Mitt Kort Plus

 • Betala räkningar med kreditkortet (Gratis)
 • Rabatt på hotell
 • Hjälp vid ID-stöld
 • Betyg 6/10
Till Mitt Kort Plus

Santander Consumer Bank har flera olika kreditkort som vardera vänder sig till olika kundgrupper. Mitt Kort Plus är kreditkortet med ”extra många förmåner”. Ett kort som, enligt dem själva, passar för de som gillar att resa eller shoppa.Men ett kort till resan är det inte med tanke på uttagsavgifter.

Fördelen ligger i att tjänsten Betalo är gratis och att man därmed kan betala fakturor med kortet.

Däremot har inte kortet någon bonusfunktion och har sämre fördelar mot många andra resekreditkort. Är det shoppingkreditkort som eftersöks så har de även bättre alternativ i Mitt Kort Trygga Köp.

Det är ett okej allmänt kreditkort men de som vill resa mycket eller shoppa mycket kan med fördel se på andra alternativ. Företaget lovar ”extra många förmåner” men så många extra förmåner mot andra kort finns inte.

mittkort plus reklam

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Bland de bästa.

Ränta

14,95%. Någon avi- eller administrationsavgift tillkommer inte

Medelränta

3/5

Avgifter

Årsavgift:

195kr

Uttagsavgift

3% men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

3% men minst 35kr. Inget valutapåslag

Att de inte har något valutapåslag är bra. Men det är inte den kostnaden som är störst. Vanligtvis är det uttagsavgiften som blir dyrast för kortägaren. Så någon stor fördel ges inte kortet på grund av denna fördel.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp:  MasterCard

Kredit:  100.000kr

5/5

Läs mer om kreditkort här

Bonusar och fördelar

 • mitt kort tygga köp betaloGratis Betalo

Betalo är internettjänsten som gör det enkelt att betala sina räknar med kreditkortet. Fördelen är att man därmed får alla sina kostnader på en och samma faktura – kreditkortsfakturan. Utöver det är det en trygghet i det fall som man inte har råd att betala en faktura en månad. Genom att betala med kortet skjuts betalningen upp i upp till 60 dagar.

 • Reseförsäkring:

Likt nästan alla kreditkort har även Mitt Kort Plus en reseförsäkring. Bland annat ingår Avbeställningsskydd, Självriskeliminering, Bagageförsening, Olycksfallsförsäkring och Försening av färdmedel.

För att reseförsäkringen ska gälla måste minst 75% av resan betalas med kortet. Reseförsäkringen gäller då inte bara för kortägaren utan även för make/maka, sambo samt barn som bor hemma (under 23 år). Detta oavsett om de reser tillsammans med kortägare eller på egen hand.

mittkort plus fördelar

 • Jade Hotell

Få mellan 10% och 60% rabatt på hotellrum på Jade Hotell över hela världen.

 • Min Shop

Alla som har ett kort från Santander har tillgång till Min Shop. Det är en webshop online som erbjuder upp till 60% rabatt på flera större varumärken. Allt som handlas via shoppen betalas med kortet och har därmed upp till 60 dagars räntefri betalning.

 • ID-stöld

Vid en ID-stöld är det tryggt att få hjälp av de som kan hantera situationen på bästa sätt. På kortet ingår försäkringen ”ID-stöld” som ger både praktisk och juridisk hjälp för att minimera skadan. Sammanlagt kan ersättning ges upp till 100.000kr.

 • Priceless

MasterCard ett rabattprogram som heter MasterCard Priceless. Alla som har ett kort från MasterCard får tillgång till detta rabattprogram. Det ger rabatter på reserelaterade tjänster och produkter i flera stora städer över hela världen. I Sverige gäller dessa erbjudanden i Stockholm.

Ser man till kortets bonusar och fördelar så är det inte mycket som ”sticker ut”. Att betala sina fakturor gratis på Betalo är relativt ovanligt men med rabatten hos Jade hotell och ”Min Shop” är inte tillräckligt för att konkurrera med liknande kreditkort. Dessutom finns ingen bonus eller tydligt rabattsystem.

5/10

Tillägg:

 • mitt kort trygga köp säkraKreditskydd

Sjukdom eller arbetslöshet kan komma helt oväntat och därmed blir inkomsten betydligt mindre än tidigare. Detta kan skapa en situation då det blir svårt att betala kreditskulden på kortet. För att undvika denna situation kan försäkringstillägget ”Kreditskydd” tecknas. Det är en försäkring som kan ge ersättning vid sjukdom, sjukhusvistelse, ofrivillig arbetslöshet och dödsfall.

Försäkringen betalar kostnaden för kortet i två månader om inkomsten plötsligt skulle falla av ovan nämnda orsaker. Om personen fortfarande har lägre/ingen inkomst den tredje månaden blir hela skulden löst. Vid dödsfall betalas hela skulden direkt.

Kostnaden är 1% av innevarande skuld varje månad.

Kom ihåg att försäkringen inte gäller vid exempelvis vissa sjukdomar, vid egen uppsägning eller självförvållad skada. Läs alltid igenom försäkringsavtalet innan försäkringen tecknas.

Mitt kort Plus passar dig som…

Mitt Kort Plus passar dig som söker ett allmänt kreditkort som fungerar utmärkt att betala räkningar med. Kortet har resefördelar men är inte ett uttalat resekreditkort. Det syns bland annat på att det är uttagsavgifter utomlands. Det har även vissa shoppingfördelar men är inte tydligt ett shoppingkreditkort.

De två unika fördelarna är istället att det är gratis att betala via Betalo och att ID-skydd ingår. Via Betalo går det att betala räkningar med kortet. Därmed samlar man alla räkningar på samma ställe och får även 60 dagars räntefri tid på betalningen.

ID-skydd är även en fördel då det är ytterst få kreditkort som har att denna tjänst ingår.

Slutbetyg: 6

Läs mer om kreditkort här
Sammanfattning

Sammanfattning

Santander marknadsför kreditkortet Mitt Kort Plus med att det är ”kortet med extra många förmåner och ett kort för de som vill resa eller shoppa”. Det är sant att det är extra många förmåner – i alla fall i jämförelse med de andre korten från Santander.

Däremot kanske de satsar för brett. Det finns bättre resekreditkort och det finns bättre renodlade shoppingkort. Här är det lite av varje vilket gör att det snarare kan sägas vara ett allmänt kreditkort – utan bonus.

Når helt enkelt inte hela vägen fram.