Anyfin Recension

Uppdaterad:
 • Ett samlingslån för befintliga lån (Refinansiering)
 • Få lägre ränta på delbetalningar och lån
 •  Fota – Skicka in bild på fakturan
 •  Samla alla krediter i samma app
 • Betyg 7/10
Till Anyfin Recension

Med en mycket användarvänlig tjänst kan Anyfin sänka din ränta på en rad olika krediter. Just lägre räntor tillsammans med användarvänligheten är dess stora styrkor. Läs vidare i vår recension av Anyfin – där vi går igenom tjänstens fördelar och nackdelar. 

Läs mer om samlingslån

Ett alternativ till Anyfin är att ansöka om ett privatlån för att betala av sina nuvarande skulder. Detta är endast ett alternativ om det nya lånet kan erbjuda lägre ränta än de nuvarande skulderna. Jämför privatlån utifrån räntor nedan.

Anyfin sänker kostnaden för dina delbetalningar, kreditkortsfakturor och dyra smålån. 

Har du en eller flera delbetalningar?

Delbetalar du kreditkortsfakturan varje månad?

Har du mindre privatlån med högre ränta?

Prova att sänka den effektiva räntan med Anyfin. Kreditföretaget som specialiserat sig på att enbart omförhandla befintliga krediter och inte ger några egna nya lån.

Om Anyfin

Anyfin grundades år 2017 och har som mål att hjälpa privatpersoner till en bättre ekonomi. Detta gör de genom att ge sina kunder möjlighet att refinansiera sina delbetalningar, kreditkortsfakturor och privatlån upp till 300 000 kronor – och det hela är väldigt smidigt. 

Ta foto av din faktura – Få besked inom ett dygn – Få bättre ränta.

Fördelar: 

 • Sänker din effektiva ränta
 • Smidig ansökan genom att foto tas på faktura 
 • Mycket användarvänlig app 

Nackdelar: 

 • Det genomförs en kreditupplysning hos UC 

Använda Anyfin

 1. Klicka på ”Kom igång” på hemsidan.
 2. Välj kreditgivare, Ex. Ecster-kortet, ICA-banken eller Vivus.
 3. Ta ett kort på nuvarande faktura och ladda upp via hemsidan eller appen
 4. Signera med Mobilt BankID
 5. Svar ges inom ett dygn

I samband med signeringen så godkänner du att en kreditupplysning görs och i nästa steg gör Anyfin en individuell bedömning av din kreditvärdighet. Slutligen sätter de en ränta och presenterar ett erbjudande.

Om du får erbjudande

 1. Tacka ja genom att signera med Bank-ID.
 2. Erbjudandet är alltid bättre än ditt nuvarande avtal (Anyfin ger annars inte erbjudande).
 3. Anyfin löser dina nuvarande krediter. (De tar kontakt med kreditgivarna och sköter all administration).
 4. Få överblick i appen.

 

Anyfin låna hos

Är Anyfin en bluff? 

Vi skulle verkligen inte påstå att Anyfin är en bluff. Tjänsten är en pålitlig sådan som vill hjälpa människor till bättre ekonomi, genom att se till att de inte betalar för mycket i onödan. Och de lyckas med det! I genomsnitt sänks kundernas ränta med 53%. 

Låter det för bra för att vara sant? Finns det ingen hake, kanske du tänker? För dig som konsument finns egentligen ingen hake. För Anyfin som företag däremot innebär modellen att de tjänar lite mindre pengar. Något de själva menar är helt okej för dem. 

Känner du dig fortfarande osäker kanske det kan vara betryggande att veta att teamet bakom Anyfin har varit inblandade i succéer som Spotify och iZettle. 

Hur fungerar Anyfin?

Anyfin tittar på din nuvarande delbetalning eller lån och anger om de kan ge bättre villkor. Om de kan det löser de dina gamla krediter och lägger dem hos de istället.

Kan jag få lägre ränta på min delbetalning hos Klarna?

Ja, framförallt är det delbetalningar och kreditkortsfakturor som Anyfin kan ge bättre villkor på.

Hur sker ansökan?

Foto din faktura - Skicka bilden till Anyfin - De ger ett bättre alternativ - Du tackar ja - Anyfin löser gamla krediten.

amortera

Storlek på krediten

Nya kunder – Få bättre ränta på krediter mellan 100 kr och 300 000 kr.

Befintliga kunder – Det finns praktiskt sett inte någon undre gräns. Huvudsaken är att totala värdet av alla befintliga delbetalningar/lån är över 100 kr.

Eftersom Anyfin inte ger nya lån kan enbart det belopp som nuvarande skuld är på bli beviljat.

Amorteringstid

Amorteringstiden är alltid identisk med den kredit du vill lösa. Har du exempelvis en delbetalning på inredning över 12 månader kommer tjänstens erbjudande även sträcka sig över 12 månader. 

Däremot går det, i appen, att välja snabbare återbetalningstid. Det går dock aldrig att förlänga återbetalningstiden. 

