Capcito

Uppdaterad:
  • Låna 1 000 – 2 000 000 kronor
  • Välj mellan Capacitos tre olika tjänster
  • Ta ett lån utan kreditupplysning via UC
  • Betala av smidigt via autogiro
Till Capcito

Är du trött på orimliga krav och villkor för att få ett företagslån?
Då har du hittat rätt, Capcito är här för enklare villkor till företagslån!

Besök Capcito för ett företagslån

Varför Capcito?

Capcito är bolaget som just nu erbjuder tre olika typer av produkter för ditt företag, dessa är: företagslån, sälja fakturor samt belåna fakturor. Genom att koppla ditt företags affärssystem till Capcito görs det en kreditbedömning på bara några minuter. Den här krediten uppdateras under tiden och är helt kostnadsfri då krediten ligger vilande och inte används. Capcito erbjuder dig lån upp till 2 miljoner kronor vilket innebär att de litar på sina kunder och ger dig stora möjligheter.

Fokus på enkelheten

Det finns ett citat på Capcitos hemsida från en av grundarna vars målbild är att ”det ska vara lika enkelt att söka finansiering som att lyssna på Spotify eller swisha”. Med andra ord är det centrala hos Capcito att det ska vara enkelt att låna pengar.

Företagslån

Är du ute efter ett företagslån kan du låna upp till 2 000 000 kronor där du kan betala av på 3 till 24 månader. När en ansökan gjort om ett företagslån får du en offert på direkten och det är viktigt att veta att den inte är bindande. Det innebär att du kan få hjälp av Capcito att få en offert, men du är efter det inte tvungen att ta lånet.

Fyra vanliga frågor om Capcito

Om en kreditupplysning inte görs via UC, vilket kreditinformationsföretag använder de sig av?

Svar: Det tas alltid en kreditupplysning, men via Creditsafe

Behövs det någon pant vid belåning?

Svar: Nej, ingen annan typ av säkerhet än en personlig borgen behövs

Vem får signera en ansökan?

Svar: Antingen firmatecknaren eller företagets VD

Hur snabbt får jag pengarna?

Svar: Ansökan behandlas inom 24 timmar och vid ett godkännande kan det vid första lånet ta mellan 1-3 dagar

Storlek och amorteringstid

Beroende på vilken tjänst du vill använda hos Capcito finns det olika krav. Ett företagslån ger dig möjligheten att få ett lån/kredit på 2 000 000 kronor. Den här krediten innehåller inga dolda avgifter utan du betalar endast för det du använder, plus ränta. Avbetalningen för ett företagslån ligger på 3 – 24 månader, du väljer det helt själv.

Höjt maxgränsen

Tidigare var maxbeloppet som gick att låna hos Capcito 300 000, ett belopp de nu höjt till 2 miljoner kronor. Däremot har amorteringstiden inte ändrats utan du har fortfarande som mest 2 år på dig att betala tillbaka lånet.

Ränta

Om det är ett företagslån du är ute efter ligger räntan på 0, 8 % – 4 % i månaden. Räntan sätts individuellt utifrån Capcitos grundliga analys om företaget. Vad den totala räntekostnaden kommer bli beror på den tid du väljer att betala tillbaka lånet på.

Fakturabelåning

Företaget betalar som sagt endast ränta för de utnyttjade beloppen de dagarna det utnyttjas. Räntan på fakturabelåningen ligger mellan 0,8 % – 2, 9 % per 30 dagar, en ränta som sätts när bokföringen kopplas till Capcito.

Sälja fakturor

Genom att sälja fakturor betalar du per faktura och du får upp till 99 % av det ursprungliga värdet på fakturan. Det kostar mellan 1 % till 2,9 % per faktura vilket också är det hela beloppet, alltså inga dolda avgifter.

Ta lån via Capcito

Som Capcito själva säger är det en enkel process att ansöka om ett företagslån via dem. Du börjar med att klicka dig in till fliken ”företagslån” för att sedan välja det belopp som företaget vill låna. När du valt ett belopp mellan 1 000 kronor och 2 000 000 kronor klickar du i lånetiden som går att välja mellan 3, 6, 12, 18 eller 24 månader. Du kommer under det här se ett räkneexempel baserat på dina val som innehåller hur mycket du kommer behöva betala av i månaden (utan ränta) samt den totala återbetalningskostnaden.

