Hammarbykortet

  • Rabatt på säsongskortet
  • Samla poäng och lös in mot supporterprylar
  • Exklusiva erbjudanden
  • Betyg 7/10
Till Hammarbykortet

hammarby logaHammarbykortet är kreditkortet för alla som älskar Hammarby. Genom kortet stödjer du den klubb som finns i hjärtat samtidigt som den ger en rad fördelar till dig som supporter. Kortets stora fördel ligger i att du som supporter minst sagt får ”valuta för pengarna”. Detta genom rabatt på säsongskortet, poäng på alla inköp som kan växlas till supporterprylar samt unika erbjudanden.

Kan varmt rekommenderas till de som är Hammarbysupporter då kortet ger en rad fördelar och förmåner. De som inte håller på Hammarby bör välja något annat kreditkort.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

54 Dagar

Ränta

16,9%

Vid en utnyttjad kredit på 20.000kr blir den effektiva räntan 18,99%.

Delbetalning

Om köp sker på över 4000kr kan dessa delbetalas med kortet. Ett billigare sätt än att använda sig av dyrare butikskrediter. Det tillkommer inte någon uppläggningsavgift och avbetalningen är helt räntefri. Återbetalning sker då på 6-36 månader. Det enda som tillkommer är en månadskostnad.

Exempel – Köp en TV för 15.000 och delbetala den i 12 månader. Total kostnad för detta blir 900kr dvs. en effektiv ränta på ca 12%

3/5

hammarbykortet samarbete

Avgifter

Årsavgift:

395kr  (Högre än medel) Första året är det gratis.

Uttagsavgift

3% men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

3% men minst 35kr och ett valutapåslag på 1,65%

Kortets nackdel är just dess avgifter.

2/5

Kredit och korttyp

Korttyp: MasterCard

Kredit: 150.000kr

5/5

Ansök om  Hammarbykortet

Bonus och fördelar

  • Poäng på allt som köps in

För varje sjunde krona som kortet används för vid inköp fås en poäng. Dessa poäng kan sedan växlas in mot supporterprylar eller skänkas till ungdomsverksamheten. Exempelvis kan man få en signerad poster för 1000poäng eller en matchtröja för 12000poäng.  Ett eftertraktat paket är VIP-paketet som kostar 17500 poäng. Då bjuds du på mat och dryck och får njuta av en match på VIP-plats.

Det kan upplevas som att det tar lång tid att samla ihop 17500 poäng men den som använder kortet i vardagen gör detta relativt snabbt. En person som betalar med kortet för 14.000kr per månad får 2000poäng per månad. På ett år innebär detta 24.000poäng. De som har kortet, och använder det för vardagliga inköp, kan räkna med en VIP-behandling per år. Ett paket som få annars unnar sig så ofta.

Samtidigt bör man vara noga i val av produkter i poängshopen. För priserna varierar kraftigt. En kortlek kostar 1500poäng och ett VIP-paket (inträde, mat, dryck, VIP-plats) kostar 17500kr. Väljer du 12 kortlekar (marknadsvärde 10-50kr st, totalt 120-600kr) eller en grym fotbollsupplevelse? För en riktig Hammarbyfans kanske valet inte är så svårt. Det bör det inte heller vara med tanke på utväxlingen av bonuspoängen.

hammarbykortet bonusprogram

  • Rabatt på säsongskortet

Kreditkortet ger 200kr rabatt vid inköp av säsongskortet. De som ansöker om ett nytt kreditkort och köper säsongskortet med detta kort får 600kr rabatt. Detta förutsatt att två inköp sedan sker med kortet inom 60 dagar.

hammarbykortet rabatt

  • Exklusiva erbjudanden

Genom kortet ges tillgång till exklusiva erbjudanden som inte andra får ta del av. Det kan vara produkter, upplevelser eller unika rabatter.

  • Reseförsäkring

Detta är en kompletterande reseförsäkring till den reseförsäkring som alltid ingår i en hemförsäkring. Därmed ges alltså ett större skydd. Det som ingår är Resestartsskydd, Självriskskydd, Hole-in-One-försäkring, Olycksfallsskydd, Ersättning vid missat anslutningsflyg, Försenat allmänt färdmedel, Flygbolagskonkurs och Försenat bagage. Utöver detta även Avbeställningsskydd.

  • Betalningsfria månader

Under en 12-månaders period får kortägaren välja två betalningsfria månader. Detta förutsatt att de inte ligger efter varandra. Under denna månad måste alltså inte en krona betalas på kreditskulden. Däremot läggs som vanligt ränta på den innevarande skulden.

  • Priceless MasterCard

Hammarbykortet är ett samarbete med MasterCard vilket gör att kortägare får tillgång till MasterCard Priceless. Rabatter och erbjudanden i stora städer över hela världen, ex Stockholm. Läs mer om Priceless.

Överlag bra kort med unika förmåner. Däremot är poängsystemet något snålt. Det krävs att man handlar för 10,500kr för att man ska få en kortlek i bonus. Vanligtvis brukar kreditkort med bonus i egen shop ge bättre utväxling på poängen. Men samtidigt ger kortet förmåner som är svåra att nå på annat sätt

7/10

Tillval

Några extra försäkringstillval har inte hittats.

Hammarbykortet passar dig som…

Hammarbykortet passar dig som är en riktig Hammarbyfans. Redan när årskortet köps får man första rabatten, 200kr på årskortet. Första året med kortet ges hela 600kr rabatt vilket är mer än årsavgiften på kortet. Under året samlas sedan poäng på allt som köps med kortet. Poäng som kan användas för att köpa supportersaker, VIP-biljetter eller liknande. Som kortägare får man även ta del av unika erbjudanden som är exklusiva för personer med Hammarbykortet.

Kortet har högre årsavgift än vad som är medelnivå på kreditkort. Men samtidigt ges ett stort antal förmåner vilket gör att Hammarbyfans med lätthet tjänar på att ha kortet. Så länge man alltid betalar hela fakturabeloppet varje månad och är noga med att inte göra kontantuttag kostar kortet maximalt 395kr per år. En summa man tjänar in direkt på bonusar, rabatter och erbjudanden. I allafall om man älskar Hammarby.

Slutbetyg 7

Ansök om  Hammarbykortet
Sammanfattning

Sammanfattning

Det finns många sätt att stödja det lag man älskar. För Hammarbyfans är Hammarbykortet en väg. Ett kreditkort som ger dig som supporter en rad fördelar och förmåner. Samla poäng på alla inköp och byt in mot VIP-biljetter, supporterprylar eller ge dem till ungdomsfotbollen. Få rabatt på säsongskortet och ta del av specialerbjudanden.

Nackdelen är att kortet har en årsavgift på 395kr samt uttagsavgift både i Sverige och i utlandet. Men en riktigt Hammarby fans kommer absolut att tjäna på bonussystemet ändå.