Easyliving

 • Fem försäkringar ingår
 • Återbäring via Meniga Rewards
 • Inget valutapåslag
 • Betyg 7/10
Till Easyliving

Easyliving är kreditkortet för dig som vill undvika valutapåslag vid utlandsresor. Andra fördelar är evenemangsförsäkring, förlängd garanti på hemelektronik, shoppingrabatter och leveransförsäkring.

Snabbfakta  – Fördelar

 • Inget valutapåslag
 • Evenemangsförsäkring
 • 1 års förlängd garanti på vitvaror och elektronik
 • Allrisk i 2 år på vitvaror och elektronik
 • Återbäring via Reward-system

Ränta och Räntefria dagar 

Räntefria dagar:

Upp till 56 dagar 

Ränta:

13,95% 

Effektiv ränta på 13,95% om kredit används till 20 000 kr och återbetalas på 12 månader samt 45 dagar räntefri period används.

Om inte hela beloppet betalas med en gång kan man välja att delbetala 1/36 av beloppet. Däremot måste minst 99kr betalas varje månad.  Hur stort belopp som minst måste betalas framgår alltid på fakturan.

4/5

Avgifter:

Årsavgift

195 kr 

Kontantuttag

3% men minst 45 kr 

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 45 kr. Inget valutapåslag

3/5

Mycket bra att kortet inte har valutapåslag – men betyget dras ner av hög uttagsavgift.

Kredit och korttyp

Mastercard

Upp till 100 000 kr

5/5

Ansök om Easyliving

easyliving reklam

Bonus och rabatter

Något bonusprogram finns inte men däremot ett återbäringsprogram via Meniga Rewards. Registrera dig i appen och betala sedan som vanligt i affärerna med ditt kreditkort. Appen känner av vilka affärer du ofta återkommer till och kommer delvis att anpassa rabatter och erbjudanden efter detta.

Försäkringar på Easy Living

 • Allriskförsäkring

Kallas ofta för ”drulleförsäkring” och innebär att försäkringen täcker för oförutsägbara skador. Allrisken på kortet täcker för hemelektronik och hushållsmaskiner (med viss förbehåll). Tappar du TV:n i marken eller råkar spilla läsk i stereon kan alltså försäkringen ge ersättning. Försäkringen kan även användas vid stöld av dessa produkter.

 • Förlängd garanti

När hemelektronik eller vitvaror köps in ingår ett extra år i garantitid. Det är då utöver de år som ingår från återförsäljaren.

 • Leveransförsäkring vid köp online

Om en vara köps online och inte levereras, eller levereras skadad, kan försäkringen nyttjas. I första hand ska du kontakta företaget som skickade varan men vill de inte ersätta kan försäkringen göra detta.

 • Evenemangsförsäkringcollector easyliving kortet

Den som köpt en biljett till ett evenemang och blir sjuk, och därmed inte kan gå, kan få pengarna tillbaka. Försäkringen fungerar därmed som en avbeställningsförsäkring för resor – men i detta fall för evenemang. Försäkringen är utan självrisk.

 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd

Likt alla andra kreditkort har även detta kort en reseförsäkring. Om kortet används när en resa köps ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Bland annat ingår ersättning för försenat bagage samt självriskeliminering på hemförsäkringen om den behöver användas under tiden man är på resa.  

Det är mycket positivt med så många fördelar med kortet. Men här får utgivaren ändå en viss kritik. Det är nämligen omöjligt (?) att hitta tydlig information på hemsidan gällande dessa försäkringar. Vi mailade Collector för att fråga var man kunde läsa om försäkringarna och fick då som svar att detta går att läsa om på ERV.se. Att hänvisa till en extern sida för information om deras produkt ger klara minustecken.

6/10

easyliving reseförsäkring

 

Living passar dig som:

Easy Living passar dig som prioriterar kreditkort utan valutapåslag, säkrare E-handel och enkla betalningslösningar. Med kortet ingår Allrisk, Förlängd garanti, Leveransförsäkring och den lite ovanliga Evenemangsförsäkringen. Därmed rekommenderas kortet även vid inköp av evenemangsbiljetter.

Slutbetyg: 6/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Easy Living är ett kort som ligger på medelnivå.  Fördelarna är  att det är utan valutapåslag samt de extra försäkringsskydd som kortet ger vid onlinehandel. Detta med längre garanti, leveransförsäkring och allriskförsäkring.  Som shoppingkort är det godkänt men frågan är om det inte blir än billigare att shoppa om man får bonuspoäng på det som handlas.