Zmarta företagslån

Uppdaterad:
  • Låna mellan 10 000 – 5 000 000 kr
  • Löptid upp till 60 månader
  • Jämför 15 långivare
  • Även trots betalningsanmärkning
  • Betyg 10/10
Till Zmarta företagslån

Zmarta är en låneförmedlare som erbjuder både privatlån och företagslån samt att konsumenter kan göra jämförelser av bolån, el och försäkringar. Företag kan jämföra företagslån och få låneerbjudande från upp till 15 olika långivare.

Varför Zmarta företagslån?

Det finns flera fördelar att ansöka om lån via denna låneförmedlare.

Den största fördelen är att ditt företag med en enda ansökan kan få låneerbjudanden från flera banker och långivare samtidigt. Du får en bra översikt för vad varje aktör kan erbjuda för ränta och andra villkor för att sedan enkelt kunna jämföra alternativen.

En annan stor fördel är att det endast blir en enda kreditupplysning hos UC. Att ha många kreditupplysningar kan annars minska chansen att få ett nytt lån beviljat inom det närmsta året.

Fyra vanliga frågor om Zmarta företagslån

Hur mycket kan mitt företag låna?

Varje långivare som låneförmedlaren samarbetar med gör en individuell riskbedömning utifrån företagets ekonomiska situation. De kan då välja att erbjuda ett lån på det belopp du har ansökt om eller att ge ett låneerbjudande om ett lägre belopp. Som allra mest går det att ansöka om 5 miljoner kronor.

Hur snabbt kan pengar betalas ut?

Om ett lån beviljas kan pengarna i de flesta fall finnas på företagskontot inom 24 timmar.

Accepterar Zmarta företagslån betalningsanmärkningar?

Ja, om företaget har god ekonomi i övrigt kan det finns en möjlighet att bli beviljad ett lån med Zmarta företagslån trots betalningsanmärkningar.

Hur många kreditupplysningar tas?

Det är endast en kreditupplysning som tas i samband med din låneansökan. Samtliga samarbetande banker och långivare utgår från samma upplysning när de tar ställning till om de kan erbjuda ett lån eller inte.

Storlek och amorteringstid

Zmarta företagslån kan erbjuda företag både små och stora lån med lånebelopp på mellan 10 000 och 5 000 000 kronor. Amorteringstiden är upp till 5 år, vilket kan vara lite snävt vid ett lån på högsta beloppet, 5 miljoner. Samtidigt bör företag endast ta lån om framtidsutsikterna ser bra ut. Känns inte fem år som en rimlig tid är det läge att se över möjligheterna för bättre tillväxt.

4/5

Ränta

Räntan på Zmarta företagslån bedöms alltid individuellt utifrån hur ekonomin ser ut i ditt företag. Eftersom du genom Zmarta ansöker om lån hos upp till 15 långivare ger det bra förutsättningar att få den allra lägsta räntan.

5/5

Ta lån via Zmarta företagslån

På sidan för låneansökan finns det två enkla reglage för att ange hur stort belopp man önskar att låna och hur lång amorteringstid lånet ska vara på. Därefter fyller man i uppgifter som personnummer, e-post, mobiltelefon samt vilken omsättning företaget har haft de senaste 6 månaderna.

Slutligen skickar man in sin låneansökan med BankID.

5/5

Om Zmarta företagslån:

Zmarta är en oberoende jämförelsetjänst för både privatpersoner och företag. Eftersom det är en låneförmedlare går det att jämföra flera olika banker och långivare med endast en låneansökan. Företaget är en del av Zmarta AB som har lång erfarenhet inom lånemarknaden.

Krav

För att kunna låna hos denna förmedlare av företagslån behöver företaget uppfylla deras grundkrav. Sedan ligger ekonomi och betalningsförmåga som grund för om en låneansökan beviljas eller inte och hur låg ränta som kan erbjudas. Det är alltså viktigt att företaget:

  • Har underlag för vad lånet ska användas till
  • Inte har några obetalda skulder
  • Ingen negativ kreditupplysning och har en stabil betalhistorik

5/5

Slutbetyg 10/10

Sammanfattning

Sammantaget är Zmarta företagslån ett mycket bra val för ett lån till ditt företag. Det finns möjlighet att låna ända upp till fem miljoner och det går att jämföra räntor och villkor upp till 15 långivare. Att välja en låneförmedlare för företagslånet ger ännu bättre chanser att hitta den mest fördelaktiga räntan.

Har företaget snabbt behov av pengar kan också pengarna betalas ut inom 24 timmar om ansökan blir beviljad. För större belopp kan återbetalningstiden på 5 år vara lite väl kort, men samtidigt ska man bara låna pengar om man vet att det går att betala tillbaka.

Vi kan därför rekommendera Zmarta och lån för företag för belopp i olika storlekar och där räntan inte behöver bli onödigt dyr. De har funnits länge på marknaden som låneförmedlare vilket också gör dem till ett tryggt val.

Zmarta företagslån: Betyg 10/10