Danske Bank Guld

 • 0,3% Bonus på alla inköp
 • Web Clean Up ingår
 • Rabatt på Preem
 • Betyg 5/10
Till Danske Bank Guld

Danske Bank Gold är ett ”allmänt” kreditkort som har sin fördel i en bonus på 0,3% samt tjänsten Web Clean Up. Med den sistanämnda tjänsten kan man få hjälp om ex. personligt kränkande bilder eller information läggs ut om på internet. Men med detta som kortets fördelar står det sig inte bra mot dess konkurrerande kort.

Nackdelen sitter i hög årsavgift utan att bonusar och rabatter är speciellt stora. Bonusen är dessutom bara en tredjedel så hög som de bättre kreditkorten. Rekommendation – Välj ett annat kort.danske bank gold reklam

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

45 Dagar

Ränta

12,05%

Effektiv ränta 13,48% vid en utnyttjad kredit av 10.000kr över 12 månader. Vid återbetalning måste minst 5% av kreditskulden betalas per månad. Resterande kan, om så önskas, skjutas upp till kommande månader. I detta fall tillkommer räntan.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

419 Kr

Ovanligt hög årsavgift utan att detta tydligt speglar sig bonusar och rabattsystem.

Uttagsavgift

2% men minst 40kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 40kr plus ett valutapåslag på 1,75%

2/5

 

Kredit och korttyp

Korttyp:     MasterCard

Kredit:   50.000kr

Ovanligt låg kredit.

4/5

Ansök om Danske Bank Guld

Bonusar och fördelar

 • MasterCard Priceless

Likt alla kort som från MasterCard ger detta kort tillgång till rabattprogrammet MasterCard Priceless. Här finns stora rabatter och unika erbjudanden från företag i storstäder över hela världen.  I Sverige gäller dessa erbjudanden i Stockholm.

priceless erbjudande

 • Bonus på alla inköp

Vid inköp ges en bonus på 0,3%. Bonusen betalas ut till fonden Danske Invest Horisont Balanserad. Detta förutsatt att det minst är 200kr i bonus.

 • Rabatt på drivmedel

På bemannade Preemstationer ges 15 öre rabatt per liter.

 • Reseförsäkring

Reseförsäkring som bland annat innefattar: Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Olycksfallsfall, Självriskeliminering samt Försening av allmänt färdmedel.

 • Allriskförsäkring

En allriskförsäkring ingår på alla varor som är köpta med kortet och har ett värde på minst 1000kr. Försäkringen gäller i maximalt två år och kan ge ersättning upp till 10.000kr.

 • WebClean

Detta är tjänsten som hjälper dig att få bort oönskat innehåll på internet om dig själv. Det kan handla om falska konton på Twitter eller Facebook ( i ditt namn) eller att bilder på dig används på webbplatser som inte är önskvärda. Även hjälp med hackade E-postadresser kan erbjudas.

Det krävs däremot att materialet strider mot svensk lag alternativt strider mot de användarvillkor på den webbplats det informationen finns.

Fördelarna väger inte tungt…

Danske Bank har flera kreditkort och vissa som fått mycket bra recensioner. Men det gäller inte detta kort. Bonusen på 0,3% är betydligt lägre än många andra bonusprogram. Att sedan pengarna direkt placeras i en förutbestämd fond väger inte till kortets fördel.  Enda tydliga fördelarna är rabatt på drivmedel hos Preem, WebClean och Allriskförsäkring. Men med tanke på att många andra kort har betydligt fler rabatter och förmåner ges en slätstruken femma gällande förmånerna.

5/10

Fördelar med nya generationens MasterCard

Utöver de fördelar som är specifikt knutna till detta kreditkort finns även fördelar att kortet är utgivet i ett samarbete med MasterCard. Ett exempel är MasterCard Priceless (se ovan).

En annan fördel är att MasterCard har interagerat kontaktlösa betalningar med kortet. I de butiker som kontaktlös betalning kan genomföras räcker det med att hålla upp kortet mot kortläsaren för att pengarna ska dras. Det behövs inte någon kod och kortet behöver inte dras i kortläsaren. Därmed går betalningen betydligt snabbare. Detta kan däremot bara genomföras på lägre belopp och en säkerhetsfunktion gör att koden ibland måste användas.

Det går även att sätta regionspärr på kortet. Därmed går det att spärra så att kortet exempelvis enbart går att använda i Sverige. Tack vare den spärren säkerställs att stulet kortnummer inte används för bedrägerier i andra länder.

 

Tillägg

 • Stopservice

I det fall du tappar bort plånboken, telefonen, passet eller andra värdehandlingar räcker det med att ringa ett samtal för att spärra dessa handlingar. Tjänsten gör det därmed mycket enkelt att spärra olika värdehandlingar så att de inte längre kan användas. Hela familjens värdehandlingar kan registreras och spärras.

I denna tjänst ingår även hjälp vid ID-stöld.

Danske Bank Guld passar dig som…

Danske Bank Guld passar dig som är kund hos Danske Bank redan. Det kan vara en fördel att ha hela sin privatekonomi på samma bank eftersom det är lättare att få överblick över allt. Att då ha kreditkortet hos banken gör detta enklare.

Kortet kan även rekommenderas till de som vill ha tjänsten WebCleanup då det är ytterst få kreditkort som har denna tjänst. Samtidigt känns det lite bakvänt att ett kreditkort ska väljas för att man ska få en tjänst som inte har med kreditkortet att göra.

Med tanke på kortets höga årsavgift, låga bonus och svaga utbud av förmåner ges ett slutbetyg på 5.  Danske Bank har däremot ett riktigt bra resekreditkort – Danske Bank MasterCard Platinum. Ett kort som fått 9/10 i betyg. De som vill ha kreditkort hos Danske Bank bör alltså jämföra de olika alternativen.

Slutbetyg 5

Ansök om Coop Med Mera Mer

Sammanfattning

Sammanfattning

Danske Bank har ett flertal kreditkort som vardera har sina fördelar och nackdelar. Danske Bank Guld har inte speciellt stora fördelar. Kortet ger en bonus på 0,3% som sätts in som fondandelar. Det kan jämföras med Re:member som ger 1% i kontanter. Kostnaden för detta kort är även ovanligt högt utan att det tydligt speglar sig i dess fördelar.

Styrkor är att det har en viss bonus och att web-clean-up ingår. Men det är svårt att godkänna så hög årskostnad för så liten bonus. Då får andra kort från Danske Bank betydligt bättre betyg.