Aros Kapital Företagslån

Uppdaterad:
 • Få professionell hjälp med att få ditt företag att växa
 • Ansök snabbt och enkelt via hemsidan
 • Låna mellan 1 miljon – 50 miljoner kronor med stora företagslånet
 • 20 års amortering

 

Till Aros Kapital Företagslån

 

”Behöver ditt företag ett extra kapital är det Aros Kapital som kan hjälpa dig med det. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt företag är – Aros hjälper dig”

Läs mer om företagslån

Varför just Aros Kapital?

Det kan vara svårt att veta vart du ska vända dig för att få låna pengar till ditt företag. Aros Kapital har specificerat sig på små och medelstora företag och beskrivs som ”experter” inom området. De kallar sig dessutom för entreprenörer och trycker på att de inte är bankdirektörer vilket gör att du som företagskund kan känna dig extra trygg.

Aros Kapitals olika tjänster

På Aros hemsida finns det en flik som tar dig till deras tjänster. Här kan du välja mellan fakturaköp, företagslån, leasing, inkasso, law och spar. Som du förstår finns det en hel del att upptäcka hos Aros. Du kan välja att sälja dina fakturor via Aros och på så sätt få betalt direkt medan Aros tar hand om hela risken med krediten.

Företagslån

Välj mellan det stora företagslånet, företagslån med EU-stöd eller företagslån direkt beroende på vad som passar just ditt företag. Det stora företagslånet låter dig ansöka om lån på hela 50 miljoner kronor, medan du med företagslån direkt kan låna upp till 1 miljon kronor. Ett företagslån direkt med EU-stöd låter dig låna upp till 275 000 kronor och det som alla tjänster har gemensamt är att handläggningstiden är väldigt liten. Det går med andra ord väldigt snabbt.

Fyra vanliga frågor om Aros

Går det att ändra sin återbetalningsplan?
Svar: Det går bra, det görs dock en kreditkontroll via Aros om detta ska ske

Kan jag samla mina företagslån till ett lån via Aros?
Svar: Ja!

Kan jag lösa lånet i förtid eller betala mer varje månad?
Svar: Ja, det är helt kostnadsfritt

 Går det att höja det företagslån som jag har idag?
Svar: Det går bra, det görs då en extra kreditupplysning av Aros.

Storlek och amorteringstid

Väljer du att ansöka om det stora företagslånet kan du låna mellan 1 miljon upp till 50 miljoner kronor. Aros går ut med att det inte finns några beloppsbegränsningar, däremot görs det givetvis en kreditkontroll för att se hur ekonomin för företaget ser ut. Du kan välja att lösa lånet i förtid vilket inte kostar något extra, och du kan alltid extraamortera varje månad. Amorteringstiden kan du få upp till 20 år vilket vi anser är generöst och bra.

Företagslån direkt

Den här tjänsten är till för dig som behöver pengar snabbt till ditt företag där du kan låna upp till 1 miljon kronor. Du kommer dessutom få besked direkt och amorteringstiden på ett företagslån direkt ligger på 12 till 60 månader.

Företagslån direkt med EU-stöd

Den här tjänsten låter dig låna upp till 275 000 kronor och även här får du besked direkt om din ansökan blivit godkänd eller ej. Du har en amorteringstid på 24 till 60 månader om du ansöker om ett företagslån direkt med EU-stöd.

Ränta

Det finns som sagt olika tjänster att välja på hos Aros. Väljer du att spara hos Aros som företagare finns det ett sparkonto som har en inlåningsränta på upp till 1,25 % per år. På ett sådant sparkonto har du en trygghet i form av Aros insättningsgaranti som ersätter upp till 950 000 kronor om något skulle hända.

Företagslån – räntor

Väljer du att ta ett lån kommer räntan sättas individuellt där olika faktorer spelar in. Ju bättre kreditvärdighet hos borgensmannen och kapital i företaget, desto bättre ränta. Räntespannet som Aros jobbar med ligger mellan 7 och 24 %.

Ta lån via Aros Kapital

 Det är en enkel process att ansöka om lån via Aros Kapital. Du måste i ansökan om det stora företagslånet lämna information om aktuell balansräkning samt bokföringsrapporter för de perioder som inte syns offentligt i årsredovisningen. Dessa bilagor plus övrig valfri bilaga bifogar du längst ner i ansökan.

