Easyliving

 • Fem försäkringar ingår
 • Välj mellan tre färger
 • Koppla till mobil betalning (Seqr)
 • Betyg 7/10
Till Easyliving

Collector Easy Living är ett av de två kort som Collector erbjuder. Det andra är EasyCard. Bland annat ingår evenemangsförsäkring, förlängd garanti på hemelektronik, shoppingrabatter och leveransförsäkring. Ett bra kort för den som vill ge sig större trygghet vid E-handel. Det är där som kortets stora fördelar finns. Nackdelarna ligger främst på hög uttagsavgift och att kortet inte har något bonussystem.

Ränta och Räntefria dagar 

Räntefria dagar:

Upp till 56 dagar 

Ränta:

13,95% 

Effektiv ränta på 16,85% om kredit används till 10.000 kr och återbetalas på 12 månader.

En ränta under 15% får anses vara klart godkänd.

Om inte hela beloppet betalas med en gång kan man välja att delbetala 1/36 av beloppet. Däremot måste minst 99kr betalas varje månad.  Hur stort belopp som minst måste betalas framgår alltid på fakturan.

4/5

Avgifter:

Årsavgift

195kr 

Kontantuttag

3% men minst 45kr 

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 45kr. Inget valutapåslag

3/5

Kredit och korttyp

MasterCard

Upp till 100.000kr

 Krediten kan sättas individuellt men med en högsta kreditgräns på 100.000 kan de allra flesta klara sig med marginal. Genom att det är ett MasterCard går det att använda över hela världen och ger förmåner via detta företag – ex. Priceless. 

5/5

Ansök om Easyliving

easyliving reklam

Bonus och fördelar

 • Allriskförsäkring

Kallas ofta för ”drulleförsäkring” och innebär att försäkringen täcker för oförutsägbara skador. Allrisken på kortet täcker för hemelektronik och hushållsmaskiner (med viss förbehåll). Tappar man TV:n i marken eller råkar spilla läsk i stereon kan alltså försäkringen ge ersättning. Försäkringen kan även användas vid stöld av dessa produkter.

 • Förlängd garanti

När hemelektronik eller vitvaror köps in ingår extra garantitid. Det är då utöver de år som ingår från återförsäljaren.

 • Leveransförsäkring vid köp online

Om en vara köps online och inte levereras, eller levereras skadad, kan försäkringen nyttjas. I första hand ska man kontakta företaget som skickade varan men vill de inte ersätta kan försäkringen göra detta.

 • Evenemangsförsäkring

Den som köpt en biljett till ett evenemang och blir sjuk, och därmed inte kan gå, kan få pengarna tillbaka. Försäkringen fungerar därmed som en avbeställningsförsäkring för resor – men i detta fall för evenemang. Försäkringen är utan självrisk.

 • collector easyliving kortetVälj färg

Easyliving kreditkort går att få i färgerna rosa, orange och lila

 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd

Likt alla andra kreditkort har även detta kort en reseförsäkring. Om kortet används när en resa köps ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Bland annat ingår ersättning för försenat bagage samt självriskeliminering på hemförsäkringen om den behöver användas under tiden man är på resa.  

Det är mycket positivt med så många fördelar med kortet. Men här får utgivaren ändå en viss kritik. Det är nämligen omöjligt (?) att hitta tydlig information på hemsidan gällande dessa försäkringar. Vi mailade Collector för att fråga var man kunde läsa om försäkringarna och fick då som svar att detta går att läsa om på ERV.se. Att hänvisa till en extern sida för information om deras produkt ger klara minustecken.

Samtliga dessa försäkringar gäller inom en tidsbegränsad period men det går alltså inte att hitta information om detta på hemsidan.

6/10

easyliving reseförsäkring

Övrigt

 • Betalkoll

Betalkoll är en tjänst som Collector erbjuder och som underlättar fakturahanteringen. För att utnyttja tjänsten behöver man inte ha kreditkort från Collector men genom att ha kreditkort samt Betalkoll får man enbart två fakturor per månad. Alla inköp kommer på kreditkortsfakturan och alla papperfakturor kommer att samlas till en faktura via Betalkoll.

Den som har appen tar ett foto av den faktura som kommer i brevlådan. Den skickas sedan till Collector via appen. Den som har E-faktura kan även importera fakturan via PDF till appen och därefter skicka in den. Alla fotade räkningar läggs samman på en enda faktura från Collector som skickas ut kommande månad. De ser till att de fotade fakturorna blir betalda.

Det blir därmed en slags kreditkortslösning på fakturahantering. Fördelarna är därmed samma fördelar som med ett kreditkort. Här samlas alla småkostnader på en faktura, man får minst 30 dagars räntefri tid och kan sedan avgöra om summan ska åtebetalas direkt eller delbetalas (med räntekostnad).

 • easyliving seqeBetala med mobilen

En annan tjänst som förenklar privatekonomin är ”Betala med Mobilen”. Kreditkortet kan kopplas till appen Seqr och vid kassan scannas bara Seqr-koden av och man godkänner beloppet som ska betalas. Alla inköp samlas på en faktura som skickas ut  kommande månad och som man då kan välja att betala till sin helhet eller delbetala under kommande månader (mot räntekostnad).

Living passar dig som:

Easy Living passar dig som prioriterar säkrare E-handel och enkla betalningslösningar. Med kortet ingår Allrisk, Förlängd garanti, Leveransförsäkring och den lite ovanliga Evenemangsförsäkringen. Därmed rekommenderas kortet även vid inköp av evenemangsbiljetter.

Tack vare Seqr och Betalkoll blir betalningarna enklare och smidigare. Av dessa tjänster bör Betalkoll värderas högst då det inte finns många liknande lösningar på marknaden.

Sammantaget passar kortet för de som vill ha alla fördelar med ett kreditkort och vill skapa en enklare och tryggare shopping. Make a Easy Living…

Slutbetyg: 7/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Easy Living är ett kort som ligger på medelnivå. Det har sina fördelar och nackdelar. Fördelarna är de extra försäkringsskydd som kortet ger vid onlinehandel. Detta med längre garanti, leveransförsäkring och allriskförsäkring. Hade kortet även haft ett bonussystem hade det mycket väl kunnat hamnat mycket högt på listan över bästa shoppingkort. Som shoppingkort är det godkänt men frågan är om det inte blir än billigare att shoppa om man får bonuspoäng på det som handlas.