Ferratum fortsätter med räntefritt i 30 dagar

ferratum smårutaDet finns ett flertal snabblåneföretag som erbjuder räntefria lån på några tusenlappar. Ett av dessa företag är Ferratum som relativt sent införde räntefritt lån för nya kunder på upp till en summa av 6000kr. Erbjudandet infördes under 2015 och uppenbarligen har det slagit väl ut eftersom de väljer att behålla detta erbjudande.

Företaget har två olika låneformer, Micro (smålån) samt Credit (Kredit upp till 15.000kr). Det är alltså enbart på Credit som detta erbjudande gäller. Så länge som krediten betalas tillbaka inom dessa 30 dagar tillkommer därmed inte någon extra räntekostnad.

Billigast – Men inte i längden

Även om räntefritt låter bra så bör man alltid se över sina möjligheterna att betala tillbaka i tid. Den som vill ha pengarna mer än 30 dagar får betala en månadsränta på den utnyttjade krediten på 7,45%. Den som har använt 10.000kr av krediten får därmed betala 745kr i ränta efter en månad. Detta kan jämföras med Credway som har en månadsränta på 2,42% vilket skulle skapat en kostnad på 242kr.

Som alltid är det viktigt att jämföra räntorna och se vilken som passar bäst utifrån det behov man har.