Ecster

 • Bonus på alla inköp
 • Gratis Kreditkort
 • Reseförsäkring
 • Betyg 8/10
Till Ecster

Ecster är ett av de mer okända kreditkorten. Detta beror delvis på att kortet förr hette Multicard och att många snarare känner igen det gamla namnet än det nya. En annan orsak kan vara att kortet inte ”sticker ut” något mot andra kreditkort. Det är helt gratis och ger bonus vilket är dess fördel. Men det finns även andra kreditkort som är gratis och har bonus.  Ett medelkort som får medelbetyg.

ecster appRänta och Räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Ränta

13,82%

Effektiv ränta 18,74% om kredit används på 10.000kr i 12 månader.

Delbetalning

Vid större inköp kan det vara fördelaktigt att välja delbetala summan. Detta för att inte kommande kreditkortsfaktura ska bli allt för hög. Om inköpssumma är över 2000kr erbjuds delbetalningslösning via Ecster. Enda kravet är att man aktiverar delbetalningsalternativet samma månad som inköpet genomförts.

4/5

Avgifter

Årsavgift

0kr

Det är på denna punkt som kortet har sin fördel. Ett gratis kreditkort med bonus.

Kontantuttag

2% men minst 30kr

Kontantuttag i utlandet

2% men minst 30 kr samt valutapåslag på 1,5%.

Väldigt många kreditkort har just dessa kostnader för kontantuttag. Därmed dras inte betyget ner allt för mycket.

4/5

Teckna Ecster

Kredit och Korttyp

Kort: MasterCard

Kredit: 100.000kr

Vid ansökan avgör kreditbolaget vilken kredit som beviljas till personen som ansöker om kortet. Även om man har ansökt om ett större belopp så kan de alltså välja att bevilja en lägre kredit. Förändras den ekonomiska situationen finns möjlighet att höja kreditbeloppet – ända upp till 100.000kr.

5/5

Bonus och fördelar

 • Reseförsäkring

På kortet finns en reseförsäkring som aktiveras om en resa betalas till minst hälften med kortet. Exempelvis ingår ersättning för försenat bagage och läkarkostnader vid olyckshändelse.

 • Poäng på allt

Oavsett vad som handlas med kortet så ges 1 poäng i bonus per krona. De poäng som samlas in används sedan för att köpa produkter i Ecsters poängshop. Poängen kan sparas i upp till två år vilket gör att man kan spara ihop till de dyrare produkterna eller resorna innan poängen växlas in.

Exempel på produkter som går att köpa är:

Presentkort på Elgiganten på 100kr – Kostar 30.000poäng. Det innebär en bonus på 0,3%

SF Biobiljett – Kostar 20.000kr. Det innebär en bonus på ca 0,5%

Som exemplet visar ovan skiljer det sig alltså hur mycket bonus man får beroende på vilken produkt som köps. Generellt kan man däremot räkna med en bonus på ca 0,5% på allt som köps.

ecster bonus

 • Rabatt på hyrbil

Om Ecsterkortet används vid bilhyra hos Europcar ges alltid en viss rabatt. Det går att få upp till 10% rabatt vid varje tillfälle.

 • MasterCard Priceless

Samtliga kort som ges ut i samarbete med MasterCard ger tillgång till MasterCard Priceless. Det är rabatter och erbjudanden som gäller i ett stort antal storstäder runt om i världen. I Sverige gäller dessa rabatter nästan uteslutande i Stockholm. De går att läsa om gällande erbjudanden på Priceless.com vilka främst är inom rese- och upplevelsebranschen.

 • Betala fakturor med kreditkortet (Rabatt hos Betalo)

Har du behov av att skjuta på betalningen av en faktura? Eller kanske delbetala den. Det sker enkelt och säkert genom ett samarbete med betaltjänsten Betalo. Genom Betalo går det att använda sitt Ecsterkort och betala fakturor. Fakturan blir betald och kostnaden läggs på kortet. I och med att kortet har upp till 60 dagars räntefri tid skjuts utgiften upp denna tid.

När sedan kreditkortsskulden ska betalas kan man välja mellan att betala allt eller delbetala (Läs under Ränta-Delbetalning). På detta sätt går det alltså att skapa delbetalning på fakturor där företagen bakom fakturan inte själva accepterar delbetalning.

Kostnaden för Betalo är vanligtvis 1,9% av beloppet men med Ecsterkortet är kostnaden 1%.

 • Tidsbegränsade erbjudanden

Via hemsidan kan man se vilka tidsbegränsade erbjudanden som för tillfället gäller. Ett exempel är ”Kryssa med 20% rabatt” vilket är rabatt på Tallink SiljaLine.

 • Reseförsäkring

Reseförsäkring ingår oavsett vilket kreditkort som väljs på den svenska marknaden. Detta gäller alltså även Ecster. För att reseförsäkringen ska aktiveras krävs att minst halva resan betalats med kortet. Bland annat kan man få ersättning för avbeställd resa vid sjukdom, läkarvård eller försenat bagage.  Reseförsäkringen ges i samarbete med Zurish försäkringsbolag. Exakta villkor för försäkringen kan läsas på hemsidan.

7/10

Ecster passar dig som:

Ecsterkortet passar dig som främst  söker smidiga betalningslösningar. Kortet har visserligen en del rabatter, försäkringar och bonus. Men i jämförelse med andra kort är det inte dessa delar som väger tyngst. Det finns kort med mer rabatter och större bonusar. Bland de kort som är gratis har däremot Ecster en av de bättre betalningslösningarna.

Delbetalning erbjuds på summor över 2000kr. De som vill delbetala fakturor, oavsett storlek, från andra aktörer (ex hyran, hantverkaren osv) kan göra detta med hjälp av Betalo. I likhet med alla andra kreditkort går det även att betala en mindre summa på kreditkortsskulden när fakturan kommer och skjuta upp resterande summa.

Slutbetyg 7

Teckna Ecster
Sammanfattning

Sammanfattning

Gratis kreditkort med bonus – Det kan sammanfatta Ecsters kreditkort och det är också kortets två fördelar. Var än kortet används samlas poäng som kan växlas in mot produkter ur deras shop.

Men är det tillräckligt? Det finns gratiskort som ger återbäring i cash och de som ger stora rabatter på resor. Ecster lägger sig därmed på en medelnivå. Inte bäst – men absolut inte något av de sämre korten heller.