Shell MasterCard

 • Ingen årsavgift
 • 0,5% bonus på alla inköp
 • Extra rabatter  och bonusar på Shell
 • Betyg 7/10
Till Shell MasterCard

Med Shells kreditkort blir tankningen både enklare och billigare. Den stora fördelen är att kortet är gratis och ändå ger bonus på alla inköp. Utöver det även en mycket hög ränta på insatt kapital på kortet. Bonusen betalas även ut kontant vilket gör att man inte blir bunden till just Shell för att få ut bonusen.

Gratis kort – Bonus på alla inköp – Hög inlåningsränta. Tre fördelar som gör att kortet står sig mycket stark mot andra bensinkort.

shell fördelar

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

30  dagar

 

Ränta

18,00 %

Medelräntan på kreditkort är ca 15% så Shells kreditkort ligger på medel eller något över medel.

Inlåningsränta

Få 2 % på insatt medel. Mycket hög insättningsränta! Däremot går det enbart att få ränta på 15 000 kr per kort.

4/5

shell delbetalning

Avgifter

Årsavgift:

0 kr

Gratis bensinkort som ger rabatter, bonus och försäkringar.

 

shell gratis kreditkort

Uttagsavgift

2% men minst 35 kr

Många kreditkort har exakt denna kostnad för kontantuttag. Men vissa har tagit bort kostnaden helt. Här ligger Shell på medelnivå.

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 35 kr samt ett valutapåslag på 1,5 %

Shells kreditkort är inte i första hand ett resekreditkort. Detta märks på denna punkt och att deras reseförsäkring ligger på ”medelnivå”.

3/5

Ansök om Shell MasterCard

Kredit och korttyp

Korttyp: Mastercard

Kredit: 5000 – 100 000 kr

När ansökan skickas in för kortet får önskad kredit uppges. Däremot kan företaget bevilja kortansökan men till en lägre gräns på kortet.

5/5

Bonusar och Rabatter

 • Bensinrabatt hos Shell

När kortet används för inköp av bensin på bemannade stationer ges 15 öre i rabatt för varje liter. Om man räknar med ett bensinpris på 15 kr är rabatten 1%.

shell rabatt på bensin

 • 0,5% rabatt på allt som köps

Oavsett var kortet används ges en återbäring på 0,5 % på inköpssumman. Detta är bonus som återbetalas som kontanter vilket är en fördel. Många andra kort som ger bonus kräver att bonusen måste växlas in hos just dem men detta gäller alltså inte hos Shell. Denna rabatt ges däremot inte vid inköp av produkter hos Shells konkurrenter. Det gäller ej heller för drivmedel hos Shell då det då är bonusen ovan som gäller.

 • Bonuspumpen

Bonuspumpen är ett bonusprogram  som ger bonus beroende på hur mycket man tankar under en månad. Detta är alltså utöver ordinarie rabatt.

Guld – Tanka över 100 liter och få 50 kr rabatt på valfri produkt

Silver – Tanka 50-99 liter och och få 35 kr rabatt på valfri produkt

Brons – Tanka 30-49 liter och och få 23 kr rabatt på valfri produkt

shell bonuspumpen

 • Hög inlåningsränta

År 2020 var inlåningsräntan på kortet 2,0%. Det betyder att kortet ger ca dubbelt så hög ränta som vanliga bankkonton. Kontot omfattas av statlig insättningsgaranti men det är enbart möjligt att ha 15 000 kr på kortet.

 • shell mastercard tanka felReseförsäkring

Om en resa betalas minst 75% med kortet utnyttjas automatiskt kortets reseförsäkring. Exempel är följande:

 • Avbeställningsskydd – 15 000 kr per person/45 000 kr per kort
 • Försening av allmänt färdmedel – upp till 1000 kr per person
 • Självriskskydd vid utlandsresa – 10 000 kr per kort
 • Tankning av fel bränsle – 3000 kr/skada

Reseförsäkringen är ett samarbete mellan Shell och ERV försäkringsbolag.

 • Betala räkningarna med kortet

Genom att samarbeta med betaltjänsten Betalo går det att betala räkningar med kreditkortet. Du kan exempelvis betala hyresavier, telefonräkningar m.m med kortet och därmed få ca 30 dagars räntefri period.

Den som har för lite pengar en månad kan lägga över fakturorna på kortet och därmed skjuta på betalningen. Det går även att på detta sätt delbetala fakturorna. Men i detta fall kommer det uppkomma en räntekostnad. Detta gäller alltså om man väljer att inte betala hela kreditkortsskulden när fakturan skickas ut.

 • Priceless

I likhet med alla andra kort som är anslutna till MasterCard så ger Shell MasterCard tillträde till Priceless. Detta är en portal som erbjuder kraftigt rabatterade priser på produkter och tjänster i storstäder runt om i Europa. Läs mer om Priceless här.

Mycket bra med återbäring i kontanter på ett kort som är gratis. Däremot skulle fler samarbetspartners och därmed erbjudanden höjt betyget.

8/10

shell kreditkort

 

Shell MasterCard passar dig som…

Shell MasterCard passar dig som vill ha ett kreditkort med hög bonus på Shell. Utöver rabatter och bonusar på samtliga inköp så ger Bonuspumpen extra återbäring. En klar fördel är även att kortet ger 0,5 % på alla andra inköp. En ytterligare fördel med kortet är den höga inlåningsräntan (2%) samt att man gratis kan betala räkningar med kortet.

Det är ett klassiskt bensinkort – som levererar fördelar som även gynnar de utan bil.

Slutbetyg: 7/10

Ansök om Shell MasterCard
Sammanfattning

Sammanfattning

Shell har ett ”ovanligt” bra kreditkort. Detta eftersom det är gratis och ändå ger bonus. En bonus som dessutom är i kontanter. Oavsett vad som handlas ger 0,5% tillbaka i bonus och för de som ofta tankar på Shell ges en stor bonus tillbaka. Även insättningsräntan är klart fördelaktig.

Enda nackdelen med kortet är att det inte har fler samarbetspartners och därmed fler rabatterbjudanden. Utöver det saknas tilläggsförsäkringar så som exempelvis betalskydd. Som ett bensinkreditkort eller allmänt kreditkort fungerar det däremot utmärkt.

7/10