ICA-banken får pris för ”Årets bank”

Varje år brukar tidningen Privata Affärer utse ”Årets Bank”. Detta utifrån flera olika inriktningar. En av de banker som ofta får pris är ICA-banken. Förra året vann de ”Årets Mobilbank” och i år tog de vinsten under kategorin ” Bästa Utlandskortet”.

Motiveringen från juryn var ”Banken som ger valuta för pengarna på utlandsresan” och det är tydligt att de verkligen gör detta. Banken var nämligen helt outstanding mot sina konkurrenter gällande att erbjuda bra kort för de som vill använda kort utomlands. Detta främst på grund av två orsaker, uttagsavgiften samt valutapåslaget.

ICA väljer att inte ta ut någon uttagsavgift om pengar tas ut i annat land. Detta kan exempelvis jämföras med Swedbank som tar 3 % men minst 35 kr om uttag sker utanför EU. En summa som många andra banker tar.

Gällande valutapåslag så har de 0% dvs inte något påslag alls. Det är främst här som de sticker ut ur mängden då det enbart var ett enda annat kort som inte hade något valutapåslag. Detta var Santander. Men eftersom de istället har uttagsavgift på 3% oavsett om det sker inom EU eller utanför EU så var de aldrig någon riktig konkurrent till ICA.

Besök ICA Banken