

Kontokredit och kreditkort

Du kan förutom att sänka din ränta även ansöka om kontokredit samt kreditkort. Väljer du kontokredit har du en kreditgräns upp till 50 000 kronor. Den kan i många fall användas som en buffert vilket innebär att du aldrig betalar för mer än det du utnyttjar. Du kommer även kunna ansöka om ett kreditkort som vi kommer ta upp lite senare i artikeln.

Fyra vanliga frågor om:

När skickas min faktura ut?
Fakturan skickas ut per mail den 14:e varje månad.

Hur mycket blir min ränta?
Din personliga ränta räknas ut beroende på en del olika faktorer. Individuell räntesättning 4,9 % – 20,9 % (Effektiv ränta 6,05 % – 26,5 %).

Hur hittar jag appen?
Du måste ladda ner appen ”Northmill Bank” och den är kompatibel till iOS och även Google Play.

Tas det en UC-kreditupplysning när jag tar ett lån?
Det tas en via Creditsafe och en via UC.

Storlek och amortering

Beroende på vilken produkt du ansöker om finns det olika villkor. Väljer du Northmills kontokredit har du en kreditgräns på 50 000 kronor. Amorteringstiden är mer eller mindre reducerad då du endast betalar för det belopp som du utnyttjar. Du kan som minst välja att betala tillbaka 3% av det belopp som du utnyttjat föregående månad. Kom ihåg att du inte betalar någonting om du inte använder kontokrediten.

Öppna sparkonto

Du kan välja att öppna sparkonto hos Northmill där du kan spara till en rörlig årsränta på 0, 95 %. Du har även möjlighet att öppna upp ett fasträntekonto som är bundet till 12 månader. Det är smidigt att öppna ett sparkonto genom en snabb ansökan och signering via BankID.

Ränta på sparkonton

Öppnar du ett ”rörligt sparkonto” kommer du få sparränta från det att du sätter in din första krona på kontot. Du har dessutom fria uttag vilket gör att du inte behöver betala en avgift varje gång du vill ta ut pengar från ditt sparkonto. Du får här en rörlig sparränta på 0,95 %.

Fasträntekonto

Väljer du istället att öppna ett fasträntekonto måste du minst sätta in 5 000 kronor och som mest kan du spara upp till 1 miljon kronor. Räntan ligger på 1, 15 %. Du har en bindningstid på 12 månader vilket innebär att det kostar att plocka ut pengar innan bindningstiden löpt ut.

Ta lån via Northmill

Först och främst måste du se till att du uppfyller Northmills grundkrav för att ens kunna ansöka om ett lån. Vill du ansöka om ett samlingslån kan du antingen ansöka via hemsidan eller via appen.

Så här gör du

Det är en enkel process för dig som vill ansöka om ett samlingslån. Du laddar först upp de fakturor som du vill få hjälp med, anger din personliga information som efterfrågas, signerar via BankID och skickar iväg. Inom några timmar har du ett svar ifrån Northmill med deras erbjudanden när det kommer till ränta. Väljer du att tacka nej trots din ansökan betalar du ingenting – det är med andra ord kostnadsfritt att ansöka.

Öppna sparkonto

Du kan välja mellan ett rörligt sparkonto eller ett fasträntekonto som du öppnar antingen via appen eller på Northmills hemsida. Du börja med att svara på några frågor som ställs i samband med öppnandet av sparkontot, legitimerar dig via ditt BankID och sedan är ditt sparkonto öppnat.

Individuell ränta på lån

Räntan varierar beroende på dina förutsättningar. Northmill har i nuläget individuell räntesättning 4,9 % – 20,9 % (Effektiv ränta 6,05 % – 26,5 %).

