Vägen till ekonomisk frihet

vägen till ekonomisk frihet– Bodo Schäfer

Vad är ekonomisk frihet? För många innebär det att ha så stort kapital på banken att man inte känner sig tvingad att gå till jobbet klockan 06.30 varje dag. Att göra det man vill och ”leva” lite mer. Bodo Schäfer presenterar här sin väg och hur de som läser boken ska kunna spara ihop sin första (men kanske inte sista) miljon på sju år.

Något större intresse för ekonomi behöver man inte ha för att förstå Shäfer när han beskriver vägen mot rikedomen. Han skriver på ett lättläst sätt och ger konkreta tips om var vägen börjar och hur det sträcker sig framåt. En väg som han anser att alla kan vandra.

Även om det på baksidan står att han ”avslöjar hemligheten” så är det egentligen inte några riktiga överraskningar som han levererar. Klassiska råd för den som vill spara pengar. Men med en viss vinkel som inte alltid ses i de andra liknande böckerna.

Exempel på inriktningar i de olika kapitlen är:

  • Hur når du en miljon kronor inom sju år?
  • Elva vägar att öka den nuvarande inkomsten.
  • Hur kapital kan investeras till hela 12% ränta
  • Bästa vägen att bli skuldfri och därefter skapa sig en förmögenhet
  • Investeringsknep som inte bankerna brukar bjuda på

Läs och ta till dig de knep som passar ditt liv. Som vanligt brukar dessa böcker vara fulla med tips även om inte alla passar alla. Bjuder Schäfer på hemligheten som krävs för att kunna vara ekonomisk fri inom sju år? Delvis. Men åtminstone tips som förbättrar den privata ekonomin avsevärt.

Det kan vara en nyckel för ett förbättrat ekonomiskt liv. Men då handlar det inte bara om att läsa boken utan att även inscensätta de praktiska råden.

Om författaren

Bodo Schäfer är född och uppvuxen i Köln, Tyskland. Det är fortfarande hans hemstad där han bor och arbetar. Han är författare, föreläsare, förmögenhetskonsult och förstås även miljonär. Redan som trettioåring kunde han börja leva på räntan på det kapital han samlat på sig.

Han har skrivit flera böcker och framför allt två internationella bästsäljare som sålts i över 10 miljoner exemplar. Syftet med böckerna är att hjälpa människor till en ekonomisk frihet. Sitt budskap förmedlar han dels genom böckerna men också med föreläsningar och seminarier som han håller världen över men framför allt i Nederländerna och sitt hemland Tyskland. Hittills har över 800 000 människor lyssnat på hans föreläsningar.

Han har även utvecklat en 7-års studie där man kan lära sig att på ett effektivt sätt nå fram till en ekonomisk frihet. Detta är en distanskurs. För den som vill på personliga råd kan man även köpa en tvåtimmars coaching med honom. Bäst är dock att börja med att läsa boken, som för många blivit en bibel, och ta till sig de exempel som han tar upp där.

Boken finns både på svenska, engelska och tyska. På engelska och tyska har han även skrivit ett flertal andra böcker inom ekonomi.

Förlaget

Boken är utgiven i häftad form av bokförlaget Axplock, ett förlag med säte i Strängnäs och som funnits på marknaden sedan 1982. De har ett brett sortiment och trycker även böcker för företag, föreningar och privatpersoner.

För den som vill lyssna på boken finns den inläst på engelska och utgiven av Blackstone Pub.

Köp boken här

Så tycker andra om boken

På Bokus.se hade (2017) åtta personer lämnat omdöme om boken. Dessa åtta gav ett genomsnittligt betyg på 5/5 vilket alltså ger den ett mycket gott betyg.

Två valde även att lämna kommentarer där man kan se fördelarna med boken. En av de som lämnat kommentar skriver ”Boken visar ett tankesätt som om du följer det kommer garanterat att göra dig rik” medan den andra menar att den ”utan tvekan kvalar in på topp 3 inom den genren”. I samma recension framgår det också varför inte alla blir så rika som Schäfer hävdar att man kan bli.

”Vill du bli rik på riktigt? Då ska du läsa (och följa) denna boken!”

Som alltid med böcker inom självhjälp/coachning handlar det om att sätta de praktiska råden ”in action”. Att vara beredd att ändra sin attityd, sina handlingar och kanske våga gå utanför sin bekvämlighetszon. Men de som lämnat recensioner menar att det är mödan värt.

Även på Adlibris är recensenterna lyriska över de råd som ges. Här ges även tipset att läsa boken med en anteckningsbok bredvid sig. Då kan man skriva ner det viktigaste man även notera arbetsuppgifter man ska utföra när man slutat läsa för dagen. Läs en bit i taget – våga sedan ta stegen till en bättre privatekonomi. Kom ihåg – det krävs långsiktighet. Schäfer lovar inte snabba pengar. I titeln står det att man ska ha sin förta miljon efter sju år!

Ett annat tips är att läsa boken regelbundet. Detta för att påminnas om smådetaljer som gör stor skillnad i livet. Detta både rent praktiska detaljer och inställningsfrågor till livet.