Anyfin

Uppdaterad:
  • Omfinansiera gamla lån från 1.000kr-100.000kr
  • Ränta från 3,95%-24,95%
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Betyg 7/10
Till Anyfin

Anyfin har en lite annan inriktning än många andra långivare. De ger inte ut några nya lån utan hjälper endast till att sänka lånekostnader på befintliga lån. Målsättningen är att göra handläggningen enkel genom att du fotar din senaste lånefaktura och skickar in den för att få en jämförelse gjord.

Du kan skicka in räkningen med sms, e-post, Messenger eller med deras egen app. I appen kan du dessutom få påminnelser om när du ska betala nästa faktura. Det här är en intressant uppstickare som du klart bör pröva för att sänka dina lånekostnader.

Anyfin betala bara vad du behöver

 

Besök Anyfin

Storlek och amorteringstid

Hos Anyfin kan du ta lägga om ett lån på 1.000-100.000 kr och återbetalningstiden är på 3 månader upp till 10 år. Deras erbjudande är alltså till för att lösa allt från små lån som sms-lån och mindre kontokrediter upp till ganska stora privatlån.

För sms-lån så brukar återbetalningstiderna vara från 1 månad och uppåt så för den kategorin så ligger inte Anyfin på en topplacering. För privatlån så brukar amorteringstiden kunna vara ända upp till 15 år vilket gör de 10 åren som erbjuds här till ett försiktigt erbjudande. Beloppen är uppåt räknat ganska långt från de största privatlånen som brukar kunna ligga runt 300.000 till 500.000 kr.

Anyfin är alltså i första hand till för att lösa ett eller flera mindre lån eftersom totalsumman inte får överskrida 100.000 kr. I kategorin lånestorlek och amorteringstid så går Anyfin ett medelbetyg eftersom de rör sig över två kategorier men inte riktigt når hela vägen i någon av dem. Vi hade hellre sett två låneprodukter varav den ena är till för att lösa de minsta lånen och den andra är till för att lösa de stora lånen.

Anyfin låna 100000kr ladda upp bild

Låst återbetalningstid

Något som är annorlunda med just Anyfins lån är att det inte går att välja återbetalningstid utan lånet kommer att få samma amorteringstid som ditt tidigare lån som du löser hos dem. Det här kan vara ett sätt att hålla nere kostnaderna för administrationen och förenkla, vilket isåfall bör återspegla sig i lägre räntekostnader för kunderna.

Men sett till kundvärde så är det en nackdel att inte kunna förlänga eller korta ner återbetalningstiden. Ännu en fråga som är vilken återbetalningstiden blir om du har för avsikt att lösa flera lån på samma gång, där betalningstiderna varierar. Svaret är att du då får ett låneerbjudande för varje lån som du vill lösa.

Ett lån för varje gammalt lån

Du kan alltså inte baka ihop flera lån till ett utan måste ta ett lån för varje av dina gamla lån som du vill lösa. Argumentet som Anyfin har är att du alltid får alla lånen på en och samma faktura samt att om de utökar amorteringstiden så kommer totala kostnaden för lånet att bli högre även om räntan blir lägre.

Men problemet kvarstår med att du kommer att ha flera olika löptider på lånen. En viktig del i att samla lånen är att kunna baka ihop dessa till ett lån med en månadskostnad som försvinner när hela lånet är avbetalat. Den möjligheten finns inte hos Anyfin.

Betyg 3/5

Ränta  

Räntan som erbjuds sätts individuellt efter en kreditprövning och varierar från 3,95% upp till 24,95%. Om vi jämför i kategorin sms-lån så har Anyfin väldigt bra räntenivåer och ligger lägre än de flesta. Om vi däremot jämför i den lite mer rättvisa kategorin, privatlån, så är deras ränta helt ok.

De ligger långt ifrån högst och de ligger bra till i de lägra räntenivåerna. Uppskattningsvis så ligger mer än hälften av alla kreditgivare högre i ränta än Anyfin gör. Eftersom räntan bedöms utifrån varje individs ekonomiska situation och ingen snittränta anges på hemsidan så kan vi inte veta med säkerhet hur bra räntorna är.

Lån för dig med betalningsanmärkningar

Anyfin erbjuder lån till den som har betalningsanmärkningar, om anmärkningarna är äldre än 6 månader. För dig som har nyare betalningsanmärkningar så behöver du vänta till efter 6 månader har gått eller ansöka om lån hos en annan aktör på marknaden. Har du betalningsanmärkningar så är det inte orimligt att tänka sig att du kommer att få en ganska hög ränta, nära den högsta nivån. Andra aktörer som erbjuder privatlån för den med betalningsanmärkningar ligger ofta på en ränta upp till 29%.

I och med att Anyfin har en högsta ränta på 24,95% så ser det ut som att deras erbjudande för den här målgruppen är starkt, klart en av de bästa.

Anyfin Räkna på lån

Uppläggningsavgiften är på 0 kr vilket är lågt, många gånger får man räkna med en uppläggningsavgift runt 300-600 kr vilket gör att Anyfin är starka här. Aviavgiften lägst på samma nivå som det lånet som du löser, det innebär att om din aviavgift har varit 0 kr så får du 0 kr i avgift hos Anyfin. Även om du löser flera lån med olika aviavgifter, och därmed får flera nya lån – ett för varje gammalt – så kommer du inte betala mer i aviavgift än 29 kr totalt. Storleken på aviavgiften gör stor skillnad på totala lånekostnaden, framför allt för lån med långa löptider. I och med det så har Anyfin en stor fördel här jämfört med att ha flera lån utspridda hos olika banker.

