MQ MasterCard

  • Få bonus överallt
  • Rabatter och högre bonus hos MQ
  • Reseförsäkring
  • Betyg 6/10
Till MQ MasterCard

mq logaAtt vara medlem i MQ´s kundklubb ger en rad fördelar. Det ger bonus, rabatter och unika erbjudanden. Men genom att ha MQ kreditkort maximeras fördelarna hos klädföretaget. Alla inköp som sker med kreditkortet ger bonuspoäng. Dessa växlas sedan in till varor i butiken. Dessutom fås fler poäng med kreditkortet än med bara medlemskortet.

Kreditkortet rekommenderas för de som tycker om att handla på MQ. I annat fall finns absolut ingen rekommendation alls. Då finns det betydligt bättre alternativ.

Dess nackdel ligger i den höga räntan. Men den som betalar i tid behöver aldrig betala någon ränta.

mq mastercard fördelar

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Bland de bästa korten på denna punkt.

Ränta

17,7%

När sedan avi- och administrationskostnaderna läggs på blir räntan onödigt hög. Den effektiva ränta baserat på en kredit på 10.000kr per månad blir 26,02%. Kreditkort med ränta över 20% är högt. En effektiv ränta på över 25% är mycket högt.

Det finns fördelar med kreditkort så som att hela månadens köp samlas på en faktura och att bonus ofta ges. Man kan även välja att skjuta upp betalningen men detta bör alltså inte ske med detta kort på grund av den mycket höga räntan.

2/5

Avgifter

Årsavgift:

500kr – Som återbetalas med check på MQ

Uttagsavgift

2% men minst 30kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 30kr samt ett valutapåslag på 1,5% 

I jämförelse med andra kreditkort får MQ medelbetyg på denna punkt. Det finns ett mycket stort antal kort som har uttagsavgift på denna nivå. Men det finns även kort helt utan uttagsavgifter och årsavgifter.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp:  MasterCard

Kredit: 80.000kr

En ovanlig kreditnivå men ändå så pass hög att de flesta klarar sig med den.

5/5

Ansök om MQ MasterCard

Bonusar

  • Bonus på alla inköp

Oavsett var man handlar fås 1 poäng per 10kr. Dessa poäng växlas sedan in till värdecheckar som kan användas på MQ. För de som ofta handlar på MQ finns alltså en fördel att poäng samlas oavsett när eller kortet används.

  • Mer poäng hos MQ

Den som är medlem (gratis) hos MQ får alltid bonuspoäng på inköpen. Men den som betalar med MQ kreditkortet får 10% mer i poäng. När en vanlig medlem får 100poäng får alltså kreditkortsägaren 110 poäng.

Poängen avgör även hur mycket medlemskapet blir värt.

BAS – 4% i bonus på alla inköp

SILVER (2500-7999poäng) – 4% i bonus, Fri frakt, Större värdecheckar m.m.

GULD (över 8000poäng) – 4% i bonus upp till 7999poäng. Sedan 8% i bonus. Fri frakt, Större värdecheckar m.m.

Fördelen med kortet blir därmed både att man får 10% mer poäng vid köp hos MQ samt att poängen samlas ihop snabbt och därmed gör att kortägaren når GULD relativt snabbt. Detta i sig ger ännu billigare kläder på MQ.

  • MasterCard Priceless

Alla kort som är utgivna i samarbete med MasterCard ger tillgång till MasterCard Priceless. Ett program med rabatter och erbjudanden som gäller i Stockholm och en rad större städer världen över. Det är då främst rese- och upplevelseinriktade fördelar.

I vissa fall räcker det med att betala med kortet för att rabatten ska aktiveras. I andra fall måste man ange en kod eller gå via Priceless hemsida. Gällande erbjudanden och rabatter hittas på Priceless.com

  • Reseförsäkring

I likhet med i stort sett alla kreditkort har även detta kort en reseförsäkring. Det som ingår i reseförsäkringen är bland annat: Avbeställningsskydd, Försening av allmänt färdmedel, Självriskeliminering på hem- och bilförsäkringen, Olycksfall, Självriskreducering för hyrbil/vespa.

Det krävs att minst halva resan är betald med kortet för att reseförsäkringen ska aktiveras.

Bra förmåner?

Sammanfattningsvis kan sägas att det finns fördel med MQ Kreditkort. Det är en stor fördel för de som ofta handlar på MQ. Med kreditkortet samlas poäng som gör inköpet billigare på denna butik. Kortet gör även att man snabbare klättrar i bonusstegen. Men ska det vara ett shoppingkreditkort och få bra betyg så krävs även shoppingförsäkringar eller fler unika rabatter knutna till just kreditkortet.

I och med att poäng ges på allt som handlas samlas dessa ihop under året till en kupong som sedan växlas in mot varor på MQ.

MQ MasterCard passar dig som:

MQ MasterCard passar dig som handlar en hel del på MQ. Bonussystemet är fördelaktigt och ger en hel del rabatt i längden. Bonus ges även på inköp som sker i andra butiker. En bonus som omvandlas till poäng hos MQ.  Därmed ger kreditkortet inte bara flexibel betalning och överblick på månadens inköp utan även bonusar på MQ.

Kortet har även MasterCard Priceless och reseförsäkring men detta är något som delas med väldigt många kreditkort och kan inte ses som någon specifik fördel med detta kort.

De som shoppar i många olika butiker bör istället välja ett annat shoppingkort.

6/10

Slutbetyg: 6

Ansök om MQ MasterCard
Sammanfattning

Sammanfattning

MQ är inte bara ett shoppingkreditkort. Det är ett smalt shoppingkreditkort. Så fort kortet används för köp ges poäng och om inköp sker på MQ fås extra många poäng. Det gör att man snabbt går uppåt i rabattrappan och får ännu bättre erbjudanden.

Nackdelen är att kortet enbart fokuserar på MQ, har hög ränta och saknar klassiska försäkringar som shoppingkreditkort brukar ha. Men för de som ofta handlar på MQ kan detta absolut vara en fördel.