Klarna delbetalning

De flesta känner säkerligen till Klarna, It-företaget som erbjuder sina kunder olika betalningslösningar främst inom e-handel. Klarna finns nu lite överallt och är en stor aktör just i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Som kund kan du handla på nätet och betala fakturan i efterhand via Klarna. De marknadsför sig med en slogan som lyder ”Ett smidigare sätt att shoppa”.

Delbetala via Klarna

Klarna lanserade för ett bra tag sen delbetalning, om det är så att du inte kan betala hela beloppet. När du handlar via Klarna får du välja om du ska betala inom 14 dagar, i slutet av månaden eller om ett par månader, beroende på vilken sida du handlar på. Den period du valt att betala fakturan startar direkt när din beställning skickas.

När du beställer kan du välja delbetalning av varorna vilket inte kräver varken kreditanmälan eller registrering och du kan enkelt få översikt över villkoren i kassan innan du genomför köpet.

Snooza dina betalningar

Är det så att ekonomin inte riktigt räcker till någon månad kan du via appen flytta fram dina betalningar genom att förlänga förfallodatumet. Om det är så att du även vill byta betalningsmetod går det också bra att göra direkt i appen. De är väldigt tydliga på sin hemsida om att inga dolda avgifter tillkommer.

Betala av mer

När du är inne i appen och ser dina skulder kan du smidigt välja att betala av mer än det som var överenskommet från början när köpet gjordes. Du kan även välja att lösa hela skulden i förväg, det är helt upp till dig så länge du betalar av den summan som du ska varje månad. Du kommer via appen få ett minimibelopp varje månad som du ska betala, precis som vid ett lån eller liknande.

Klarnas app

För att få full koll på dina köp via Klarna finns det en Klarna-app där du enkelt får översikt över alla dina köp. Du får din faktura samtidigt som din order och du betalar via deras app. I appen får du även exklusiva erbjudanden och översikt över alla butiker som du kan betala via Klarna. Det går kort och gott att göra nästan allt via appen och den ger bättre koll på ekonomin då du kan följa dina betalningar i realtid. Genom att samla alla dina köp på ett ställe har du även full koll på vad och vart du spenderar dina pengar.

Såhär funkar det vid returnering av varor

I grund och botten är det så att du får hem dina varor, testar dem och betalar efteråt. Är det så att du vill returnera någonting, skickar du tillbaka varorna som vanligt och returnerar dem i appen vilket innebär att du endast betalar för det som du behåller utan att behöva vänta på att få pengarna tillbaka.

Samarbetar med flera fysiska butiker

Det finns även en hel del fysiska butiker som nu erbjuder betalning via Klarna, exempelvis Vero Moda, Jack & Jones, Accent, Acne Studios och Åhléns för att nämna några. Det fungerar på ungefär samma sätt, och de olika butikerna har lite olika tillvägagångssätt när man ska betala i självaste butiken. Däremot fungerar köpet via Klarna exakt likadant som om du beställde hem varor online. Allt hamnar i appen och du kan betala av hur du vill.

Såhär gör du

Först och främst behöver du ladda ner Klarnas app som finns tillgänglig i Google Play samt App Store, den är helt och hållet gratis att ladda ner. Efter det behöver du givetvis fylla i lite kontaktinformation och även bekräfta din identitet, och sedan är det bara till att shoppa loss.

Kostnadsfritt Klarnakort

Klarna har utökat sina alternativ och det finns nu möjlighet att få ett kort som är kopplat till Klarna, nämligen ”Klarnakortet”. Det här är ett kostnadsfritt kort både att skaffa och att använda, och det fungerar minst lika bra att använda utomlands som i Sverige. Du använder det genom att koppla det till ditt original-bankkonto, och fungerar överallt där VISA-kort accepteras.

Betala direkt, betala senare, månadsfaktura

Betalar du med ditt kort finns det tre alternativ, betala direkt, betala senare eller betala med månadsfaktura. Väljer du att betala med månadsfaktura samlas dina köp till en faktura som skickas till dig där du betalar klumpsumman innan förfallodatumet. Det ger dig en annan typ av flexibilitet som inte finns med ett vanligt bankkort.

Väljer du att betala senare har du 14 dagar på dig att betala, men det går även att dela upp dessa köp som en delbetalning via appen. Väljer du att betala direkt kommer ditt köp dras från ditt bankkonto inom 1-3 dagar, precis som vilket annat bankkort som helst. När du betalat via ditt kort kommer du få notiser ifrån appen där det står exakt hur mycket du betalat och från vilket ställe, vilket ger dig full kontroll över dina utgifter.