Kreditkortet för den som gillar Star Wars

star wars Det var inte längesen den nya Star Wars-filmen hade premiär. För den som inte kan få nog av filmserien finns nu också ett kreditkort med Star Wars-motiv. Nu kan man alltså stoppa in Darth Vader eller Yoda i kortmaskinen nästa gång man är ute och handlar.

Fenomenet med Star Wars verkar aldrig sluta växa. Visst är det från början en filmserie, men Star Wars-kulturen har visat sig vara så stark att den har tagit sig ifrån filmduken. Det finns idag bland annat romaner, serietidningar, TV-spel och matlådor med Star Wars-tema. Det nyaste i samlingen? Ett kreditkort med de berömda filmkaraktärerna på.

star wars kreditkort yodaKommer med många förmåner

Kortet, som har uppstått till följd av ett samarbete med Disney, finns i tre olika motiv: Yoda, Darth Vader eller med robotarna R2D2 och C-3PO. Oavsett vilken av dessa karaktärer man väljer att ha på sitt kort kommer det med en hel del rabatter, bland annat får kortägarna 10 procent rabatt när det används i Disney Store, både i den fysiska och affären och den digitala. Även inköp på Disneyland och Walt Disney World i Kalifornien respektive Florida ger 10 procents rabatt på inköpen. Dessa rabatter gäller dock endast om man handlar för 50 $ eller mer.

Det största privilegiet som ägare av det här kortet kan njuta av är kanske dock ”Imperial Meet ’N’ Greet” med Darth Vader själv. Det här kan man göra på antingen Disneyland eller Walt Disney World. Man ska dock se till att inte göra honom arg – har man sett filmerna vet man ju hur Darth Vader blir när han är på dåligt humör.

star wars kreditkortFinns i två olika korttyper

Det finns två typer av kortversioner man kan få Star Wars-temat i: Disney Rewards Visa card eller Disney Premier Visa card. Oavsett vilket kort man väljer får man i stort sett samma förmåner, men några små detaljer skiljer dem åt. Till exempel kostar Premier-versionen 49 $ per år att äga, medan det andra inte har någon årlig avgift. Deras bonusprogram skiljer sig också en del åt.

Bör man skaffa sig kortet?

Alla Star Wars-fans som bor i USA har möjlighet att skaffa sig det här kortet. Men är det värt det? Daily Finance utreder saken. De menar att om man är ett riktigt stort Star Wars-fan och har en resa till antingen Disney World eller Disneyland inplanerad, kan kortet vara en bra idé. De föreslår dock att man skaffar Rewards-kortet istället för Premier Card.

Varför? På grund av den årliga avgiften. Visserligen får man en större bonus hos Premier card – men Daily Finance menar att kraften i den här bonusen försvagas med de 49 $ per år som det kostar.

För alla som inte älskar och Star Wars och har en resa till Disneyparkerna inbokad, rekommenderar de dock att skaffa ett annat kort. Det är oerhört stor konkurrens mellan kreditkortsutgivarna idag, något som gör att man kan hitta ganska mycket bättre erbjudanden än vad Star Wars-korten ger. Bland annat nämner de kortet Chase Freedom som exempel. Chase Freedom kommer från samma bank som Star Wars-korten, men ger mycket mer valuta för pengarna. Det har ingen årlig avgift, och man får 150 $ i bonus om man handlar för 500 $ med kortet inom de första tre månaderna.

Så för den som inte är ett riktigt stort Star Wars-fan finns det mer ekonomiskt lönsamma alternativ. Man får dock väga fördelarna mot nackdelarna – man missar ju till exempel möjligheten att få träffa Darth Vader personligen om man väljer ett annat kort.