SAS Eurobonus World

  • Poäng på allt som handlas
  • Välkomstbonus
  • Betalningsfria månader
  • Betyg 6/10
Till SAS Eurobonus World

”Allt du behöver i ett kort”

Så står det på hemsidan som marknadsför detta kreditkort. Självklart beror det på vad var och en behöver men det är svårt att se fördelarna med detta kreditkort. Utöver de fördelar som alla kreditkort har, så som reseförsäkring och möjlighet att samla alla inköp på en faktura, så finns enbart fördelen med att samla Extrapoäng till  Eurobonus.

För varje 100kr som kortet används ges 10 poäng. Men det går att få betydligt mer med andra kort.

Kortet har en enda fördel och det är just att man får bonus. Men i och med att större bonus kan fås på bättre kort så är detta inte någon speciell fördel. Läs mer under ”Bonus”

Ränta och räntefria dagar

sas eurobonus world reklamRäntefria dagar

60 Dagar

Bland de bästa kreditkorten på denna punkt

Ränta

15,48%

Effektiv ränta är 16,67% om kredit utnyttjas på 40.000 kr under 12 månader

Medelhög ränta

När fakturan kommer kan man välja att betala hela eller delar av beloppet. Som minst måste däremot 3% av skulden betalas. Om man inte väljer att betala hela skulden uppstår räntekostnaden.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

395kr  Halva priset första året

Uttagsavgift

3% men minst 40kr

Uttagsavgift i utlandet

3% men minst 40kr och ett valutapåslag på 2%

Det finns många kreditkort med avgift för uttag samt med valutapåslag. Att ett tydligt resekreditkort har dessa kostnader är däremot inte till dess fördel. Sådana kreditkort ska främst främja resenärer vilket inte sker i detta fall.

2/5

Kredit och korttyp

Korttyp:    MasterCard

Kredit:   200.000kr

5/5

Att erbjuda en kredit ända upp till 200.000kr är mycket bra. Det är få kort som har över 100.000kr i gräns. Nu är det visserligen svårt att få den höga krediten då kreditnivån sätts individuellt. Men det är ändå en fördel att möjligheten finns där.

Ansök om SAS Eurobonus World

sas eurobonus world alla fördelar

Bonusar och fördelar

  • MasterCard Priceless

Då SAS Eurobonus World är kopplat mot MasterCard ingår det inträde till rabattprogrammet MasterCard Priceless. Här finns rabatter och erbjudanden till mängder av samarbetspartners till MasterCard. Dessa gäller i ett stort antal storstäder i världen – däribland Stockholm. Då rabatterna i Sverige enbart gäller i Stockholm kallas ibland rabattsystemet även Priceless Stockholm.

  • Poäng på alla inköp

Vid alla inköp ges Extrapoäng. Det krävs att man handlar för 100kr för att få 10 poäng.

Poängen kan sedan växlas in i SAS Eurobonus Shop mot exempelvis billigare flygbiljetter.

Ett bra sätt att samla poäng som sänker resekostnaden? Inte självklart. Orsaken är att detta kort ger 10 poäng per 100kr. Detta kan då jämföras med SAS Eurobonus American Express (kostar 4000kr) som ger 20 poäng per hundring eller Skandias Kreditkort (kostar 0kr) som ger 10poäng per 100kr plus extra poäng beroende på hur många tjänster som finns hos Skandia. Dessa två rekommenderas därmed istället.   sas eurobonus world rabatter

  • Välkomstbonus

När kortet tecknas fås 4000 Extrapoäng. Detta förutsatt att kortet används för betalning minst tre gånger under de första 30 dagarna efter att kortet beviljats.

  • Billigare första år

Detta kreditkort kostar 395kr per år men första året får man kortet för halva priset. Det är visserligen bra att man får rabatt första året men i jämförelse med många andra kreditkort är rabatten låg. Det finns ett stort antal kreditkort som bjuder på årsavgiften första året.

  • Erbjudanden

På hemsidan presenteras olika erbjudanden över året. Dessa kan alltså ändras över tid så det kan finnas en fördel att titta på vilka som är aktiva när en resa ska bokas. För det är just främst reserelaterade förmåner som går att få med kortet. Ett exempel från 2016 är ”Få rabatt på bonusresan”. Det innebar att man fick 50% poängrabatt när poäng användes för att köpa en resa. På barnbiljetterna gavs även ytterligare 50% rabatt.

Detta är ett typiskt erbjudande då SAS främst premierar kortägare som väljer att flyga med detta flygbolag.

  • Betalningsfria månader

Under ett kalenderår kan två betalningsfria månader väljas. Dessa får däremot inte ligga efter varandra. Under dessa månader behöver inte kortägaren betala något alls på skulden. Hela skulden, ränta och eventuella avgifter skjuts därmed till kommande månad.

Bonus och fördelar väger inte tungt här. Det enda som är kortets fördel är att det ger poäng på allt som köps in. Men det finns flera kort som ger bättre utväxling. Det är inte dålig bonus – men den går att få bättre via andra kreditkort.

5/10

SAS Eurobonus World passar dig som…

SAS Eurobonus World passar dig som vill samla SAS Eurobonuspoäng och därmed få billigare flygresor med SAS. Detta med ett enkelt kort utan speciellt många andra förmåner.  Kortet har visserligen fördel i att man kan få två betalningsfria månader varje år samt att tillgång ges till MasterCard Priceless. Men det som gör att kortet är lite unikt är att bonuspoäng samlas, detta även om det finns flera andra kort med samma funktion. Ett exempel är Skandias kreditkort som är gratis och ger mer poäng än detta kort.

Slutbetyg: 6

Ansök om SAS Eurobonus World
Sammanfattning

Sammanfattning

Att samla poäng till SAS Eurobonus kan vara ett bra sätt att få ner kostnaden för flygbiljetter. Men detta samlande kan göras betydligt mer effektivt än med detta kort. I och med att fördelen med kortet därmed försvinner något faller även betyget. SAS Eurobonus American Express Elite kostar 4000kr per år och ger 20 poäng per 100kr Skandias Kreditkort kostar ingenting och ger 10poäng per 100kr plus extrapoäng för olika tjänster på banken.