Kredera

Uppdaterad:
  • Låna mellan 1 000 – 30 000 kr
  • Bisnode i stället för UC
  • Kostnadsfritt när krediten vilar
  • Direktutbetalning
  • Betyg 7/10
Till Kredera

Kredera erbjuder kontokredit på summor upp till 30 000 kr. Företaget är ett varumärke till BSA Finance AB med huvudsäte i Sverige.

Varför Kredera?

Det finns flera fördelar att ansöka om lån via denna kreditgivare.

Den största fördelen är att du inte betalar några räntor så länge krediten ligger orörd. Du betalar med andra ord endast ränta vid de tillfällen du nyttjar krediten. En kontokredit kan också ses som en extra buffert att ha tillhands, i stället för att ansöka om lån när behovet uppstår. En annan fördel är att kreditgivaren erbjuder direktutbetalning, vilket är smidigt vid akuta behov.

Fyra vanliga frågor om Kredera

Hur löser jag min skuld i förtid?

Ja, genom deras hemsida på Mina sidor finns information om dur du slutför betalningen. Där kan du också se din totala utestående skuld.

När får jag pengarna?

Långivaren erbjuder direktutbetalning om du har konto hos någon av storbankerna. Då är pengarna på kontot inom fem minuter, även under kvällar och helger. I andra fall kan utbetalningen göras nästkommande bankdag.

Accepterar Kredera betalningsanmärkningar?

Nej, om du har en betalningsanmärkning går det inte att bli beviljat ett lån hos Kredera.

Tar de kreditupplysning via UC?

Nej, UC används inte av detta företag. När du ansöker om lån genomförs en kreditprövning i stället hos Bisnode.

Storlek och amorteringstid

Kredera kan bara erbjuda små lån, upp till 30 000 kronor. En fördel är att du också kan låna så lite som 1 000 kr om det behovet finns. Amorteringstiden är flexibel då det är en kontokredit. Det går därför att betala tillbaka i sin egen takt, med en minsta månadsbetalning. När återbetalning gjorts går det att nyttja krediten igen.

4/5

Ränta

Räntan som går att få hos Kredera är 39%. Eftersom den är högre än 30% räknas detta som en högkostnadskredit. Det är då extra viktigt att betala tillbaka lånet i tid för att undvika höga kostnader.

1/5

Ta lån via Kredera

Det finns ett enkelt reglage för att ange storleken på lånet. Då visas den lägsta månadsbetalningen för aktuellt lånebelopp. För själva ansökan går det i dagsläget inte att se hur mycket som ska fyllas i och om det är enkelt eller avancerat. Vid våra tester är ansökan för tillfället stängd för nya låneansökningar.

4/5

Om Kredera:

Kredera är en ny kreditgivare sedan 2022. Det är ett varumärke inom företaget BSA Finance AB som har sitt huvudsäte i Sverige.

Krav

För att kunna låna hos denna kreditgivare behöver du uppfylla deras grundkrav. Dock betyder det inte att ett lån beviljas per automatik om kraven uppfylls. I stället görs en individuell bedömning utifrån din ekonomiska situation.

  • Vara minst 20 år och som mest 65 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos Kronofogden

4/5

Slutbetyg 7/10 

Sammanfattning

Sammantaget är Kredera en helt ok kreditgivare när man behöver en mindre kontokredit. Här finns också möjlighet till direktutbetalning.

Om man har många förfrågningar via UC kan det underlätta med denna långivare då de tar kreditprövning genom Bisnode i stället. Det som drar ner betyget är att detta är en högkostnadskredit med mycket hög ränta. Överväger man denna långivare är det därför viktigt att vara medveten om detta. Dock betalas bara ränta när man nyttjar krediten.

Kredera: Betyg 4/10