Länsförsäkringars Kreditkort

 • Rabatt hos SIBA
 • Regionsspärr
 • Köpskydd
 • Betyg 7/10
Till Länsförsäkringars Kreditkort

Länsförsäkringar är en komplett bank som erbjuder de tjänster som privatpersoner behöver för en enkel ekonomisk vardag. Bland annat har de sparande, försäkringar, lån och kort.

De som har Länsförsäkringar som bank kan med fördel välja deras kreditkort. Detta utifrån att man får alla tjänster på ett och samma ställe. Kortet har även en del rabatter som kan vara fördelaktiga. Nackdelen är däremot att det inte har något bonussystem och att antalet förmåner är relativt få.

Jämför andra kreditkort på marknaden via tabellen nedan.

Ränta och räntefria dagar

Ränta:

11,30%

Om en kredit utnyttjas på 10.0000kr under 12 månader blir den effektiva räntan 16,15% vilket gör att de hamnar på en medelnivå.

Räntefria dagar:

50 Dagar

De inköp som sker med kortet sammanställs på en månadsfaktura. Kortägaren kan betala hela denna summa eller delbetala den. Den minsta summa som måste betalas varje månad är däremot 5% av utnyttjad kredit. De som utnyttjat 30.000 kr behöver alltså som minst betala 1500 kr. Som minst måste 150 kr betalas varje månad.  Den del som inte återbetalas uppkommer det räntekostnad på.

4/5

länsförsäkringar kreditkortAvgifter

Årsavgift

195kr

Årsavgiften är låg men det finns ett flertal kort som är ännu billigare som dessutom har mer förmåner.

Kontantuttag

0 kr

Detta är en fördel då flera kort har en avgift på minst 35kr för kontantuttag

Kontantuttag i utlandet (utanför EU)

1,5% men minst 35kr plus valutapåslag på 1,5%

Det är därmed inte ett kort som är bäst att ha med på resan. I alla fall inte om ett flertal kontantuttag kommer ske eller om man kommer att köpa för stora summor under resan.

3/5

Teckna LF-kreditkort

Kredit och kortutgivare

Korttyp: VISA

Kredit: 50.000 kr

Det är ytterst liten skillnad på VISA och MasterCard då bägge korten kan användas över hela världen. Det är däremot något fler kreditkort i Sverige som är kopplade till MasterCard än Visa.

Krediten på 50.000 kr och bör räcka för de flesta även om den är lägre än hos många andra kort.

4/5

Bonus och fördelar

 • länsförsäkringar reseskyddReseförsäkring

I det fall som en resa är betald till minst 75% med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen aktiveras även om resan betalats från ett konto hos Länsförsäkringar. Denna försäkring innehåller bland annat Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Självriskreducering samt Olycksfallsförsäkring.

Reseförsäkringen gäller för de familjemedlemmar som är bokförda på samma folkbokföringsadress som kortägaren. Den gäller även för barn, under 18år, om de bor på en annan adress.

 • Regionsspärr

För att minska risken för kortbedrägeri kan man regionsspärra detta kort (i likhet med många andra kreditkort). Det går exempelvis att spärra så att kortet inte går att använda utomlands eller på internet. Det är mycket enkelt att slå av/på spärren vilket kan ske när man själv vill handla online.

 • Minst 10% hos Avis

Om kortet används vid hyra av hyrbil hos Avis ges automatiskt 10% rabatt.  Väljer man att boka Early Booker går det att få upp till 30% rabatt.

Om kortägaren även har bilförsäkring hos Länsförsäkring ges ytterligare en förmån. Om den egna bilen går sönder och man behöver hyra ersättningsbil sker en gratis uppgradering hos Avis.

 • Rabatter hos SIBA

Många av de förmåner som kreditkort ger går att hitta hos många andra kreditkort. Så är det exempelvis med reseförsäkring, regionspärr och rabatt på hyrbil som nämns ovan. Men med ”Rabatt hos Siba” är de relativt unika. Det är det mycket få kort som erbjuder. Däremot är det inte helt enkelt att få veta vad man kan få för rabatter.

För att få veta vilka rabatter som är gällande måste man ta sig till ett SIBA-varuhus och visa upp sitt kort. En säljare visar då vilka varor man kan få rabatt på  – vilket kan vara upp till 25% rabatt.

 • Rabatt hos Kidde Sweden

Via Länsförsäkringarnas webbshop kan man köpa rabatterade produkter från Kidde Sweden. Företaget säljer ett flertal olika brandskyddsprodukter.

 • Köpskydd

Köpskydd är en försäkring som kan användas om en vara inte levereras, om den är trasig vid leverans eller om liknande problem uppstår. I första hand ska man vända sig till företag som sålt varan. Men om man inte kan komma överens kan denna försäkring ge ersättning. Någon övre beloppsgräns finns inte för försäkringen.

6/10

länsförsäkringar idskyddExtra tillägg

 • Spärrservice

Genom ett samarbete med Svenska Stöldskyddsföreningen erbjuds SpärrService som ett tillägg till kreditkortet. Spärrservice innebär att man kan spärra ett flertal värdehandlingar genom att ringa ett enda nummer. Tjänsten används bland annat om man tappat bort passet, ID-kortet eller telefonen. Istället för att själv behöva ringa olika banker, Polisen och Skatteverket sköter de all kontakt. Priset är 248kr per år istället för 275kr.

7/10

Kreditkort från Länsförsäkringar passar dig som…

Länsförsäkringars kreditkort passar dig som är kund hos Länsförsäkringar. Det gör att du har alla banktjänster på ett och samma ställe och därmed kan skapa dig en snabb överblick över kortet och andra konton.

Kortets fördelar ligger i rabatt hos Siba, Köpskydd och rabatt hos Avis. De som ofta handlar hos SIBA bör däremot fundera på om inte Sibas egna kreditkort kan vara ett bättre alternativ.

Teckna LF-kreditkort

Sammanfattning

Sammanfattning

I likhet med alla banker så har Länsförsäkringar ett kreditkort. Men i likhet med de större bankerna så är förmånerna ”svaga”. Man kan få rabatt på SIBA – men måste då åka dit för att få veta vad. Man kan även få rabatt på hyrbil – vilket extremt många kreditkort ger.

Kortet erbjuder den frihet som kreditkort ger med räntefri period och möjlighet till avbetalning under längre tid. Men förmånsmässigt ligger de på medelnivå till strax under medelnivå.