Credway utmanar som billigaste snabblånet

Credway är ett varumärke som marknadsförs av Northmill AB och som nu på allvar utmanar de större och etablerade varumärkena inom snabblån och mindre krediter. De erbjuder krediter från 1000kr och upp till 20.000kr och med en fast månadsränta på 2,42%.

Med denna månadsränta har de blivit en stark kandidat till att erbjuda det billigaste snabblånet på svenska marknaden. De ställer själva upp ett flertalet andra kreditgivare mot varandra på deras hemsida och visar tydligt att de har de lägsta priserna. Dessutom skiljer det rejält.

Ett lån på 1000kr som ska vara betald på 30 dagar kostar hos Credway enbart 24kr i ränta. Detta kan jämföras med Onea där priset är 100kr. Nu erbjuder visserligen dessa två företag något olika produkter. Onea erbjuder snabblån med fast återbetalningstid medan Credway en kredit där man betalar för den del av krediten som utnyttjas. Men det är bägge vägar att gå för att låna 1000kr och jämfört så har Onea ett pris som är 4 gånger större.

Jämför man istället Credway med andra kreditgivare som ger krediter (ej lån) är skillnaden fortfarande mycket stor. Även Ferratum erbjuder kredit där man betalar för den del av krediten som används. I detta fall blir kostnaden för att använda 1000kr i kredit en månad 74 kr. Detta är alltså tre gånger större kostnad än hos Credway.

Även med garanti för bästa pris

Att Credway utmanar med sina låga räntor är tydligt. Men de väljer även att gå ett steg till och erbjuda Bäst-Pris-Garanti. Den kund som hittar ett lån på 1000-20.000 billigare någon annanstans kan kontakta Credway och de lovar då att erbjuda ett lån som är 10% lägre än detta låneerbjudande. Detta gäller däremot enbart hos långivare som har fast räntesats och därmed inte privatlån som främst har individuella räntor.