Få offert direkt

Du måste sedan godkänna allt via BankID då allt sköts digitalt. När ansökan sedan skickas iväg kommer du få tillbaka en offert från Capcito inom 24 timmar. Dock kan du få en automatisk offert inom ett par minuter genom att identifiera bolaget via ett bokföringsprogram eller din företagsbank. När du skickat in ansökan görs en bedömning av ditt företag och dess ekonomiska tillstånd. I samband med detta tas det också en kreditupplysning via Creditsafe och alltså inte via UC.

När betalas lånet ut

Efter att du fått en offert och godkänt den kommer pengarna trilla in på kontot direkt, alltså direkt när ansökan blivit godkänd. Återbetalningen sker smidigt via autogiro vilket minimerar risken för utebliven betalning. Om beloppet inte kan dras på det angivna datumet görs det ytterligare ett försök någon dag efter vilket Capcito informerar dig om via en notis.

SEB – delägare i Capacito

SEB är en stor tillgång för Capcito som också är delägare och partner. 2017 investerade SEB i Capcito då de ville ingå ett samarbete med ett ungt bolag som är i framkant när det kommer till teknologi.

Schibsted Growth och Ventech blir nya delägare

Inte nog med samarbetet med SEB de två internationella aktörerna Schibsted Growth och Ventech som båda ser potentialen i Capcito. De anser att de är nytänkande och vill stötta fintech-bolaget för en förändring på marknaden.

Övriga samarbetspartners

Capcito samarbetar även med Visma administration (Visma eEkonomi), Fortnox, och Visma. Allt för att underlätta för dig som kund att sköta allt på rätt sätt och du kan koppla ditt företag till alla dessa tjänster för en smidigare affär.

Krav för att låna

Först och främst måste ditt företag ha en tillräckligt hög kreditvärdighet för att kunna få ett företagslån hos Capcito. Företaget måste dessutom vara i drift, det vill säga, företaget måste ha en omsättning. Som vi nämnt tidigare görs det även en bedömning från bokföringen vilket innebär att företaget måste koppla sitt bokföringsprogram mot Capcito för att få låna.

Personlig borgen

Det behövs alltid en personlig borgenär som säkerhet vid ett lån via Capcito då det inte är någon annan form av pantsättning för ett lån. Den som är personlig borgen blir privat återbetalningsskyldig om det inte görs via företaget. Personen som bär det här ansvaret måste vara fri från betalningsanmärkningar samt ha en ordnad ekonomi.

Capcitos blogg och hemsida

Det är värt att tala om att Capcito har en utomordentlig hemsida som ger dig svar på allt du vill ha svar på. Vissa hemsidor ger ut lite information och upplevs som svårnavigerade vilket Capcitos hemsida absolut inte gör. De har även en blogg där du kan gå in och läsa om de senaste nyheterna samt väldigt intressanta inlägg om diverse saker.

Checkkredit

Capcito har även en tjänst som kallas för ”checkkredit”. Den kallas även för den ”dynamiska checkkrediten” som kan användas för finansiering i ditt företag. Capcitos checkkredit är en annan typ av fakturabelåning. Checkkrediten är baserad på företagets försäljning och därmed växer den i takt med företagets försäljning. Det här sker automatiskt vilket innebär att du aldrig behöver omförhandla som du i vanliga fall behöver göra hos de ”traditionella” bankerna.

Inga dolda avgifter

Checkkrediten är även den helt utan dolda avgifter utan betalar endast ränta för det dagar som pengarna är på kontot. Du kan alltså helt tänka bort exempelvis kontraktsränta samt limitavgifter då det inte är något som Capcito tar ut. Företagets försäljning blir analyserat via bokföringsprogrammet som man kopplar till Capcito i början av ansökan. Det innebär att du kan få ett erbjudande på endast några minuter – inte så pjåkigt i vår mening.

Sammanfattning

Capcito startades då personerna bakom bolaget var trötta på de dyra processer och orimliga villkoren som ställdes på ett företag för att få låna pengar. Capacito är till för företagare som behöver snabba lån till sin verksamhet. Allt sker digitalt och de är tydliga med sin transparens i sin information.

Capcito: Betyg 8.5/10