Skandiabanken

  • Ingen årsavgift
  • Få SAS-poäng på allt som handlas
  • Tre shoppingförsäkringar
  • Betyg 8/10
Till Skandiabanken

Skandiabanken är den enda banken i Sverige som har samarbete med SAS Eurobonus. Det gör att kortägaren kan få Eurobonuspoäng bara på att ha ett engagemang i banken. Ett enkelt sätt att samla poäng till kommande resor. Poäng samlas utöver det även på allt som köps med kortet.

Passar därmed mycket bra för de som reser mycket eller vill ha andra rabatter som fås genom Eurobonus.

En annan stor fördel med detta kort är ränta som är bara drygt 10%. Det kan ställas mot många andra kreditkort som har räntesatser kring ca 15%.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Bland de bästa.

Ränta

10,74%

De bättre kreditkorten har ca 10% ränta. Därmed är detta en attraktiv räntenivå. Någon aviavgift tillkommer inte heller vilket även gör att den effektiva räntan håller sig ovanligt låg.

5/5

Avgifter

Årsavgift:

0kr

Uttagsavgift

1% men minst 30kr

Uttagsavgift i utlandet

1% men minst 30kr. Ett valutapåslag tillkommer på 1,65%

Att ta 1% i avgift är lägre än många andra kreditkort. Men det finns de kort helt utan denna avgift.

4/5

Kredit och korttyp

Korttyp:  Visa

Kredit:   100.000kr

5/5

Ansök om Skandia Visa

Bonusar och fördelar

skandia få bonus

  • Samla Eurobonuspoäng på flera sätt

Skandia är den enda bank i Sverige som är partner till bonussystemet SAS Eurobonus. Det gör att bonuspoäng kan samlas in med kortet på flera olika sätt.

Så fort du betalat för 100kr med kortet ges 10 Eurobonuspoäng.

De som blir bankkund hos Skandia och väljer ”Vardagspaketet” får 3000 extra Bonuspoäng. Sedan får man poäng varje år. Detta upp till hela 30.000poäng per år.

Exempel:

Handla med kreditkortet för minst 10.000kr i månaden och banken ger 12000poäng i bonus

Ha bolånet hos banken och få 1260 poäng.

Ha ett långsiktigt sparande (ex. depå) och få 1740 poäng per år.

Detta gör att kortet är mer fördelaktigt, gällande poäng, än SAS Eurobonus World. Det kortet ger också 10poäng per 100kr men hos Skandia går det utöver få tusentals extrapoäng.

För de som har engagemang hos Skandia och flyger mycket blir därmed detta kort betydligt bättre än SAS egna kort ”SAS Eurobonus World”.

skandia få eurobonus poäng

  • Reseförsäkring

Reseförsäkringen består av Avbeställningsskydd, Försening av allmänt färdmedel, Bagageförsening, Olycksfall, Restart, Självriskskydd samt Missat anslutningsflyg.

Försäkringen gäller 60 dagar från att den påbörjats (ska då starta från Sverige eller annan plats i Norden). Även barn inkluderas i skyddet och detta oavsett om de reser med kortägaren eller på egen hand. Det som krävs är att de ska vara under 23 år och vara folkbokförda på samma adress som kortägaren.

skandia reklam

  • Tre shoppingförsäkringar

I Skandiabankens ingår tre så kallade shoppingförsäkringar. Det är försäkringar som gör shoppingen både säkrare och billigare.

För det första är det Prisskydd. Om en vara köps in och man sedan ser samma vara till ett lägre pris hos en annan butik kan försäkringen ge mellanskillnaden i ersättning. Utöver det ingår ett extra garantiår.

För det andra är det Allriskförsäkringen. Försäkringen kan liknas med hemförsäkringens ”Drulleförsäkring” dvs. att ersättning kan fås om en vara går sönder av otur.

För det tredje är det Leveransförsäkring. Denna försäkring kan ge ersättning i det fall som en vara har skadats i frakten alternativt inte levereras trots att betalning har skett.

  • Övriga försäkringar

Ytterligare två försäkringar ingår i kortet. Det är Hole-in-One-försäkring som ger en viss ersättning och turen skulle vara framme samt hyrbilsförsäkring vilken betalar den självrisk som kan uppstå om hyrbilen går sönder under hyrperioden.

Ett extra försäkringsskydd ingår även vid bokning av liftkort. Skulle det visa sig att någon av sällskapet inte kan utnyttja liftkortet på grund av skada eller sjukdom kan man få tillbaka kostnaden för detta.

Kreditkortet har ett flertal försäkringar samt ett bonussystem som ger generöst SAS-Eurobonuspoäng.

 

Skandiabankens kreditkort passar dig som…

Skandiabankens kreditkort passar dig prioriterar låg ränta, vill ha SAS-Eurobonuspoäng eller är kund hos Skandia sedan tidigare.

Låg ränta – Med en effektiv ränta kring 10% är detta ett av de bästa kreditkorten på marknaden gällande räntenivå. Detta visade även en jämförelse som Privata Affärer genomförde år 2016 då kortet placerade sig bland de bästa gällande denna punkt.

SAS -Eurobonuspoäng – Detta kort ger oftast fler poäng än kortet Sas Eurobonus World. De som vill samla många Eurobonuspoäng bör helt klart jämföra kreditkorten gällande detta. Är man kund hos Skandia och har flera olika banktjänster går det nämligen att tjäna en hel del poäng. Kortet kan därmed rekommenderas till de som tycker om att resa med SAS – och är kund hos Skandia.

Kund hos Skandia – Skandia är en komplett bank för vardagstjänster. Det har gjort att många privatpersoner har banken som sin ”huvudbank” och gärna samlar så många tjänster som möjligt inom denna bank. Genom att ha kreditkortet på samma bank som lönekonto, sparande osv. skapas en tydligare överblick över hela ekonomin.

Främst rekommenderas kortet till dig som gillar att resa och är kund (eller vill bli kund) hos Skandia. Då finns ett flertal fördelar att ta del av.

7/10

Slutbetyg 8

Ansök om Skandia Visa

Sammanfattning

Sammanfattning

I och med att Skandia kort bygger sin bonus kring SAS Eurobonus poäng så är detta kort främst passande för de som reser mycket med SAS. I detta fall är kortet riktigt fördelaktigt. Det ger exempelvis fler poäng än SAS egna kort ”SAS Eurobonus World”. Detta förutsatt att kortägaren har ett visst engagemang i Skandiabanken.

Kan därmed rekommenderas – till Skandiakunder som flyger mycket.