Extralånet

Uppdaterad:

Hos Extralånet kan du ansöka om snabblån med en fast ränta. Det finns möjlighet att få lån även med betalningsanmärkning. 

 • Privatlån med fast ränta 24,95% 
 • Låna mellan 10 000 kr och 50 000 kr 
 • Accepterar betalningsanmärkning 
 • Ingen kreditupplysning hos UC 
 • Lös lånet i förtid utan avgifter 
Till Extralånet

 Extralånet är en alternativ långivare till de traditionella bankerna. Långivaren riktar sig särskilt till personer med betalningsanmärkningar, som har svårt att få låneansökningar beviljade på annat håll. Speciellt för Extralånet är också att de använder Bisnode för kreditprövning, vilket innebär att ansökan inte syns i din kreditupplysning.   

Löptid: 1 månad till 10 år 

Belopp: 10 000 kr – 50 000 kr 

Ränta: 24,95% (fast nominell årsränta) 

 

Så fungerar det 

Du ansöker snabbt via Extralånets hemsida. Välj lånebelopp och önskad månadskostnad genom att dra i reglagen. Detta kommer att avgöra hur lång din återbetalningstid blir, vilket tydligt framgår under reglagen. En högre månadskostnad innebär att du snabbare kan betala tillbaka lånet.   

Fyll i ditt personnummer, e-postadress och mobilnummer. Sedan klickar du på ”Ansök nu” och identifierar dig med BankID. Inom en bankdag kommer du att få svar om lånet är beviljat eller inte. Innan lånet betalas ut kommer du att få godkänna lånet så att du kan dubbelkolla att du är nöjd.  

Besök Extralånet

Fördelar med Extralånet 

+ Inga avgifter tillkommer 

+ Fast ränta så att du på förhand vet vad du kommer att betala per månad 

+ En relativt låg ränta jämfört med andra snabblån  

+ Möjlighet att få lån trots betalningsanmärkningar 

+ Ingen UC förfrågan eftersom Extralånet använder Bisnode 

Om företaget 

Extralånet ägs av Catalunia Capital AB, ett företag som även står bakom varumärket Nätlån samt 38an där det går att låna mindre belopp. Sedan starten 2009 har Extralånet betalat ut över 65 000 lån till 21 000 kunder. Målet är att hjälpa de som behöver hjälp med ett flexibelt, snabbt lån och har svårt att få lån hos andra.  

Hur mycket kan jag låna? 

Lånebeloppet ligger på minst 10 000 kronor och högst 50 000 kronor. Du väljer själv hur mycket pengar som du vill låna inom detta spann.  

Ränta och löptid 

Extralånet har en fast nominell årsränta på 24,95%. Inga extra avgifter tillkommer och den effektiva räntan blir då 28,01%. En stor fördel är att du inte behöver betala någon ränteskillnadsersättning ifall du betalar tillbaka (löser) lånet i förtid. Jämfört med andra snabba lån är räntan ganska låg vilket förstås är bra. Högsta tillåtna maxgräns för konsumentkredit är 40% i Sverige, och där befinner sig många långivare också.  

Löptiden hos Extralånet är ganska lång jämfört med andra långivare för snabblån. Du har upp till 10 år på dig att betala tillbaka lånet och kan själv styra hur lång tid du behöver ha, till exempel 3 år för att betala av 20 000 kr. Tänk på att ju längre löptid på lånet, desto dyrare blir det i slutändan. Du tjänar alltid på att försöka betala av lånet så snabbt som möjligt.   

Krav 

För att få ansöka om ett snabblån hos Extralånet behöver du uppfylla vissa kriterier: 

 • Ålder mellan 18–70 år. 
 • Personnummer och folkbokföringsadress. 
 • Tillgång till BankID. 
 • Fast inkomst från till exempel arbete eller pension, minst 12 500 kr/månad efter skatt.  
 • Ingen aktuell skuld hos Kronofogden.  
 • Ingen betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna.  

Kundtjänst  

Scrollar man ner på hemsidan finns telefonnummer och e-postadress om man vill ha hjälp eller saknar svar på en fråga. Det finns däremot ingen information om öppettider för denna kundtjänst, men vi har fått reda på att kundtjänsten är öppen på vardagar under kontorstid (09:00-17:00).  

Vanliga frågor och svar om Extralånet 

Här har vi samlat svar på några vanligt förekommande frågor om hur det fungerar med lån hos Extralånet. 

Vilka är grundkraven för att kunna få lån? 

Du behöver vara mellan 18 och 70 år, ha en månadsinkomst på minst 12 500 kr efter skatt, svenskt personnummer och folkbokföringsadress samt BankID. Du får inte ha något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. 

Vad ligger räntan på? 

Den nominella räntan är 24,95%. Effektiva räntan är 28,01%.  

Hur mycket pengar kan jag låna? 

Extralånet erbjuder belopp från 10 000 kr upp till 50 000 kr.  

När kommer pengarna in på kontot?  

Om din ansökan blir godkänd finns pengarna på kontot inom 1–2 bankdagar. 

Kan jag ansöka om lån trots betalningsanmärkning? 

Ja, om betalningsanmärkningen är äldre än 6 månader. Det sker en individuell bedömning när du ansöker med betalningsanmärkning, så det finns chans till att få lån men det beror på din personliga situation. 

Hur fungerar återbetalningen? 

Du betalar automatiskt via autogiro på det konto som lånet betalades ut till. Extralånet skickar även ut påminnelser för att du inte ska riskera avgifter för försenad betalning. Du kan se din aktuella skuld på lånet under Mina Sidor.  

Sammanfattning: Är Extralånet bra? 

Vi tycker att Extralånet är en snabb, enkel och tydlig tjänst för dig som snabbt behöver ett lån men som kanske har problem med avslag från andra långivare på grund av tidigare betalningsanmärkningar. Räntan är relativt låg för att vara snabblån och det finns bra flexibilitet för återbetalningen. Behöver du låna mindre belopp än 10 000 kr finns Nätlån och 38an, som precis som Extralånet ägs av Catalunia Capital. 

Extralånet: Betyg 9/10