Swedbank Kreditkort

  • Ränta 14,45 %
  • Tre köpförsäkringar
  • Flera tillvalsmöjligheter
  • 7/10
Till Swedbank Kreditkort
Ansök om Swedbank Kreditkort

Swedbank Kreditkort är ett utmärkt kreditkort för dig som redan är kund och har konto hos Swedbank. Kreditkortet ger flera fördelar för dig som gillar shopping, där bland annat tre försäkringar ingår och kompletterande försäkring vid resor.

En nackdel är dessvärre att kortet inte inkluderar bonus på dina köp, såvida du inte uppgraderar till deras Guld- eller Platinum-kort. Detta gör att kortet är optimalt för shoppare, men inte för ständiga resenärer.

Snabbfakta: Fördelar

  • Låg ränta, från 14,45 %
  • Betalningsfri månad

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

Upp till 55 dagar

Det är normen att kreditkort bjuder på 50–60 räntefria dagar, vilket innebär att Swedbank ligger på samma nivå som sina konkurrenter.

Ränta:

14,45%

Effektiv ränta på 14,31 % om en kredit används på 20 000 kr i 12 månader.

För Nyckelkunder ligger effektiva räntan för samma beräkning på 12,23 %.

Med en ränta under 15 % ligger Swedbank ungefär i mitten av vad som är standard för kreditkort i Sverige. Vanligtvis ligger räntan på kreditkort mellan 15–20 %, medan vissa även överstiger 20 %. Detta gör att Swedbank är högst konkurrenskraftiga vad gäller räntor. Detta gäller särskilt för dem som redan vet att de kommer delbetala sina fakturor, och därmed skjuta upp betalningar med ränta. I en jämförelse av kreditkort, år 2016, av Privata Affärer hade detta kort ”lägst effektiv ränta” tillsammans med Sparbankernas Betal- och kreditkort.

Vid delbetalningar måste minst 3 % av skulden betalas varje månad, för vilken den minsta betalningen är om 150 kr.

5/5

Avgifter

Årsavgift:

195 kr

Kontantuttag:

3% men minst 45 kr

Idag är det i princip inga kreditkort som erbjuder gratis kontantuttag. Trots att detta begränsar användandet till en viss del, så ser vi inte det som ett allt för stort hinder då det i princip alltid går att betala med kort eller mobil i dagens samhälle. Då de flesta andra kort även har en kostnad för uttag är det inget vi kan hålla emot Swedbank.

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 45 kr

Valutapåslag om 1,65 %

Det minus som Swedbank kan få för kontantuttag kommer dock i utlandet. Här är Swedbank dyrare än många av dess konkurrenter, trots att kontant betalningar fortfarande används i stor utsträckning utanför Sverige. Därför rekommenderas detta kort inte för de som vill ha ett ”resekreditkort”, då det blir dyrare än nödvändigt.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp: Mastercard

Kredit: 100 000 kr

Här anses Swedbank hålla standarden jämfört med andra kreditkort på marknaden.

5/5

Ansök om Swedbank Kreditkort

Försäkringar

Tre försäkringar – Skydd vid handel

Så vida varan är betald med kreditkortet ingår tre delförsäkringar:

Prisskydd: Försäkringen kan ersätta mellanskillnaden utifall köparen hittar samma vara men till lägre pris. Skyddet gäller 90 dagar från inköpsdatum, och är giltigt så vida mellanskillnaden är minst 300 kr och max 15 000 kr.

Allriskförsäkring: Försäkringen kan ersätta samtliga produkter som köpts med kortet om de går sönder genom en olyckshändelse eller blir stulna. Skyddet är giltigt 90 dagar från inköpsdatumet, och gäller så länge varans inköpspris var minst 1000 kr.

Förlängd garanti: Försäkringen innebär ett extra års garanti för vitvaror och hemelektronik. Försäkringen är giltig så länge varans inköpspris var minst 1000 kr och varan betalades 100 % med kortet. Förlängningen kan max vara 3 år.

Kompletterande reseförsäkring

Vi har tidigare nämnt att Swedbanks kreditkort inte är optimalt för dig som reser mycket, men det innebär inte att det inte finns några resebonusar alls. Med kreditkortets reseförsäkring ska vara giltig krävs att minst halva resan bekostades med kortet, samt att resan kostade minst 1000 kr exklusive skatter och avgifter. Andra betalningssätt kan även giltigförklara försäkringen, så länge betalningen inte kunde genomföras med kortet samt kan styrkas med intyg från inköpsstället.

Bland annat kan ersättning ges från denna reseförsäkring om resan behöver bokas av, för att betala avbeställningsskyddet, vid vissa flygförseningar, om bagaget blir försenat, eller om du är med om olycka under resan.

5/5

Bonusar

Bonus

Nej, man får inte någon bonus vid köp med Swedbanks Kreditkort

Gratis extrakort

Det är möjligt att beställa ett extrakort som är sammankopplat med detta kreditkort. Om det är två i hushållet som behöver använda kreditkort kan man därmed ha två kort men bara betala för ett.

3/5

Extra tillägg

Assistans Spärrtjänst

Är din plånbok förlorad eller stulen? Ett samtal till Swedbank Assistans Spärrtjänst räcker för att lösa problemet. När du ansluter dig till spärrtjänsten kan du lägga till information som ditt personnummer, mobilnummer, kreditkortsnummer och passnummer. Om något av dessa skulle bli stulet är det bara att kontakta spärrtjänsten, så kommer de att assistera dig med att blockera dessa värdehandlingar. Dessutom omfattar tjänsten även ID-skydd, vilket innebär att du får hjälp om din identitet skulle bli kapad.

Betalningsskydd

Betalningsskydd är en tjänst som liknar låneskydd, men i detta fall är det ett ekonomiskt skydd gällande den skuld som finns på kreditkortet. Skulden betalas då månadsvis av försäkringen.

För att ta del av betalningsskyddet krävs:

  • Sjukskrivning från 100 % till 50 % i mer än 30 dagar.
  • Uppsägning som resulterar i ofrivillig arbetslöshet i mer än 90 dagar.
  • Personen får en allvarlig sjukdom. Vilka sjukdomar som faller inom ramen för ”allvarlig sjukdom” framgår i försäkringsavtalet.
  • Kreditkortsägaren avlider.

5/5

Swedbank kreditkort passar dig som…

Swedbank kreditkort passar dig som är kund hos Swedbank alternativt söker ett kort med mycket låg ränta. Många uppskattar att ha hela privatekonomin samlad på samma bank och de som har Swedbank som sin bank kan välja detta kreditkort för att hålla allt inom samma bank.

Slutbetyg 7/10

 

Ansök om Swedbank Kreditkort
Sammanfattning

Sammanfattning

Det finns två stora fördelar med Swedbank kreditkort. Det första är att det är ett väldigt smidigt sätt att ha hela sin ekonomi hos en och samma bank. Detta gör det enkelt att använda appen eller webbläsaren att se över hela sin ekonomi.

För det andra erbjuder Swedbank riktigt bra försäkringar och tillägg för sina användare, med såväl bra shoppingförsäkringar som skydd vid ID-kapningar eller ofrivillig arbetslöshet. Att det sedan är låg årsavgift, ränta och gratis extrakort ger kortet även bättre betyg.

Det som kan utvecklas för det bättre är att det inte är ett bra resekort i nuläget. Kontantuttagsavgifterna inom såväl Sverige som utomlands visar att resandet inte är dess huvudfokus. Att man inte heller kan samla poäng när man handlar med kortet är även det negativt. Däremot erbjuder de bra försäkringar och räntor, vilket är viktigt i sig.