Kreditbörsen börjar med P2P-lån

kreditbörsen storrutaKreditbörsen är en ny marknadsplats för dig som vill låna eller investera pengar. Deras verksamhet går ut på att hjälpa dig som vill låna pengar att hitta någon att låna från och dig som vill investera pengar att hitta någon att låna ut dina pengar till. Istället för att gå till en vanlig bank som lånar in pengar från en kund och lånar ut till en annan ,och tar en ganska stor del av räntan som mellanskillnad, så kan du nu nå ut direkt till andra privatpersoner utan en dyr mellanhand.


För dig som vill investera pengar så får du en utdelning klart mycket bättre än på ett bankkonto när du använder dig av Kreditbörsen, av den enkla anledningen att du får behålla det mesta av räntan själv.
För dig som lånar pengar så är det inte någon större skillnad mot att anlita en bank för att ta ett privatlån.

Hur fungerar kreditbörsen?

När du lånar ut pengar till någon så vill du självklart veta att den som lånar pengarna kan betala tillbaka enligt er överenskommelse. Om den som ska betala lånet inte gör detta så kommer Kreditbörsen att skicka skulderna till ett inkassoföretag som driver in pengarna alternativt går till Kronofogdemyndigheten som sista utväg.

För att undvika liknande situationer så tar Kreditbörsen alltid en kreditupplysning på den som ansöker om ett lån och gör sedan en bedömning för att säkerställa att lånet kommer gå att betala tillbaka.

kreditbörsen p2p låna pengar

Inget för dig med betalningsanmärkning

För den som har betalningsanmärkningar sedan tidigare så är inte det här ett alternativ utan först när anmärkningarna har försvunnit så är du välkommen att låna här.

För den som har betalningsanmärkningar så finns det andra aktörer som kan ha möjlighet att hjälpa till med lån.

Inga extra avgifter tillkommer

Något som är ganska vanligt när du ska ta ett privatlån är att uppläggningsavgifter eller fakturaavgifter tillkommer men det har Kreditbörsen tagit bort helt och hållet. Det du betalar är endast ränta och amortering. Lånen kostar förstås fortfarande en del pengar och även om räntan sätts individuellt så kan du räkna med en ränta runt 8% som är exempelräntan på hemsidan.

Eftersom det kostar lika mycket att administrera ett litet lån som ett stort lån och kreditbörsen behöver få sina intäkter någonstans så är räntan generellt sett högre på små lån än på större lån.

Hur mycket kan man låna och investera?

Kreditbörsen erbjuder privatlån på 30.000 till 80.000 kr med återbetalningstid på 5 år. Investeringar eller sparande kan ske på både lägre och högre belopp samt på månadssparande.

Värt att veta om Kreditbörsen

Lendytech AB heter ägarföretaget som har varit verksamma inom utlåning till privatpersoner i Sverige sedan 2011. De har tillstånd från Finansinspektionen, inte som kreditgivare utan som betalningsförmedlare vilket beror på att de själva inte lånar ut pengar utan endast är mellanhand och knutpunkt mellan långivare och låntagare. De fungerar lite som en bostadsmäklare som hjälper till att genomföra affären och ser till så att alla är nöjda på vägen.