Approva företagslån

Uppdaterad:

 

 • Företagslån med direkt utbetalning
 • Endast en kreditupplysning
 • Låna mellan 30.000 till 300.000 kronor
 • Individuell prissättning
Till Approva företagslån

”Har du ett nystartat företag och behöver finansiell hjälp med pengarna på kontot samma dag som en ansökan görs har du hittat rätt. Approva hjälper dig och ditt företag att uppnå dina drömmar med hjälp av snabba handläggningstider och en enkel ansökan

Läs mer om Approvas företagslån

Varför du ska välja Approva

Approva har förstått att du som företagare oftast inte har allt för mycket tid när det kommer till finansiella problem. Du kan vända dig till Approva om du behöver ett snabbt och säkert lån då besluten tas direkt och du kan till och med få pengarna utbetalat till ditt konto redan samma dag som ansökan skickas in. Approvas vision är även att hela låneprocessen inte ska behöva vara så krånglig som den anses vara hos storbankerna, därför är det större chans att du får ett lån via Approva. När du ansöker om ett lån undersöker Approva dina förutsättningar och försöker lösa problemen som dyker upp genom att försöka hitta en överenskommelse med dig som kund.

Expandera ditt företag

Ett snabbt lån kan behövas vid olika tillfällen för dig som företagare. Kanske behöver du köpa in ny teknik till ditt företag eller behöver betala av någonting snabbt. Genom att ansöka om ett företagslån hos Approva kommer du kunna expandera ditt företag med hjälp av ett kapital med schyssta villkor.

Fyra frågor om Approva

Går det att betala av mitt lån i förtid?
Svar: Ja, kontakta Approvas kundtjänst för närmare information

Hur kontaktar jag Approva enklast?
Svar: Genom deras mail info@approva.se eller via deras kontaktformulär längst ner på hemsidan, eller via telefon på 073-622 69 24

Vilka öppettider har supporten?
Svar: Öppet alla dagar mellan 09:00-17:00

Hur kan jag lita på Approva?
Svar: Approva AB ligger under tillsyn av Finansinspektionen som visar på att Approva har tillstånd att bedriva den verksamhet som dem gör

Storlek och amorteringstid

Approvas företagslån är till för dig och ditt företag som behöver låna en lite mindre summa pengar. Du kan alltså låna mellan 30 000 och 300 000 kronor och anledningen till att summan inte är större är för att handläggningstiderna är väldigt snabba. Summan är inte heller större på grund av att det är en stor risk för långivaren att låna ut för mycket pengar helt utan säkerhet, men, 300 000 räcker gott och väl till det mesta.

Amorteringstid på lånet

När du väljer hur mycket du vill låna finns det under den linjen amorteringstid som är mellan 2 månader och 18 månader, alltså 1 och ett halvt år som den högsta amorteringstiden. På hemsidan kan du se en exempeluträkning på hur mycket du skulle behöva betala i månaden med önskat lånebelopp samt önskad amorteringstid.

Ränta

Hur mycket ditt lån kommer att kosta dig sätts individuellt då Approva kollar utifrån ditt företags förutsättningar när priset sätts. Deras räknemodell anses vara enkel då du kommer att betala ett och samma belopp varje månad, det är alltså det här fasta beloppet som bedöms utifrån dina och ditt företags förutsättningar.

Dröjsmålsränta

Om du glömmer att betala tillbaka eller har svårt att betala tillbaka kommer det tas ut en dröjsmålsränta för varje dag som du inte betalat. Den beräknas på hela året, alltså den ursprungliga årskostnaden för det belopp som inte betalats in, det plussas med 6 % och delas sedan på 365 dagar.

Ta ett lån via Approva

Som sagt är Approvas vision att allt ska gå smidigt och snabbt för dig som vill ta ett lån, något dem lyckats med. Allt du behöver finns online på deras hemsida och det finns även en gedigen support som du kan vända dig till om du behöver prata med en fysisk person. Annars står all information du behöver på deras hemsida.

