Höjda avgifter för ICAs kreditkort utomlands

ica kreditkort 2År 2014 fick ICA:s kreditkort utmärkelsen ”Bästa resekreditkortet” av tidningen Privata Affärer. Detta eftersom det då var det enda kreditkortet som varken hade uttagsavgift eller valutapåslag. Vi har även lyft upp dessa fördelar hos detta kreditkort (Läs recensionen av ICA Kreditkort).

Men från och med mars 2016 kommer inte kortet vara lika fördelaktigt för resenärerna. Detta eftersom ICA har beslutat att lägga på ett valutapåslag på 1,25%. Detta gör att samtliga köp som sker med kortet utomlands blir 1,25% dyrare än tidigare. För den som semesterar en eller ett par veckor innebär detta inte någon enorm summa men de som har tänkt vara borta flera månader kan med fördel se över utbudet av resekreditkort för att se om det finns andra kort som passar bättre.

Inte ensamma om förändringen

Att ICA nu inför denna kostnad är inte helt oväntat. Under senaste tiden har flera andra kortutgivare lagt på kostnad för just valutapåslag. Här kan exempelvis Hemköp Kreditkort samt Coop Med Mera Betala Efter nämnas. Än så länge har däremot inte Coop Med Mera Mer något påslag vilket gör att det idag är ett av de få kreditkort som varken har kostnad för uttag eller valutapåslag i utlandet. Andra kort som inte har dessa två kostnader är Santander Mitt Kort + samt Forex Visa.