MoneyGo

Uppdaterad:
  • Låna 5000-100.000kr
  • Amortering 1-12 år
  • Betalningsfri månad och valbart låneskydd
  • Betyg 6/10
Till MoneyGo

MoneyGo är ett av de företag som erbjuder privatlån på de lägre summorna. Lånebeloppet kan vara på 5000kr upp till 100.000kr. I och med att det är lägre belopp ges även en något högre ränta. Det går att få en effektiv ränta på ca 6% men även en på över 40%. Att låna via MoneyGo kan vara fördelaktigt – eller inte alls. Mycket beror på vilken räntesats man blir erbjuden.

moneygo låna pengar

Summa och amorteringstid

Hos MoneyGo går det att teckna lån på 5000kr upp till 100.000kr. Mindre privatlån helt enkelt. Det finns kreditbolag som ger privatlån upp till 500.000kr så vill man ha större belopp får man ansöka hos annan aktör.

Amorteringstiden är 1-12 år vilket är relevant gällande lånebeloppet. Om lånebeloppet är maximalt 30.000kr kanman välja upp till 6 år i amorteringstid.Den som vill ha längre amorteringstid kan därmed istället ansöka om 35.000kr.

moneygo önskat belopp

moneygo amorteringstid

 

Lite oväntat kan man däremot ansöka om ett lån på 5000kr och amorteringstid 6år. Det skulle ge en månadskostnad på 118kr om räntan är ca 8%. Kanske vore det bättre om de satte spärr på hur länge amortering får ske på lägre summor.

Det är även möjligt att höja lånebeloppet i efterhand. Man ansöker då om den summa som man vill ha utbetalt plus den summa som lånet är på för tillfället. En person som har ett lån på 28.000kr och vill låna 50.000kr ytterligare ska alltså genomföra en låneansökan på 78.000kr.

4/5

Ränta

Räntan hos MoneyGo är individuell. De gör en kreditupplysning och ser på den informationen samt vad som nämnts i låneansökan. Detta ligger till grund för vilken ränta de kommer att erbjuda. I och med att räntan kan variera kraftigt kan alltså MoneyGo vara ett mycket bra alternativ för vissa – ett mycket dyrt alternativ för andra.

Den ränta som ges är på mellan 5,8% och 19,8%. Detta medför en effektiv ränta på 6,46%-59,2%.

Utöver ränta får man betala en uppläggningsavgift på 475kr samt 20kr/mån i administrationsavgift. Är lånet på mindre än 20.000kr uppkommer ingen uppläggningsavgift.

TIPS: Lendo är en av de låneförmedlare som jämför MoneyGo mot ca 20 andra banker. En lånejämförelse som är gratis och snabbt visar vilken kreditgivare som erbjuder bäst alternativ. En rekommendation blir därmed att skicka in låneansökan via Lendo.

Det som drar ner betyget är att det både har uppläggningsavgift och administrationsavgift.

6/10

money go ta lån

Ta lån på MoneyGo

En stor fördel med MoneyGo är att man lätt kan se hur mycket månadskostnaden kommer att bli på lånet. Först fyller man i lånebelopp och sedan amorteringstid. Då presenteras ”Månadskostnad”. Detta är då en kostnad som är uträknat med en exempelränta på 8,3%. Men som låntagare kan man även prova sig fram gällande hur mycket lånet skulle kosta om man fick en lägre eller högre ränta. Det går nämligen att ändra exempelräntan. När så sker ser både hur den effektiva räntan ändras samt hur mycket det påverkar månadskostnaden.

moneygo ändra ränta

Andra steget är att ange om man vill ha låneskydd (se nedan) eller inte samt uppge personuppgifter och ekonomisk information. Det går även att ha en medsökande på lånet vilket ökar chansen att få lånet beviljat. Med en medsökande kan även en något lägre ränta erbjudas, eller högre lånebelopp. Detta eftersom säkerheten mot banken ökar.

Samma dag som komplett låneavtal kommer till MoneyGo kan pengarna betalas ut till  låntagaren. Återbetalning sker sedan via Autogiro (krav på Autogiro)

5/5

Krav

För att få ett lån beviljat hos MoneyGo krävs följande:

  • Låntagaren måste vara minst 18 år gammal
  • Låntagaren måste ha en taxerad inkomst (Det framgår inte hur mycket)
  • Låntagaren får inte ha skuld hos Kronofogden eller ha betalningsanmärkning
  • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige

3/5

 

Övrigt

Betalningsfri månad

Enligt de allmänna villkoren har kreditgivaren ”rätt att erbjuda låntagaren betalningsfri månad och i så fall ska detta anges direkt på månadsavin”.  Men något mer står inte. Det vanliga gällande betalningsfri månad är att det är låntagaren som har rätten att utnyttja detta. Men i detta fall står det i avtalet att långivaren har rätten att erbjuda det. Men erbjudandet finns inte. Känns bakvänt.

Låneskydd

moneygo låneskyddLåneskydd är ett frivilligt extratillägg till lånet som tecknas hos MoneyGo. Det kan tecknas direkt när lånet tecknas eller i efterhand.

Kortfattat är det en försäkring som aktiveras om personen som har denna försäkring blir ofrivilligt arbetslös (i minst 30 dagar) eller sjukskriven minst denna period. I detta fall betalar försäkringen hela månadskostnaden för lånet och detta upp till 12 månader.

Därmed skapar låneskyddet en trygghet mot att ha ett lån som kan vara svårt att betala i det fall som inkomsten helt oväntat faller kraftigt.

Kostnaden för låneskydd är 0,24% av komplett lånebelopp. Däremot kostar det som lägst 25kr per månad. Som ett exempel kan nämnas att en person som har 10.000 får betala 24kr för detta skydd.

För att det ska gälla gäller särskilda regler. Exempelvis ska personen minst vara arbetslös till 50% eller bli sjukskriven i motsvarande grad. Det gäller enbart för personer mellan 18 och 64 år samt att man varit fullt arbetsför (god hälsa) när försäkringen tecknades. Det kan även finnas begränsningar för vilka sjukdomar eller skador som försäkringen ersätter och inte ersätter.

Slutbetyg 6

Besök Moneygo
Sammanfattning

För vissa kan MoneyGo vara ett bra alternativ – för andra inte alls. Allt beror på vilken räntesats man blir erbjuden. Lånegivaren ger lån på 5.000kr-100.000kr i upp till 12 år. Detta med en räntesats på 5,8-19,8%. Räntan är på en bra nivå men till dess nackdel finns både uppläggningsavgift och administrationskostnad.

Fördelen sitter även i ett fördelaktigt låneskydd. Det som gör just detta låneskydd mer fördelaktigt än andra är att det enbart krävs arbetslöshet eller sjukskrivning till 50%. Detta kan jämföras med många andra låneskydd där kravet är 100%. Är det ett mer generöst låneskydd som efterfrågas kan detta trots allt vara ett alternativ. Men kom ihåg att kontakta kundtjänst och skapa en amorteringstid som passar dig

MoneyGo: Betyg 6/10