Såhär gör du

Du börjar givetvis med att klicka dig in på approvas hemsida där du direkt kommer se fliken ”ansök här”. Allt sker i en slags ”rull-lista”, vilket innebär att du är på en och samma sida hela tiden. Du drar sedan den lilla kuben på barometern till den önskade summan du vill låna och går sedan vidare till samma upplägg på amorteringstiden. Du kommer då se ett exempel på hur mycket du skulle kunna betala i månaden för det här lånet. Du fyller sedan i dina kontaktuppgifter så som namn, personnummer, org-nummer, mobiltelefon och så vidare för att sedan godkänna att Approva ska få ta del av dina personuppgifter.

Kreditupplysning och BankID

När du fyllt i all information som efterfrågas kommer du trycka på knappen ”verifiera med mobilt BankID”. Så fort du tryckt där identifierar du dig via ditt BankID och i samband med det här kommer Approva ta en kreditupplysning i ditt namn. Det görs endast en kreditupplysning, något som kan vara bra att känna till.

Fördelar att använda sig av Approva

 • Du kan göra ansökan och på endast 15 minuter
 • Du får pengarna vid godkänd ansökan redan samma dag
 • De använder sig av kreditupplysningsföretaget Bisnode och inte UC vilket innebär att det inte kommer upp någon extra upplysning på UC som kan försvåra dina lånemöjligheter i framtiden
 • Approvas ena grundare Tim Bal har länge jobbat med att hjälpa nystartade företag med finansiering vilket är ett stort plus för dig som har ett nystartat företag
 • Approvas andra grundare Jonathan Söderblom har själv tidigare bedrivit en restaurang på Gotland vilket innebär att han har största förståelse för hur saker och ting kan te sig i ett företags ekonomi

 Krav för att få ta ett företagslån hos Approva

Först och främst vill Approva vara tydliga med att de tror på dig som företagare och vill inte att det ska kännas som en omöjlighet för dig och ditt företag att få ett rimligt lån. Ett tips är att kolla upp grundkraven först och begär ut alla handlingar för ditt företag för att ha så mycket kött på benen som möjligt. Här kommer grundkraven som Approva ställer på dig och ditt företag:

 • Du måste ha ett giltigt BankID för att signera dina avtal med
 • Ditt företag ska inneha F-skattsedel
 • Det måste vara ett svenskt företag som är registrerat i Sverige
 • Företaget ska vara en enskild firma, ett aktiebolag eller handelsbolag
 • Ditt företag får inte ha några skulder hos Kronofogden
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige

Approvas hemsida

Det är en snygg och stilren hemsida du möts av när du klickar dig in till Approvas hemsida. Hemsidan är A och O då du idag kan hitta hundratals låneförmedlare och långivare som jobbar med ungefär samma sak. Allt sker som sagt via nätet vilket gör att du som kund vill kunna komma in på en lättnavigerad sida som ger dig alla svar du vill ha. Approvs hemsida är som en enda lång hemsida, där du enkelt klickar på det du vill komma till, och den rullande hemsidan tar dig till det du tryckt på.

Har du ett nystartat företag och behöver hjälp med finansiering – kolla hit

Även om du har ett helt nystartat företag kan du ansöka om lån hos Approva vilket inte alla långivare tillåter. En del långivare vill att du ska ha minst en godkänd deklarering, därför tipsar vi just dig om att söka till dig Approva om du är i början av din företagsresa och behöver finansiell hjälp. Approva satsar på enkla ansökningar och de vill att det ska gå snabbt att få pengarna utbetalda vilket dem verkligen lyckats med. Deras vision är att de litar på dig som kund och vill hjälpa dig och ditt företag att uppnå dina drömmar utan att behöva få nedslag efter nedslag från långivare.

Sammanfattning

Approva hjälper dig och ditt företag på ett kick genom snabba handläggningstider och generös amorteringstid. Du kan låna upp till 300.000 kronor och deras vision är att hela processen ska vara så smidig som möjligt. Utbetalningen sker direkt när din ansökan gått igenom och du identifierar dig enkelt via BankID.

Approva företagslån: Betyg 8.5/10