ICA-banken sänker räntan för privatlån

I och med Riksbanken sänkte reporäntan till 0% förväntade sig många att bankerna skulle följa efter med lägre räntor. Det har också skett i stor utsträckning även om inte alla banker har valt att gå denna väg. Det är tydligast är på boräntorna som i många fall har fallit något. Men ICA-banken har även valt att låta deras ränta för privatlån gå ner något. Från att förut erbjudit 5% i ränta har de nu 4,91%.

Jämför andra privatlån utifrån deras ränta via tabellen nedan.

Hur mycket gör det i skillnad?

ICA-banken erbjuder lån på upp till 350.000kr. En person som lånat denna summa och tidigare hade en ränta på 5% fick då betala en årsränta på 17500. Med den nya räntan betyder det att samma person får betala 17185kr. Det kanske inte upplevs som så stor skillnad men det man ska komma ihåg är att lån på en sådan stort belopp knappast betalas tillbaka på ett år. Det blir en lägre kostnad för låntagaren årligen och mer pengar över som kan läggas på amortering.

Fast – Men rörlig

ICA banken är en av de få aktörer som inte har individuell ränta. Alla som ansöker och blir beviljad lån kommer att få detta till just 4,91%.  Med andra ord vet man vad som väntar. Däremot är deras ränta rörlig i likhet med de allra flesta banker. Den som tar ett lån ska vara föreberedd på att banken kan sänka räntan (eller höja den) under tiden som lånet löper. Däremot kan man lösa lånet i förväg om man anser att banken har för dålig ränta och att man hittat något bättre alternativ.

Besök ICA Banken