Aros Finans

Uppdaterad:
  • Låna 10 000 – 600 000 kr
  • En låneansökan – Fler låneerbjudanden
  • Få svar samma dag
  • Betyg 9/10
Till Aros Finans

Om Aros Finans

Den danska låneförmedlaren Aros Finans seglade in på den svenska marknaden som en nykomling. De erbjuder hjälp till privatpersoner för att hitta lån som är skräddarsydda för just dem. Är du över 20 år och behöver snabb hjälp, kan Aros Finans låneförmedlaren för dig. Få möjlighet till ett lån med låg ränta och med svar på bara några minuter.

Ansök om lån helt gratis och få erbjudanden från 17 olika banker

Besök Aros Finans och ansöka om lån på 2 minuter

Varför långivaren Aros Finans?

Aros Finans lånar själva inte ut pengar, utan fungerar som en mellanhand och hjälper dig att jämföra lån. Låneförmedlaren är ett danskt bolag som har funnits sedan 2011 och som har sitt huvudkontor i Århus, Danmark. Aros Finans samarbetar i dagsläget med 17 olika långivare och banker och erbjuder på så sätt dig som kund många olika möjligheter. Bland annat samarbetar de med Norweigan Bank, Wasa Kredit, Frogtail samt Santander bank som alla är välkända inom låne- och bankbranschen.

Låna tryggt med Aros Finans

Finansinspektionen säkerställer att Aros Finans har en laglig verksamhet, vilket innebär att du som låntagare kan känna dig säker och att tjänsten är pålitlig. Du betalar ingenting för Aros Finans låneförmedlingstjänst och genom en enda ansökan jämförs räntor och lån hos många olika banker. Du får svar inom ett par minuter, räntan är jämförelsevis låg och utbetalningstiden går relativt snabbt.

Storlek och amorteringstid

Hos Aros Finans kan du låna mellan 10 000 kr upp till 600 000 kr vilket är förhållandevis vanligt för liknande aktörer i branschen. Däremot är det en stor fördel för dig som vill låna lite mindre pengar och kanske vill låna minimumbeloppet på 10 000 kronor i blancolån. Genom att byta från ett snabblån till privatlån via Aros Finans håller du ner på dina räntekostnader. Har du ekonomin för att låna enda upp till 600 000 kronor är Aros Finans en bra aktör att vända sig till.

Återbetalningstid upp till 18 år

Amorteringstiderna hos Aros Finans har de lyckats med då de erbjuder större lån utan säkerhet med 18 års återbetalning, det vill säga, en väldigt lång återbetalningstid. Ett privatlån på en högre summa med lång amorteringstid är bra för dig som behöver en handpenning till ett större köp så som en lägenhet eller båt och så vidare.

Ränta

Aros Finans erbjuder relativt låga räntor om man kollar på liknande aktörer i branschen. Räntan bestäms av företagets samarbetspartners räntor, det vill säga, de 17 olika banker och långivare som de samarbetar med. Den lägsta räntan du kan få ligger på 2,95 % och den högsta ligger på 26 % vilket är ett väldigt stort spann. Trots räntor som stiger enda upp till 26 % bör nästintill alla låntagare kunna få låneerbjudanden via Aros Finans trots personens privata ekonomiska situation.

Räkneexempel på lån

För att visa hur ett lån kan se ut har vi tagit ett exempel från Aros Finans hemsida. Du lånar med en rörlig individuell ränta på 5,9 %, vilket är en väldigt bra ränta. Ett lån på 100 000 kronor för en effektiv ränta på 6,48 % och med 10 års återbetalningstid blir den totala kostnaden för lånet 139 272 kronor.

 

Ta lån via Aros Finans  

Aros Finans är som många andra aktörer helt digitala och det är superenkelt att jämföra långivare och få ett lån på bara några minuter genom ett par klick. Du börjar med att fylla i alla dina kontaktuppgifter på hemsidan och fyller sedan i hur mycket du vill låna samt återbetalningstid för lånet. Efter det signerar du med BankID vilket är en mycket effektiv och säker metod.

Få svar samma dag 

Efter att du signerat skickas din ansökan iväg till 17 olika långivare och banker och inom kort kontaktar Aros Finans dig med dina låneerbjudanden. Skickar du in ansökan innan 16.00 kommer du troligtvis få svar samma dag, annars blir du kontaktad med dina låneerbjudanden dagen efter, förutsatt att det är en vardag. Kom ihåg att bankerna och långivarna inte är tvungna att erbjuda dig ett lån vilket kan resultera i att du inte får svar från exakt alla 17 långivare och banker som Aros Finans samarbetar med. Det görs även här en kreditupplysning via UC.

