EverydayCard

 • 0,5-2% bonus på alla inköp
 • Reseförsäkringar & Shoppingförsäkringar
 • Avbetala utan ränta i 4 mån
 • Betyg 7/10
Till   EverydayCard

Everyday Card drivs av Nordea Finans och de skriver själva på hemsidan att detta kort är ”ett av marknadens förmånligaste betal & kreditkort”. I likhet med alla kreditkort så handlar det helt och hållet om vilket behov som kortägaren har och vilket köpmönster som finns. Det sista avgör vilket kort som har bäst bonussystem.

Kortet har sin fördel i att det ger bonus på alla inköp (0,5-2%), har både rese- och shoppingförsäkringar och erbjuder rabatter och erbjudanden.

Ett allmänt kreditkort som passar varje dag – A Every Day Card.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

55 Dagar

Ränta

9,55%

Utöver det tillkommer aviavgifter varje månad vilket gör att den effektiva räntan är ca 13% vid använd kredit på 20.000kr

everydaycard delbetalaAvbetala i fyra månader utan ränta

Om inköp ske på över 1000kr i någon av de anslutna E-butikerna ges per automatik en räntefri avbetalningsmöjlighet på 4 månader. Fakturabeloppet delas därmed automatiskt upp på kommande fyra månader. Vilka E-butiker som ingår går att se på hemsidan. Exempel är Bygghemma.se, Ving.se, IKEA.se och Tretti.se

3/5

Avgifter

Årsavgift:

195kr (Gratis första året)

Bland de billigare kreditkorten även om det finns ett par som är helt gratis.

Uttagsavgift

2% men minst 40kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 40kr. Valutapåslag på 1,55% tillkommer

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp:   MasterCard

Kredit:   50.000kr

Ovanligt låg högsta kredit även om de flesta klarar sig på den.

4/5

Teckna EverydayCard

Bonusar och fördelar   everydaycard bonus

 • Bonus på alla inköp (0,5%-2%)

På alla inköp som sker ges en bonus på 0,5% på köpesumman.

På inköp som sker i matvarubutiker eller på bensinstationer ges 1%.

Vid inköp på anslutna butiker ges en bonus på 0,5-2%.

Bonusen betalas ut automatiskt till kontot förutsatt att minst 5 köp har genomförts med kortet under det föregående halvåret.

Om detta kort är lönsamt att ha beror därmed mycket på vilket köpmönster man har. Detta i likhet med alla andra kreditkort och dess bonussystem.

Kortet kan exempelvis ställas mot Re:member More som ger 1% i återbetalning i bonus på allt som köps. Även de betalar ut kontanter.

 • everydaycard reseförsäkringReseförsäkring

Så länge som en resa betalas med kortet till minst 75% ingår en reseförsäkring. Försäkringen innehåller Avbeställningsskydd, Resestart, Missat anslutningsflyg, Bagageförsening, Ansvarsskydd, Olycksfall och Självriskskydd,

 • Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen gäller på hemelektronik och hushållsmaskiner i två år. Detta förutsatt att inköpspriset varit minst 1000kr och att hela inköpet skett med kortet.

 • everydaycard försäkringarLeveransförsäkring

Försäkringen kan ge ersättning om en vara är trasig eller inte ens levererats vid köp över internet. Kvitto krävs och att kortet används till 100% av köpet.

 • Självriskskydd för bärgning och assistans

Om minst 20 liter tankas och sedan betalas med kortet ingår denna försäkring. Försäkringen ger då ersättning för självrisken som kan uppkomma på en bilförsäkring om bärgning eller assistans behövs.

 • Övriga försäkringar

Utöver de ovan nämnda försäkringar ingår även försäkring för Hole-in-One samt mot rån vid kontantuttag.

 • Rabatter och erbjudanden

På hemsidan finns alltid ett flertal erbjudanden från olika samarbetspartners. Några av dessa finns under längre tid medan andra är tydligare tidsbegränsade. Några företag som samarbetar med EverdayCard är Apollo, Interflora, Preem, Best Western, ERV och Tailor Store.

 • 15% på GreatDays

GreatDays är en stor aktör inom upplevelsebranschen. Företaget erbjuder ett stort antal upplevelser över hela landet och bokas dessa med EverydayCard ges 15% rabatt på sortimentet. Kom ihåg att gå via den unika kampanjsidan.

Med tanke att flera upplevelser kostar flera tusen kan det alltså vara lönsamt att teckna detta kort enbart för att komma åt just denna förmån.

 • Rabatt på hotell

På 31 olika hotellanläggningar mellan Skåne och Helsingland erbjuds 20% rabatt. Kortet ger även 100kr rabatt på hotell som anges på hemsidan. Ett lätt sätt att pressa priset på hotellnätterna.

 • MasterCard Priceless

För de som tänkt semestra i Stockholm är ett besök till MasterCards rabattprogram en varm rekommendation. Alla som har ett MasterCard kan se ett stort utbud av rabatter och erbjudanden som gäller i huvudstaden. Programmet heter MasterCard Priceless och innefattar erbjudanden i städer runt om i världen.

Kortet har inte bäst bonus men hög bonus på mat och bensin. Utöver det flera försäkringar och rabatter

8/10

EveryDay Card passar dig som…

EveryDay Card passar dig som inte inte enbart håller dig till en enda matkedja eller en enda bensinkedja. Ett allmänt kreditkort som ger allmänt smarta rabatter. Bonus ges på alla inköp men är högre (1%) på alla butiker inom dessa två branscher. Utöver det går det att få ännu högre bonus hos samarbetspartners. Via hemsidan går det även att hitta ett flertal erbjudanden som gör att man kan spara en hel del.

Försäkringsmässigt får kortet mycket bra betyg med leveransförsäkring, självriskskydd, allriskförsäkring, överfallsförsäkring och reseförsäkring. Det är ett brett utbud som passar för flera olika behov.

Har du inte några specifika åsikter om vilka försäkringar som ska ingå eller var bonus ska ges kan kortet rekommenderas. Det håller överlag hög nivå – utan att specialisera sig på någon punkt.

Slutbetyg 8

Teckna EverydayCard
Sammanfattning

Sammanfattning

Everyday Card är ett brett och allmänt kreditkort. Med det menas att rabatter och bonus ges generellt och inte enbart inom ett visst segment. Bonus fås på alla inköp och betalas sedan ut som kontanter (bra!). Utöver det erbjuds ett stort utbud av rabatter och erbjudanden. Nackdelar? Det finns kostnad för uttag och i utlandet även för valutapåslag. Utöver det är bonusen i genomsnitt 0,5-1%. Det är lägre än ex Coop Med Mera Mer och Re:member More som båda ligger på minst 1%. Däremot är Coops kort främst ett matkreditkort. EveryDay Card är ett allmänt kreditkort och i jämförelse med andra kort i samma segment står det sig relativt bra.