EverydayCard

 • 0,5-2% bonus på alla inköp
 • Reseförsäkringar & Shoppingförsäkringar
 • Avbetala utan ränta i 4 mån
 • Betyg 9,5/10
Till   EverydayCard

Everyday Card har sin fördel i att det ger bonus på alla inköp (0,5-2%), har både rese- och shoppingförsäkringar och erbjuder rabatter och erbjudanden. Ett allmänt kreditkort som passar varje dag – A Every Day Card. Dessutom med ”en av marknadens lägsta räntor”.

Ett av de fem bästa kreditkorten för i princip alla! 

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

55 Dagar

Ränta

9,55%

Utöver det tillkommer aviavgifter varje månad vilket gör att den effektiva räntan är ca 13% vid använd kredit på 20.000kr

everydaycard delbetalaAvbetala i fyra månader utan ränta

Om inköp ske på över 1000kr i någon av de anslutna E-butikerna ges per automatik en räntefri avbetalningsmöjlighet på 4 månader. Fakturabeloppet delas därmed automatiskt upp på kommande fyra månader. Vilka E-butiker som ingår går att se på hemsidan. Exempel är Bygghemma.se, Ving.se, IKEA.se och Tretti.se

3/5

Avgifter

Årsavgift:

195kr (Gratis första året)

Bland de billigare kreditkorten även om det finns ett par som är helt gratis. Bonusen och rabatterna väger snabbt upp årsavgiften.

Uttagsavgift

2% men minst 40kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 40kr. Valutapåslag på 1,55% tillkommer

Inte bästa kortet att använda på resan – Men ett av de bästa att använda hemma i Sverige.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp:   Mastercard

Kredit:   100 000 kr

Ovanligt låg högsta kredit även om de flesta klarar sig på den.

4/5

Teckna EverydayCard

Bonus på Everyday Card

 • Bonus på alla inköp (0,5%-2%)

På alla inköp som sker ges en bonus på 0,5% på köpesumman. På inköp som sker i matvarubutiker eller på bensinstationer ges 1%.  Vid inköp på anslutna butiker ges en bonus på 0,5-2%. Bonusen betalas ut två gånger per till kreditkortskontot.

Det är en hög bonus och detta tillsammans med en rad rabatter (se under kommande rubrik) gör att kortet rekommenderas som vardagskreditkort. Även flera ekonomibloggar lyfter upp detta kreditkort som ”topp 3” för vardagsinköp.

TIPS: Har du medlemskort hos ICA, Coop eller annan butik? Dra medlemskortet och få medlemsbonusen. Betala sedan med detta kreditkort och få ytterligare bonus. Exempelvis kan du få över 2% i bonus om ICA´s medlemskort används tillsammans med Everydaycard.

everydaycard bonus

 

everydaycard bonus

Andra förmåner och rabatter

 • Rabatter och erbjudanden

På hemsidan finns alltid ett flertal erbjudanden från olika samarbetspartners. Några av dessa finns under längre tid medan andra är tydligare tidsbegränsade. Några företag som samarbetar med EverdayCard är Apollo, Interflora, Preem, Best Western, ERV och Tailor Store.

Exempel:

15 öre per liter på Preems bemannade stationer

20 % helgrabatt på Best Western

15 % hos Interflora

15 % hos Greatways

10 % hos Hertz

 

 • MasterCard Priceless

För de som tänkt semestra i Stockholm är ett besök till MasterCards rabattprogram en varm rekommendation. Alla som har ett MasterCard kan se ett stort utbud av rabatter och erbjudanden som gäller i huvudstaden. Programmet heter MasterCard Priceless och innefattar erbjudanden i städer runt om i världen.

 

Försäkringar

 • everydaycard reseförsäkringReseförsäkring

Så länge som en resa betalas med kortet till minst 75% ingår en reseförsäkring. Försäkringen innehåller Avbeställningsskydd, Resestart, Missat anslutningsflyg, Bagageförsening, Ansvarsskydd, Olycksfall och Självriskskydd,

 • Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen gäller på hemelektronik och hushållsmaskiner i två år. Detta förutsatt att inköpspriset varit minst 1000 kr och att hela inköpet skett med kortet.

 • everydaycard försäkringarLeveransförsäkring

Försäkringen kan ge ersättning om en vara är trasig eller inte ens levererats vid köp över internet. Kvitto krävs och att kortet används till 100% av köpet.

 • Självriskskydd för bärgning och assistans

Om minst 20 liter tankas och sedan betalas med kortet ingår denna försäkring. Försäkringen ger då ersättning för självrisken som kan uppkomma på en bilförsäkring om bärgning eller assistans behövs.

Förmåner kring delbetalning

Saldoöverföring innebär att pengar kan föras över från kreditkortet till ditt egna bankkonto. Ett sätt att använda krediten för att exempelvis kunna betala räkningar vid behov.

Betalningsfria månader innebär att du kan välja 2 månader per år då någon betalning inte behöver ske på kreditkortsskulden.

Räntefri delbetalning kan väljas vid inköp hos utvalda nätbutiker, exempelvis Lekmer, Bygghemma, Elgiganten, Ving och IKEA.se. Delbetalningen är upplagd på 4 månader och sker utan ränta eller avgifter.

Delbetalning med ränta. Med en ränta på 9,80 % har Everyday Card en av marknadens bästa kreditkortsräntor.

Med hög bonus, flera rabatter, många försäkringar och flexibilitet kring delbetalning ges ett mycket gott betyg.

10/10

EveryDay Card passar dig som…

EveryDay Card passar dig som gärna betalar med kreditkort i vardagen och uppskattar bonus/rabatter. Bonus ges på alla inköp men är högre (1%) på alla butiker inom drivmedel och livsmedel – vilket ofta är det två stora utgiftsposterna i ett hushåll. Via hemsidan går det även att hitta ett flertal erbjudanden som gör att man kan spara en hel del.

Försäkringsmässigt får kortet mycket bra betyg med leveransförsäkring, självriskskydd, allriskförsäkring, överfallsförsäkring och reseförsäkring. Det är ett brett utbud som passar för flera olika behov.

Slutbetyg 9,5

Teckna EverydayCard
Sammanfattning

Sammanfattning

Everyday Card är ett brett och allmänt kreditkort. Med det menas att rabatter och bonus ges generellt och inte enbart inom ett visst segment. Bonus fås på alla inköp och betalas sedan ut som kontanter (bra!). Utöver det erbjuds ett stort utbud av rabatter och erbjudanden.

Nackdelar? Det finns kostnad för uttag och i utlandet även för valutapåslag.  EveryDay Card är ett allmänt kreditkort och i jämförelse med andra kort i samma segment står det sig riktigt bra.