Pengarna på kontot inom 1 till 5 bankdagar

De låneerbjudanden du blir erbjuden är sedan öppna i 30 dagar vilket ger dig tid att tänka över saken. När du väl bestämt dig för ett låneerbjudande och godkänner det tar det mellan 1 till 5 bankdagar innan pengarna ramlar in på kontot. Tiden varierar beroende på vilken bank du valt att låna från och vilken dag du godkände erbjudandet då helgdagar räknas bort.

 

Samarbete

Aros Finans ger dig många erbjudanden på grund av dess 17 olika långivare och banker. De har ett tight samarbete med Axo Finans som i sin tur samarbetar med alla dessa banker. De samarbetar exempelvis med stora banker så som Santander bank som är en välkänd nordisk bank som bara i Sverige har runt en miljon kunder. De är en av Sveriges största aktörer inom fordonsfinansiering och erbjuder privatlån, kreditkort samt olika typer av delbetalning i butik och online.

Aros Finans samarbetar med norska Norwegian bank

Aros Finans samarbetar även med den norska banken Norwegian bank som ligger i framkant när det kommer till digitala banktjänster och de erbjuder privatlån från 5 000 kronor och uppåt.

Krav för att låna

Det du ska ha koll på är att Aros Finans gör sin kreditupplysning via UC vilket innebär att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Många låneförmedlare gör kreditkoller via andra aktörer som inte känner av betalningsanmärkningar, så, har du inga betalningsanmärkningar är dem en säker låneförmedlare att använda sig av. För att få låna måste du vara över 20 år och du måste även ha en inkomst på minst 230 000 kronor per år. Du måste även vara beredd på att betala en uppläggningsavgift på 495 kronor och utöver det en aviavgift som ligger på 35 kronor per faktura. Du måste även ha ett fungerande BankID då allt sker online där du kommer behöva legitimera dig via BankID.

Övrigt – värt att veta om

Aros Finans är än så länge en relativt liten aktör i Sverige men växer mer och mer för varje dag som går. På hemsidan finner du deras kundtjänst som håller öppet mellan 8.30 – 16.00 varje dag, däremot finns det inget telefonnummer du kan nå kundtjänsten på, utan du får kontakta de via mail om du behöver hjälp. Det kan även vara bra att veta att du måste vara folkbokförd i Sverige för att få ansöka om lån via Aros Finans.

Besök Aros Finans och ansöka om lån på 2 minuter

Jämför gratis

Det kostar ingenting att jämföra räntor via Aros Finans, däremot tillkommer det aviavgifter samt uppläggningsavgifter vilket oftast är lätt att missa. Räntan sätts individuellt, alltså utifrån din ekonomiska situation vilket är något vi ser mer och mer nu på marknaden. Du kommer få en fördelaktig ränta ju högre kreditvärdighet du har vilket givetvis gynnar dig med en bättre ekonomi, däremot är villkoren ganska höga för att få ansöka om lån via Aros Finans.

Höga krav på dig som ansöker om lån

Att villkoren är så pass höga visar på att de axlar sin roll som låneförmedlare på ett seriöst sätt. Det negativa med de höga villkoren är givetvis att det försvårar för den med lägre kreditvärdighet. För dig som saknar fast inkomst kan det bli aningen svårt att få till en bra ränta via Aros Finans.

Betyg: 9/10 av Sverigekontanter.se

Sammanfattning

Sammanfattning

Aros Finans är en dansk låneförmedlare som nu tagit sig in på marknaden i Sverige. Företaget erbjuder privatpersoner hjälp att jämföra lån och räntor som är skräddarsydda just för dem. Att jämföra lån genom tjänsten är helt gratis och det krävs bara en ansökan.

Enligt finansinspektionen är Aros Finans en verifierad laglig verksamhet. Detta innebär att du som låntagare kan känna dig trygg när du ansöker om lån genom tjänsten.

En bra låneförmedlare för dig med god ekonomi

Aros Finans erbjuder dig som är över 20 år möjligheten att ansöka om lån mellan 10 000 – 600 000 kronor, utan säkerhet. Fördelen med låneförmedlaren är den långa amorteringstiden på 18 år. Detta gynnar dig som är i behov av handpenning till ett större köp. Du som har betalningsanmärkningar har inte möjlighet att låna genom Aros Finans, då en kreditansökan görs via UC när du gjort din ansökan.

Som många andra låneförmedlare är Aros Finans en helt digital aktör. På hemsidan kan du enkelt jämföra lån hos 17 olika långivare. Du kan förvänta dig ett svar inom bara några minuter och pengarna betalas ut till ditt konto inom 1 – 5 bankdagar.

Aros Finans: Betyg 9/10