Det stora företagslånet

Du ansöker om ett lån genom att fylla i namn, telefonnummer samt e-mail till borgensmannen. Du ger sedan uppgifter om bolaget i form av bolagsnamn, org-nummer samt anger ägare och andel. Du fyller sedan i det önskade lånebeloppet, önskad amorteringstid, syfte med lånet, hur lånet ska återbetalas och eventuella säkerheter för lånet. Aros Kapital kommer sedan hantera din ansökan och återkomma med ett beslut inom 1 till 2 veckor.

Företagslån direkt – så här ansöker du

Här börjar du med att klicka i hur mycket du vill låna samt önskad återbetalningstid och klickar dig sedan vidare där du måste identifiera dig genom BankID. När du identifierat dig skickas du vidare och får då besked direkt om du blivit beviljad lånet eller inte. Blir du beviljad lånet kommer du ha dina pengar på ditt konto redan inom 1 till 2 dagar.

Företagslån direkt med EU-stöd – så här ansöker du

Den här processen är snarlik företagslånet direkt där du börjar med att fylla i hur mycket du vill låna samt önska amorteringstid. Du trycker sedan på ”ansök direkt” och behöver efter det identifiera dig via ditt BankID. En sådan låneprocess kallas för en ”automatiserad ansökan” vilket gör det möjligt att ansöka väldigt snabbt.

Det här gör Aros bra

Någonting som Aros verkligen har lyckats med är deras bild av sitt företag. Som företagare kan du känna dig extra trygg då Aros medarbetare beskrivs som entreprenörer och förstår sig på dig som bedriver ett företag. Det här innebär att de har full koll på att det ibland behövs ett extra kapital relativt snabbt då det oftast går upp och ner i ett företags resurser.

Enkel och snygg hemsida

Det är viktigt att en långivares hemsida är tilltalande men framförallt lättnavigerad vilket Aros hemsida definitivt är. Det är konkret information och du hittar all information du söker efter snabbt. De har även en bra FAQ-flik där du får svar på många frågor. Det är även tydligt vart du ska vända dig om du har klagomål eller vill prata med en fysisk person vid frågor.

Kraven för ett företagslån direkt med EU-stöd:

 • Du måste ha ett aktiebolag
 • Dina maximala tillgångar får ligga på 20 000 000 kronor
 • Du får inte ha en högre omsättning än 20 000 000 kronor
 • Aktiebolaget måste ha minst ett registrerat och fastställt bokslut
 • Du får inte ha fler än 9 heltidsanställda i företaget

Krav för företagslån direkt:

 • Du måste ha en godkänd enskild firma eller ett aktiebolag
 • Ditt företag måste ha minst ett bokslut sedan det startades
 • Är företaget ett aktiebolag måste en person gå in som borgensman vid ansökan

Krav för det stora företagslånet:

 • Du måste ha en juridisk/fysisk person som går i borgen för företaget
 • Du måste lämna in bokföringsrapporter
 • Du måste lämna in balansräkning

Företagsleasing

Det finns en tjänst som troligtvis inte alla känner till, företagsleasing. Det här är något som Aros erbjuder dig som kund vilket innebär att du får all din leasing samlat på ett ställe. Det finns olika typer av leasings, det som du troligtvis främst känner till är leasing av bil. Hos Aros kan du leasa allt som går att leasa. Det är ett perfekt alternativ för dig som behöver  investera i tillgångar men som inte vill vara bunden till objektet i form av kapital.

Så här fungerar företagsleasing hos Aros

Aros hjälper dig och ditt företag utifrån dina önskemål och tar fram en betalplan som gör det lätt för dig att budgetera för den aktuella investeringen. När din leasingtid tagit slut hjälper Aros dig även att lösa objektet. För att gå vidare med en företagsleasing behöver du identifiera dig via BankID som går snabbt och är väldigt säkert.

Fakturaköp

 Det finns även en tjänst hos Aros som tillåter dig sälja fakturor till Aros. Aros tar på sig hela kreditrisken vilket är ett stort plus för dig och ditt företag. Det här gäller både exportfakturor, fakturor från privatpersoner samt inhemska fakturor. Genom att sälja fakturor till Aros får du mer tid över till din verksamhet utan onödigt pappersarbete.

Slutbetyg 8/10

Sammanfattning

Aros Kapital lägger fokus på företagare som behöver ett extra kapital till sitt företag i en värld där det är svårt att få lån hos en storbank. De erbjuder olika typer av företagslån, exempelvis det ”stora företagslånet” som innebär att det inte finns några beloppsbegränsningar – däremot görs det givetvis en individuell bedömning av företaget.

Aros Kapital Företagslån: Betyg 8/10