Exempel: Så fungerar Anyfin

Du har en delbetalning på 6000 kr över 8 månader. Din ränta är 22,5 % och aviavgiften är 35 kr. Du tar ett foto på fakturan och skickar in till Anyfin. Efter en kreditbedömning avgör Anyfin att de kan erbjuda 6000 kr över 8 månader till 14 % och utan aviavgift.

Belopp och amorteringstid ändras alltså aldrig. Däremot kan räntan sänkas och totala aviavgiften från Anyfin varje månad kan aldrig bli mer än 29 kr.

…och om jag har flera delbetalningar?

Du kan ansöka om lägre effektiv ränta på hur många delbetalningar och lån som helst. De som blir godkända visas i appen och ett totalbelopp att betala visas för varje månad. 

Fördelen är därmed att alla delbetalningar finns på samma ställe och att bara en betalning sker per månad. Men du kan alltså inte baka ihop flera lån till ett utan måste ta ett lån för varje av dina gamla lån som du vill lösa. 

Vårt omdöme

Det går att ansöka om förbättrade lånevillkor både för privatlån, delbetalningar och fakturor från exempelvis kreditkortsföretag. Det är positivt att de inte låser sig vid en specifik låneform. Däremot hade det varit smidigt med två olika tjänster: en för privatlån och en för delbetalningar, smslån, kreditkortsskulder och andra krediter som har en betydligt kortare amorteringstid.  

Det är fördelaktigt att amorteringstiden är samma som tidigare kredit eftersom det gör det enkelt att jämföra hur mycket du sparar. Personer med stora skulder kan däremot ibland behöva ha längre amorteringstid för att få ner  den totala månadskostnaden. I detta fall rekommenderar vi att jämföra privatlån via låneförmedlare.  

Betyg kredit & amortering: 3/5 

Ränta hos Anyfin är…

Räntan hos Anyfin är 3,95% upp till 24,95%. Det blir svårt att jämföra deras ränta mot andra lån och krediter eftersom tanken är att Anyfin ska lösa allt från snabblån och delbetalningar till större privatlån.

Eftersom räntan bedöms utifrån varje individs ekonomiska situation och ingen snittränta anges på hemsidan så kan vi inte veta med säkerhet hur bra räntorna är.

Sänk kostnaden för delbetalning – även med betalningsanmärkningar

Anyfin erbjuder lån till den som har betalningsanmärkningar, om anmärkningarna är äldre än 6 månader. För dig som har nyare betalningsanmärkningar så behöver du vänta till efter 6 månader har gått eller ansöka om lån hos en annan aktör på marknaden.

Uppläggningsavgiften är på 0 kr vilket är lågt, många gånger får man räkna med en uppläggningsavgift runt 300-600 kr vilket gör att Anyfin är starka här.

Aviavgiften är på samma nivå som den kredit som blir löst, men max 29 kr totalt per månad.

Betyg ränta: 3/5

Krav

1 Personen ska vara minst 18 år.

2 Inget inkomstkrav!

3 Personen ska ha ett mobilt Bank-id.

4 Personen får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden

Betyg krav: 5/5

Övrigt

Anyfin omfinansierar endast gamla lån, du kan alltså inte teckna ett nytt lån hos dem. 

Kundservice finns tillgänglig både på Messenger, mail, telefon och på chatt. Chatten är öppen dygnet runt året om vilket gör att du snabbt får svar oavsett när du kommer på att det är dags att omförhandla lån. När du prövar att använda chatten sent på kvällen så skriver den automatiskt att det kan ta tid innan de svarar, men oftast får du svar inom ett fåtal minuter. 

Anyfin Räkna på lån

Omdöme

Vårt omdöme av Anyfin är ett gott sådant. Tjänstens stora mål är att hjälpa fler till en bättre privatekonomi, vilket de gör effektivt genom att sänka räntekostnaderna. Dessutom är tjänsten enkel och gratis att använda. Två stora plus! Att kundtjänsten är snabb och hjälpsam höjer betyget ytterligare. 

Anyfin har goda recensioner på flera recensionssidor. Av deras rekommendationer online att döma, klarar de av att sänka lånekostnaderna för väldigt många. 

Betyg totalt: 7/10 av sverigekontanter.se

Läs mer om samlingslån
Sammanfattning

Anyfin omförhandlar och sänker räntan på lån, krediter och delbetalningar  – istället för att ge nya lån. Resultatet ska bli ett erbjudande där de oftast kan sänka dina räntekostnader och där du kan få snabbt svar och hjälp med att lösa dina gamla lån. I slutändan så blir deras erbjudande bra eftersom räntan är satt på en godkänd nivå. 

Anyfin får ett stort plus för snabb och bra service, framför allt deras chattfunktion. Vi ser att tjänsten främst är till för dig som har kreditkortsfakturor som delbetalas, eller andra delbetalningar. Delvis även om du har höga räntor på privatlån. 

Vi rekommenderar tjänsten då det är gratis att testa och se vilken ränta du kan erbjudas. På delbetalningar är vi övertygade om att Anyfin många gånger kan ge ett bättre alternativ. 

Anyfin Recension: Betyg 7/10