3 lån med 3 aviavgifter blir till 3 lån med 1 aviavgift

Om du till exempel har 3 lån spridda på 3 olika banker så har du troligen en aviavgift hos varje i dagsläget. Du kan som exempel ha 45 kr i avgift hos bank 1, 29 kr hos bank 2 och 0 kr hos bank 3. Genom att lösa samtliga dessa 3 lån och byta till Anyfin så får du 3 nya lån hos dem, men du får bara en aviavgift och den blir då endast på 29 kr. Smart och enkel lösning som gör att det känns lättare att teckna flera nya lån för att lösa flera gamla.

Anyfins miniräknare

Anyfin har en räknare på sin hemsida där du själv kan lägga in lånebelopp och kostnader för att få fram månadsbeloppet som lånet skulle kosta dig. Där är standardvalet att aviavgiften är på 29 kr vilket skapar en viss förvirring kring erbjudandet. När vi chattar med Anyfin så berättar de att du får en aviavgift hos dem som är på samma nivå som det lånet som du löser. Hade du ingen aviavgift innan så kommer de inte att kräva dig på en. Om du har flera olika lån att lösa med olika aviavgifter så får du som högst 29kr i avgift hos Anyfin.

Betyg 3/5

Besök Anyfin

Kapitalkostnad:

Om du gör en egen kalkyl med räknaren hos Anyfin och lägger in både ränta och administrationskostnaden, alltså aviavgiften, så kommer du att få fram en kalkyl där kostnaden är tydlig. Här ser du vad kapitalkostnaden blir för det låneexemplet men i och med att räntan är individuell och eftersom aviavgifterna kan variera så kommer du troligen inte att få den kapitalkostnaden även om du lånar samma summa som du räknar på.

Ta lån via Anyfin

Anyfin har som målsättning att göra låneprocessen snabb och smidig så varje ansökan om lån börjar med ett foto, Du fotar din faktura och sänder in den till Anyfin via sms, e-post, Messenger eller direkt i deras egen app. Därefter signerar du med mobilt bank-id när du loggar in hos Anyfin för att ta del av deras låneerbjudande. I samband med signeringen så godkänner du att en kreditupplysning görs och i nästa steg gör Anyfin en individuell bedömning av din kreditvärdighet.

Slutligen sätter de en ränta och presenterar ett erbjudande. När du har fått ditt erbjudande så väljer du att acceptera, ditt gamla lån blir avbetalat av Anyfin och de sätter upp en ny skuld hos sig.

Anyfin låna hos

Från att du accepterar erbjudandet om lån till att ditt gamla lån är löst så tar det i regel 2-3 bankdagar. När som helst under resans gång kan du betala av lånet utan att behöva betala extra avgifter vilket är en klar fördel.

Betyg 4/5

Krav

1 Personen ska vara minst 18 år.

2 Inget inkomstkrav!

3 Personen ska ha ett mobilt Bank-id.

4 Personen får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden

5/5

Övrigt

Anyfin omfinansierar endast gamla lån, du kan alltså inte teckna ett nytt lån hos dem.

Kundservice finns tillgänglig både på Messenger, mail, telefon och på chatt. Chatten är öppen dygnet runt året om vilket gör att du snabbt får svar oavsett när du kommer på att det är dags att omförhandla lån. När du prövar att använda chatten sent på kvällen så skriver den automatiskt att det kan ta en del tid innan de svarar men oftast svarar de inom ett fåtal minuter.

Anyfin är ett kreditinstitut för konsumentlån och är ganska nya i och med att de bara har funnits på marknaden sen 2017. Av deras rekommendationer online att döma, klarar de av att sänka lånekostnaderna för väldigt många.

Betyg: 7/10 av sverigekontanter.se

Besök Anyfin

 

Sammanfattning
Sammanfattning Anyfin har en spännande affärsmodell där de fokuserar på att omförhandla och sänka kostnader på befintliga lån istället för att teckna nya. De använder sig av automatiserade processer för att snabba upp och förenkla handläggningen. Resultatet ska bli ett erbjudande där de oftast kan sänka dina räntekostnader och där du kan få snabbt svar och hjälp med att lösa dina gamla lån. I slutändan så blir deras erbjudande ganska bra eftersom räntan är satt på en godkänd nivå. Vi hade förväntat oss ännu lägre räntespann eftersom deras inriktning är att förenkla processer och spara pengar åt dig som kund. Erbjudandet haltar en aning när processerna och effektiviteten går före kundnyttan. Ett lån kan inte ändra återbetalningstid och du måste lägga upp ett nytt lån för varje gammalt lån som du vill lösa. Anyfin får ett stort plus för snabb och bra service, framför allt deras chattfunktion. Även om deras villkor inte riktigt når upp till hur de presenterar sig själva så får man inte glömma att varje ränta är individuell och kommer därmed att variera en hel del. För dig som vill omförhandla lån och sänka dina lånekostnader så kan vi i slutändan rekommendera att ni prövar Anyfin och deras tjänst. Enkel att använda och goda chanser att spara pengar på lägre ränta. Betyg 7/10
Anyfin: Betyg 7.1/10