Lån utan UC

Det kan vara svårt att få lån när man haft en tuff ekonomisk historia i form av betalningsanmärkningar och många kreditupplysningar. Att ta ett lån utan UC var för några år sedan i princip omöjligt, men finansbranschen satte fart och flera kreditinformationsföretag startades. Använder sig ett företag av exempelvis Bisnode eller Creditsafe som är stora aktörer inom kreditupplysningar, förändras inte ditt ”UC-score”.

Att gå till en ”vanlig” låneförmedlare som en storbank är mer eller mindre omöjligt om man har en betalningsanmärkning. Därför kan det vara klokt att kolla in alla de låneförmedlare och långivare som finns på marknaden idag. Med några få, enkla klick kan du jämföra banker och långivare på bara några minuter, skicka in en ansökan och få pengarna inom 24 timmar.

Kreditupplysning hos UC

En kreditupplysning tas alltid från ett företag för att se till att du kan betala tillbaka, även kallt för kreditvänlighet. I kreditupplysningen finns det oftast information om aktiva krediter hos privatpersonen, inkomst samt eventuella betalningsanmärkningar. UC är den mest använda kreditinformationsföretaget för privatpersoner och det är många företag som använder sig av just UC. En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år och de flesta företag använder sig av just UC vilket visar utslag på betalningsanmärkningar.

Ta hjälp av låneförmedlare online

Det positiva med att ta hjälp av en låneförmedlare är att dessa jämför flera långivare och banker på bara några minuter. När en ansökan görs och jämförelsesajten skickar ut till långivarna tas det endast en kreditupplysning vilket är superbra då det skulle tas ett flertal kreditupplysningar om du gjorde den här jämförelsen själv och ansökte till varje bank.

Låneförmedlare

För att hjälpa dig att komma igång och få lite tips på vägen kommer här lite tips på långivare och låneförmedlare som inte använder sig av UC. Matchbanker är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra mellan flera långivare på kort tid. De samarbetar med många företag som erbjuder så kallade ”snabblån” även kallat sms-lån som är den mes effektiva lånemetoden. Många av de långivare som Matchbanker samarbetar med bortser ifrån betalningsanmärkningar och så vidare. Genom att gå in på respektive bank eller långivare som Matchbanker erbjuder kan du få all information om vilket kreditupplysningsföretag de använder sig av.

Finansmatch

Det finns även en låneförmedlare vid namn Finansmatch där du kan ansöka trots betalningsanmärkningar då det inte görs kreditupplysning via UC. Däremot behöver du vara skuldfri från Kronofogden och inte ha något skuldsaldo. Finansmatch erbjuder jämförelse mellan 38 olika banker och långivare helt gratis.

Kreditupplysning via andra kreditinformationsföretag

Det finns en hel del långivare och låneförmedlare på marknaden som idag vill ge dig som kanske haft det lite tufft ekonomiskt, en chans till lån. Därför finns det många som använder sig av andra kreditinformationsföretag som har lite andra krav än UC. Den här kreditupplysningen som görs visas alltså inte i UC och påverkar alltså inte din kreditvänlighet hos UC. Ett lån utan UC fungerar i princip på samma sätt som ett vanligt lån, fast med lite schysstare villkor.

Bisnode

Ett kreditinformationsföretag som en del använder sig av är Bisnode som också är en bra tjänst där du kan få kreditupplysningar om företag, privatpersoner och företrädare. Deras tjänst bygger på ett system kallat AAA som förutser konkurser i förväg på bästa sätt.

Ett av de största företagen som använder sig av Bisnode är Monetti som erbjuder snabblån mellan 2 000 kronor och 20 000 kronor, hos Monetti kan du även ansöka trots betalningsamärkningar. Andra bolag som använder sig av Bisnode är bland annat Profilkredit, Kredit 365, Slantar, Fairlo, Kontant Finans med flera. Alla företag som räknades upp accepterar din ansökan trots betalningsanmärkningar.

Creditsafe

Creditsafe är även ett bolag som utför kreditupplysningar åt företag. Exempel på långivare som använder sig av Creditsafe är bland annat Lumify som erbjuder lån från 2 000 kronor upp till 20 000 kronor. Här accepteras inga betalningsanmärkningar, och det tas ut en uppläggningsavgift på 395 kronor. Andra långivare som använder sig av Creditsafe är bland annat: Daypay, GF Money, Ferratum, Viaconto, Viakredit och Expresskredit. De flesta har en maxgräns på 20 000 kronor till 50 000 kronor som du kan låna.

Safenode

Safenode är inte alls lika omfattande som Bisnode eller Creditsafe men är en nykomling på den svenska marknaden. De är systerbolag till exempelvis Checkbiz och Ratsit och är ägt av Nodeus Group och startades så sent som i år, 2020. I och med att Safenod är så pass nya på marknaden är det svårt att hitta långivare som samarbetar med dem för tillfället. För att nämna två stycken som använder sig av deras tjänst, Flexlimit som erbjuder dig lån från 3 000 kronor upp till 20 000 kronor. Meddelandelån är också ett bolag som använder sig av Safenod där du kan låna mellan 2 000 kronor och 30 000 kronor och båda kräver att du har fyllt 20 år.