Bolagsfakta SE recension

Har du någon gång undrat vem som äger ett visst företag, hur dess årsredovisning ser ut eller hur mycket de anställda tjänar? Det finns i dag många tjänster där du kan söka efter och hitta information om olika företag. En av de mer populära är Bolagsfakta SE. Man vad är det egentligen som särskiljer denna tjänst från övriga, och är den bra att använda? Läs vår recension för att få reda på svaren.

 

Vad är Bolagsfakta SE?

Bolagsfakta SE ingår i Nodeus Group AB:s portfölj, där vi också hittar sajten Ratsit. Ratsit, online-tjänsten där man kan söka på information om privatpersoner, startades år 2006 av Anders Johansson och har i dag en miljon unika besökare i veckan. Under ett antal år har Johansson skissat på en tjänst för företagssök. Resultatet blev Bolagsfakta i Sverige AB.

Domänen har funnits ända sedan år 1998, men har fram till nyligen endast listat börsnoterade bolag. I dag är tjänsten betydligt bredare än så. Numera kan man hitta all möjlig information om över 1,5 miljoner bolag i Sverige.

 

Vad kan man använda tjänsten till?

Bolagsfakta är mer än bara bolagsinformation, menar sajten själva. De särskiljer sig nämligen från många konkurrenter i det att man kan hitta mer djupgående, bakomliggande information om företagen och de ansvariga.

 • Årsredovisningar – kontrollera ett bolags senaste årsredovisning, och tidigare sådana.
 • Företrädare – Se vilka personer som står bakom ett särskilt företag.
 • Löner – Se vilka inkomster ett bolags ansvariga har. Du hittar löneinformation om VD, styrelseledamöter och huvudmän.
 • Koncernstruktur – Ta reda på hur ett särskilt företag är uppbyggt.
 • Kontaktuppgifter – Hitta kontaktuppgifter till ett bolags ansvariga, såsom adress samt telefon- och personnummer.

 

Enkelt att hitta bolag

Att söka och hitta bolag i tjänstens register är mycket enkelt. Detta tack vare en avancerad filtreringsfunktion. Du kan exempelvis filtrera företagen efter följande:

 • Geografisk plats
 • Företagsform
 • Bransch
 • Omsättning
 • Antal anställda
 • Status (aktivt eller passivt)

 

Olika nivåer av medlemskap

Att använda Bolagsfakta SE är helt gratis, och viss information kan du till och med ta del av utan att skapa ett konto. Men med gratismedlemskapet får du endast tillgång till en begränsad mängd uppgifter, närmare bestämt årsredovisningar samt hemadresser och telefonnummer. För att nyttja tjänsten till fullo krävs att du registrerar dig för ett plus- eller premium-medlemskap.

 

Plus-medlemskap

Det mest populära bland användarna är att skriva upp sig för ett plus-medlemskap. Detta kostar 39 kronor i månaden (ex moms) och ger dig tillgång till följande:

 • Fria årsredovisningar
 • Hemadresser och telefonnummer
 • 20 lönevisningar per månad på bolagets ansvariga
 • Fri anmärkning på aktiebolag
 • Personnummer

 

Premium-medlemskap

Om du är i behov av mer information, eller behöver ha information om fler bolag, kan premium-medlemskapet för 79 kr/månad (ex moms) vara det bästa alternativet. Här får du tillgång till allt som plus-medlemskapet innehåller, men också fria lönevisningar på såväl ansvariga som revisorer samt fria anmärkningskontroller på aktiebolag och befattningshavare. Med premium-medlemskapet kan du dessutom använda sajten helt utan reklam.

 

Hur ofta uppdateras informationen?

En av de stora fördelarna med tjänsten, utöver att du kan hitta djupgående information om en lång rad bolag, är att uppgifterna alltid är de senaste. Sajtens register uppdateras nämligen varje dygn.

Informationen hämtas från externa källor, såsom myndigheter och privata aktörer. Eftersom källorna inte alltid uppdaterar sin information lika frekvent kan det förekomma vissa dröjsmål innan de senaste uppgifterna når registret.

 

Ingen upplysningskopia

När man begär uppgifter om ett företag eller en av företagets anställda vill man allt som oftast inte att denne får reda på det. Vad gäller detta är Bolagsfakta SE ett bra alternativ, då det i mångt och mycket är en anonym tjänst.

När du gör en lönevisning, till exempel, skickas ingen upplysningskopia till den du efterfrågar uppgifter om. Detta har att göra med att lönevisningen är ett tryckoriginal från Ratsits katalog och omfattas av tryckfrihetsförordningen.

 

 

Vanliga frågor och svar

Vilka äger tjänsten?

Bolagsfakta i Sverige AB ägs till 100 procent av Ratnode AB, tillsammans med systersajten Ratsit, och ingår i Nodeus Groups portfölj.

 

Vilka uppgifter kan jag hitta?

Du kan hitta flertalet uppgifter om såväl bolag som dess företrädare. Däribland:

 • Årsredovisningar
 • Löner
 • Koncernstruktur
 • Kontaktuppgifter

 

Hur blir jag medlem?

På tjänstens webbplats kan du enkelt välj att skapa ett gratiskonto eller bli plus- eller premiummedlem. Du behöver bland annat ange fullständigt namn, mailadress och hemadress.

 

Hur betalar jag?

För att betala för ditt plus- eller premium-medlemskap kan du använda VISA, MasterCard, American Express eller Klarna.

 

Sammanfattning

Bolagsfakta SE har tagit företagssök ett steg längre. Inte bara finns det över 1,5 miljoner bolag i registret, här kan du dessutom hitta djupgående information om det mesta som rör bolagen och dess ansvariga.

Att användarvänligheten är hög är ett stort plus. Lika så att det går att vara anonym när man efterfrågar uppgifter. Kort sagt är detta en bra tjänst för dig som behöver ta reda på mer information om ett svenskt bolag!