Kontokredit

Proceduren vid ansökan om kontokredit är i princip samma som de andra produkterna. Här börjar du med att fylla i dina personuppgifter så som namn, personnummer, email, telefonnummer samt månadsinkomst. Sedan följer klickbara frågor samt en avslutande punkt som lyder ”syfte med lånet”. Du kan använda din kontokredit som du vill, men det är en fråga som du svarar på för extra säkerhet för banken.

Snygg och enkel hemsida

Det första som slår en när man hamnar på Northmills hemsida är att den är snygg och lättläst utan plotter och gömda flikar. Hemsidan är viktig för ett första intryck och för att du som kund inte ska känna att det är svårt att navigera fram till det du söker. Det finns även tydlig information om kundtjänst om du behöver komma i kontakt med en fysisk person.

Northmills app

Ett extra plus i kanten får Northmill för deras kompatibla app som förenklar ännu mer. Har du en iOS-mobil eller Android fungerar att ladda ner appen och göra allt du vill via den. Northmill är även verksamma på Facebook, Instagram och Linkedin, någonting som är ett måste för att hitta nya kunder. Där har Northmill lyckats väldigt bra.

Krav för att få ansöka om ett lån

Som hos alla andra banker och långivare behöver Northmill någon slags säkerhet för att se att du är kreditvärdig när du ansöker om ett lån. Först och främst så behöver du ha ett giltigt BankID för att över huvudtaget kunna ansöka om ett lån då du mer eller mindre ”legitimerar” dig på nätet via ditt personliga BankID. Du måste även vara myndig, alltså, ha fyllt 18 år för att kunna ansöka om lån eller öppna sparkonto hos Northmill. Ett annat krav är att du måste vara folkbokförd i Sverige och det funkar ej med en ”box-adress”.

Kreditupplysning

Det tas alltid en kreditupplysning vart du än vänder dig. När du ansöker om ett lån tas det en kreditupplysning i ditt namn och denna görs via Creditsafe. Är det så att kreditupplysningen som tas på dig via Creditsafe går igenom kommer en kreditupplysning via UC även att tas. Kom dock ihåg att det endast tas en enda sådan via UC oavsett om du väljer att flytta en eller flera krediter till Northmill.

Låna med betalningsanmärkning

Trots att du har en betalningsanmärkning kan ansöka om lån via Northmill. Däremot innebär det inte att det är helt fritt fram att ansöka och att alla med betalningsanmärkningar godkänns. Northmill har en egen modell för hur din kreditvärdighet ser ut, vissa betalningsanmärkningar väger tyngre än andra. Blir det ett avslag är det troligtvis för din kreditvärdighet är för låg eller att grundkraven inte uppfylls.

Om Northmill:

Northmill har sedan 2006 hjälpt över 200 000 kunder med privatekonomin genom modern teknik. Banken erbjuder tjänster inom bland annat samlande av lån och krediter, privatlån, kreditkort och tecknande av låneskydd. Northmill har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva bankrörelse och hade en omsättning på drygt 380 miljoner kronor under 2018.

Kreditkort hos Northmill

Inte nog med att Northmill redan erbjuder dig flera olika produkter, även kreditkort har nu lanserats som ett komplement till deras andra produkter.

Northmills försäkring

Du kan känna dig säker när du lånar hos Northill, vill du däremot ha en extra säkerhet bör du ansöka om deras låneskydd. Om du valt att ansöka om ett samlingslån (Reduce TM) har du även möjlighet att teckna Northmills låneskydd. Ett sådant låneskydd är bra för dig vid sjukdomsfall eller olycksfall, men även om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller vid dödsfall. Du kan exempelvis få upp till 10 000 kronor utbetalat för att täcka dina fasta månadskostnader.

Sammanfattning

Northmill är den svenska banken som hjälper dig med allt som rör din privatekonomi. Hos Northmill kan du enkelt välja mellan deras olika produkter och ansöka om lån upp till 300.000 kronor. Välj mellan deras försäkringar, sparkonton, kreditkort med mera och sänk din månadskostnad redan idag.

Northmill: Betyg 9/10